Konrad-Ciba Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września 7 minut temu, halset napisał: Tak się w sumie rzadko udzielam, ale fajnie się ogląda te Twoje warsztaty Ile już tego wszystkiego masz? Dzieki. Tam na górze na foto jakby portfolio, to co gotowe i w budowie. Więcej nie mam prócz tego co na zdjęciach i modeli w magazynku. Teraz jeszcze ta „11” doszła. Robię jeszcze wcześniejszą jedenastkę i Pz. II na zlecenie ale ich tam nie ma bo w sumie jakoś mam takie podejście aby tych modeli „nie moich” nie pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września Swoją drogą. Strasznie mi się jeszcze podoba ten pojazd, jego malowanie. Ale kolejna czwórka to chyba był by już masochizm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września I „11”. Zdecydowałem zacząć bo ten BefPz jest niepewny. Nie wiem czy tą antenę sobie zrobię lub skądś załatwię. Jak nie to będzie zwykły jakiś panzer z malowania z instrukcji. I tak będę musiał czekać a z „11” napewno bliżej do podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września Po godzinach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września A po godzinach godzin. Zdrówko. Miało być Tyskie ale to w promocji było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września 3 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Swoją drogą. Strasznie mi się jeszcze podoba ten pojazd, jego malowanie. Ale kolejna czwórka to chyba był by już masochizm. Zrobię ten pojazd. Już ogarniam model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Września Autor Share Napisano 26 Września Tomek znowu dał czadu z figurkami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Myślałem, że ja mam rozgrzebanych dużo modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Września Autor Share Napisano 26 Września 21 minut temu, makinen napisał: Myślałem, że ja mam rozgrzebanych dużo modeli... Ten “B1” się nie liczy bo skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Jaki Tomek maluje ci te figurki i ile za taka bierze średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Września Autor Share Napisano 26 Września Godzinę temu, patrykd napisał: Jaki Tomek maluje ci te figurki i ile za taka bierze średnio Nasz forumowy WPR. 150zł od sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Września Autor Share Napisano 27 Września W dniu 25.09.2024 o 17:30, Konrad-Ciba napisał: Zrobię ten pojazd. Już ogarniam model. Model już ogarnięty. Będzie to Border BT005. Ktoś z Was może posiada takie kalkomanie na wysokość 7mm lub 8mm? Białe wypełnienie z czarną obwódką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 28 Września Autor Share Napisano 28 Września Ta 515 też została sprzedana. Będę znowu robić kolejną czwórkę jeszcze raz. Tym razem z RFM. Model już ogarnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września W dniu 22.09.2024 o 00:11, Konrad-Ciba napisał: Myślę, że pora na małe podsumowanie. a cóż to za smok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września https://plastmodel.pl/32632-hobby-boss-85514-soviet-mbv-2-armored-train-135?srsltid=AfmBOoqF4Qb1Vq60MWsKL38SDvMzsHCNLnY3yStXSL4Nnptlh0WDIqnQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Września Autor Share Napisano 29 Września To pociąg pancerny. Bardzo fajny model. Problem tylko z gablotą w moim przypadku ale powoli coś się wydłubie myślę. Narazie nie mam głowy do niego. Samo malowanie też będzie problematyczne na moich małym grajdołku. Tymczasem fota warsztatowa i kolejna z częściami. Idzie to jak krew z nosa ale idzie. Powiem szczerze, że czasami robię już na siłę byle by tylko przerobić parę elementów. To mozolne i frustrujące bo robisz a tak naprawdę takich znaczących efektów nie widać poza stosem elementów. Oczywiście potem jak zacznę kleić to 4 modele wyrosną jak grzyby po deszczu ale póki co trzeba się zawrzeć i działać. We wtorek jeszcze będą dwie kolejne czwórki które muszę robić. Dla odskoku przykleiłem parę elementów do “11” i dziś sobie popijam wódeczkę. Wynalazłem w moim magazynku jarzmo z PA które się walało od pewnego czasu i postanowiłem je dodać na ten czołg. Dziś mam wolne - odpocznę. Nie zostało już dużo. Myślę że do wtorku się w z tym uwinę i dołożę kolejną partię części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 1 Października Autor Share Napisano 1 Października Cześć! Pora na jakieś zdjęcia z postępu nad projektem Pz. IV. Beob “201” - Border. Zacząłem już naklejać pierwsze płaty zimmeritu. Zostało trochę części jeszcze. Koła mam już w trakcie suszenia po umyciu. Niedługo zawieszenie będzie gotowe. BefPz “I” - RFM. Tutaj nic specjalnego. Parę części więcej. Antenę ramową mi tworzy Filip z F&A. Last “11” - RFM. Nawierciłem pierwsze otwory po uchwytach. Jeszcze parę po tej stronie i cały drugi bok. Ten “ogonek” to zatkany jeden otwór. Nie był w lini więc go poprawię. Mid “531” - Border. Zestaw startowy. Last “515” - RFM. Zestaw startowy. “635” - Dragon. Zestaw startowy. W międzyczasie “Ha-Go” z Dragona. I ostatni model do magazynku, więcej już nie kupuję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Października Super Moderator Share Napisano 1 Października a gdzie postep z 6rad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 1 Października Autor Share Napisano 1 Października 51 minut temu, Greif napisał: a gdzie postep z 6rad? Oj narazie go nie będę robić. Muszę sobie trochę te czwórki odrobić bo dwie poszły. W sumie to jedna poszła a druga wystawiona bo były małe turbulencje. Jak ogarnę trochę ten temat to może coś go ruszę. Narazie to co teraz dałem jest na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października W dniu 18.09.2024 o 07:43, Evildead napisał: Szalony z tymi projektami Dat modeling soldaten zu schwer panza projekten Daj znać, jak ten M18 się składa, ale wydaję się-że to najlepszy kit pojazdu tego typu do klejenia Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października Się nie zdziwię jak część z tych zaczętych będzie nie dokończona , bo zawsze to jakieś nowe wpadną, a do zaczętych ciężko się wraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Października Autor Share Napisano 2 Października Godzinę temu, MayonesEXG7 napisał: Dat modeling soldaten zu schwer panza projekten Daj znać, jak ten M18 się składa, ale wydaję się-że to najlepszy kit pojazdu tego typu do klejenia Tamki. Pewnie jak to u Tamki, czego by się spodziewać ale coś napiszę jak to ruszę. Planuje dodać set z Voyagera. 45 minut temu, Evildead napisał: Się nie zdziwię jak część z tych zaczętych będzie nie dokończona , bo zawsze to jakieś nowe wpadną, a do zaczętych ciężko się wraca. Powoli mi się miejsce na półkach ogranicza. Plan jest taki żeby to wyplenić ile się da modelami gotowymi do malowania lub w podkładzie. Póki nie kupię nowej gabloty. Potem sobie będę malować i kończyć to na co mam ochotę. Napewno będę chciał skończyć Beoba i może “11”. Co do reszty się zobaczy. Nie mam z tym parcia. Niektóre modele zaczęte już stoją po 1,5 roku. Dla mnie najważniejszą kwestią to robić bo to mi przynosi najlepsze samopoczucie. Same etapy malowania lub właśnie wykończenia lubię mieć naprawdę dobrze przemyślane tak żeby z modelu być na 100% zadowolonym. Wracając do tego miejsca, te czwórki zamykają sumę modeli które mogę zacząć i gdzieś postawić. Może jeszcze ze dwa gdzieś wcisnę i prawdopodobnie będzie to 6633 i jakaś Panthera. Na spokojnie. Jeden rok może być pod totalnym tytułem budowy a w drugim roku mogę i skończyć parę zestawów. Ważne żeby robić to co pasuje, nic na siłę bo wtedy są najlepsze efekty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Października Autor Share Napisano 2 Października Nie chce odkopywać starej galerii więc dodam tutaj. Walała mi się ta żyłka po warsztacie a zawsze chciałem coś takiego zrobić. Według mnie fajnie wygląda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 3 Października Autor Share Napisano 3 Października Dzisiejszy postęp nad czwórkami. Co zostało zrobione to chyba każdy widzi. Nie ma co się rozpisywać. Kleję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 3 Października Autor Share Napisano 3 Października Na “Ha-Go” też sobie porobiłem. Już mam w miarę porządek z tymi częściami na warsztacie. Jutro może ogarnę dekle kół do dwóch Pz. IV to ostatecznie będzie sprzątnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi