Rafał B Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 8 godzin temu, WPR napisał: Jakiej używasz, możesz polecić? Obecnie od kilku lat używam Donegan OptiVISOR i jestem z niej zadowolony. Fotka z sieci w celach dyskusji. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) Moim zdaniem jeżeli wybierzesz lupę nagłowną to wybierz taką , ponieważ można łączyć szkiełka no i własna wada taka jak astygmatyzm nie przeszkadza nosząc własne okulary. Sama takiej używam do super drobnicy W moim przypadku lampa mi przeszkadzała, miałam ograniczone ruchy. Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez ArtDeco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 11 godzin temu, bulik58 napisał: Nosisz okulary? Kiedyś miałem coś podobnego gdzie wymieniało się szkła powiekszające i po dłuzszym okresie uzywania (3-4 godz.) miałem przez dłuższą chwile problemy ze wzrokiem zanim oczy przyzwyczaiły się ponownie do okularów. Gdy kupiłem lampę z lupą nigdy już tych problemów nie miałem. Tak, mam astygmatyzm. Używałem też takiej z wymiennymi, lub dublującymi się szkłami o której wspomina powyżej ArtDeco, ale nie wiedzieć czemu wzrok mi się męczył i dostawałem oczopląsu więc sobie ją odpuściłem, bo to nie ten komfort pracy. ...dlatego też jak już wcześniej napisałem, każdy sam musi dobrać w czym mu wygodniej. Sorry za offtop Adam, mam nadzieję, że to już koniec tematu z lupami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2023 W dniu 24.04.2023 o 08:08, Rafał B napisał: Tak, mam astygmatyzm. Używałem też takiej z wymiennymi, lub dublującymi się szkłami o której wspomina powyżej ArtDeco, ale nie wiedzieć czemu wzrok mi się męczył i dostawałem oczopląsu więc sobie ją odpuściłem, bo to nie ten komfort pracy. ...dlatego też jak już wcześniej napisałem, każdy sam musi dobrać w czym mu wygodniej. Sorry za offtop Adam, mam nadzieję, że to już koniec tematu z lupami Spoko, planuje zakup takiej czy innej wiec czytam z zainteresowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Zanim na dobre utknęło przy remoncie, trochę podzielałem przy naczepie. Jak widać wymieniłem plastik na drewno, niby nie trzeba ale wyglada naturalniej i łatwiej zrobić zużyte itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2023 Witam Remont łazienki zrobiony i ogród tez ogarnięty to w końcu znalazłem chwilkę żeby przysiąc nad projektem, w sumie to już prawie gotowy na malowanie, trochę dupereli zostało ale całości to nie zmieni: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 Super idzie. Podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 1 godzinę temu, adamkijak napisał: ...w sumie to już prawie gotowy na malowanie, trochę dupereli zostało ale całości to nie zmieni: Będziesz mu jeszcze robił odbojniki do drzwi, czy to już koniec skraczowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Rafał B napisał: Będziesz mu jeszcze robił odbojniki do drzwi, czy to już koniec skraczowania? Zapomniałem, dzięki za przypomnienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welder Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Podoba się, Zaczynam śledzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 Widziałem dzisiaj na żywo ten ciągnik na A4 pomiędzy Tarnowem a Krakowem. Super efekty, a jeszcze nie pomalowany... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Czerwca 2023 Share Napisano 17 Czerwca 2023 11 godzin temu, Lipstein napisał: Widziałem dzisiaj na żywo ten ciągnik na A4 pomiędzy Tarnowem a Krakowem. Super efekty, a jeszcze nie pomalowany... …ale ten na żywo był pomalowany…? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Czerwca 2023 Share Napisano 19 Czerwca 2023 Tak - ciągnął nawet za sobą smugę piaskowej farby maskującej...... Mijałem 5 takich ciągników, 4 z lawetami, wszystkie były jednolicie pomalowane na jakiś odcień piaskowego, lawety chyba też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 Zaczalem malowanie: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Lipca 2023 Autor Share Napisano 15 Lipca 2023 Lecę z tematem dalej, wash olejny -van dycke Brown i biedronka z okry i białego. Co nieco się urwało podczas czyszczenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 W Twoim zamierzeniu brązowy łosz zjaśnieje po ostatnich piaskowych pigmentach, dlatego jest taki mocny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Lipca 2023 Autor Share Napisano 18 Lipca 2023 2 godziny temu, Lipstein napisał: W Twoim zamierzeniu brązowy łosz zjaśnieje po ostatnich piaskowych pigmentach, dlatego jest taki mocny? Tego nie jestem pewien, powiem szczerze ze się trochę zmartwiłem jak taki mocny wyszedł. Na pewno lakier matowy trochę przytłumi, ale efektu końcowego to nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Ja od niedawna wreszcie mam specyfik w płynie AK dust effect czy cośtam; piaskuje dużo skuteczniej niż pudrowanie sypkimi pigmentami, ale Ciebie raczej uczyć nie trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi