kapsel Napisano 21 Listopada 2023 Autor Napisano 21 Listopada 2023 8 godzin temu, tenzan napisał: Uff - wróciłeś Miło też zauważyć, że nie zapomniałeś, jak się robi modele Tak wróciłem i myślę że już zostanę, a co do sklejania to muszę sobie przypominać 1 Cytuj
kapsel Napisano 25 Listopada 2023 Autor Napisano 25 Listopada 2023 Witajcie Szanowni Prace powolutku posuwają się naprzód. Wczoraj powklejałem pozostałą drobnicę oraz wydechy. Drzwi przyłapałem na maskol i całość prysnąłem satyną pomarańczowej Hataki. Po washu, wiele subtelniejszych obić i ubytków farby wyraźnie zanikła i zabieram się teraz za naniesienie nowych i miejscami mocniejszych. Następnie będę kombinować z okopceniami i ogólnym brudzeniem płatowca. Spróbuję porobić jakieś wycieki itd. Z dolnych powierzchni jestem całkiem zadowolony, i tu prócz zapylenia i okopcenia wyrzutników łusek nie bardzo wiem co jeszcze dodawać. Może jakieś plamy oleju czy coś takiego. Uwagę poświęcę także gwiazdom, by wyglądały na nieco wypłowiałe od słońca. 3 Cytuj
barszczo Napisano 25 Listopada 2023 Napisano 25 Listopada 2023 5 godzin temu, kapsel napisał: Z dolnych powierzchni jestem całkiem zadowolony, i tu prócz zapylenia i okopcenia wyrzutników łusek nie bardzo wiem co jeszcze dodawać. Na spodzie kadłuba są dwa dreny które brudziły Cobrę dość charakterystycznie. Warto by je troszkę pokazać. Poniżej wrzucam dwa zdjęcia z zasobów IWM i Gettyimages. A całość bardzo mi się podoba . 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi