R_Mazzi Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Jakim kolorem filtrowałeś tą czarną 11? Jakiś buff? Aero czy pędzelek? Rozumiem, że po nałożeniu szorowałeś pędzlem z góry na dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 9 Sierpnia Autor Share Napisano 9 Sierpnia Pierwszy filtr, buff był naniesiony aerografem dla związania kolorów. Potem już siuwaksy; A. MIG-1502 (dla stłumienia trochę bo było zbyt jaskrawo dla mnie) i A. MIG-1501 ,którym robiłem te smugi. Tak jak wspomniałeś już pedzlem z góry na dół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia W dniu 3.08.2024 o 00:59, Konrad-Ciba napisał: Gotowe. Tutorial na to drewienko poproszę, bo to tak dobrze wygląda, że aż się chce całego panzera zrobić ze sklejki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Sierpnia Autor Share Napisano 11 Sierpnia 1 godzinę temu, FAHR napisał: Tutorial na to drewienko poproszę, bo to tak dobrze wygląda, że aż się chce całego panzera zrobić ze sklejki. Dziękuję. Niestety jest parę aspektów dotyczących tego malunku. Przede wszystkim już nie pamiętam jak to robiłem - jak robiłem to po prostu… robiłem mając pod ręką kolory i jeden pędzel. Nie planuję nic podczas malowania i nie mam żadnych wizji jak to wygląda, nie patrzę na zdjęcia - maluję zawsze na pałę i z głowy a kolory i farby wybieram na podstawie widzi mi się. Sam nie wiem jak to tak wychodzi… Nawet nie pamiętam czym to malowałem. Będę jeszcze parę takich malowanek robić - może nagram jakiś film tak mi pamięć w iPhonie wystarczy na to i to będzie raczej amatorska produkcja z moimi koślawymi palcami. Bo jest możliwość 4K w 60 klatkach. Myślę że by to fajnie było pokazane. A samo malowanie trwało trochę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Sierpnia Autor Share Napisano 14 Sierpnia Ostatnio sporo było malowania i w sumie jutro albo po jutrze będę malować Pz. II. W ramach odprężenia postanowiłem dokończyć StuGa. Mało zostało. Kilka detali na błotnikach i górze. A tutaj mała niespodzianka. Trzeba tylko dotrzeć ślady po rusztowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Sierpnia Share Napisano 14 Sierpnia W dniu 11.08.2024 o 17:44, FAHR napisał: Tutorial na to drewienko poproszę, bo to tak dobrze wygląda, że aż się chce całego panzera zrobić ze sklejki. W dniu 11.08.2024 o 19:28, Konrad-Ciba napisał: po prostu… robiłem mając pod ręką kolory i jeden pędzel. Nie planuję nic podczas malowania i nie mam żadnych wizji jak to wygląda, nie patrzę na zdjęcia - maluję zawsze na pałę i z głowy a kolory i farby wybieram na podstawie widzi mi się. Sam nie wiem jak to tak wychodzi… normalnie w Waćpana prawdziwy Artysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Sierpnia Autor Share Napisano 14 Sierpnia Wątpię. Przekaż mojej wiadomości był raczej taki, że nie powtórzę tego samego efektu a kolejne skrzynki będą już inne. Sam jestem ciekaw jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia Gotowy do malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia Błysk pod kalkomanie schnie. Jeszcze tylko koła zostały do malowania. Sporawe to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia Leoparda wyciągnąłeś z pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia 8 minut temu, mandrivecs napisał: Leoparda wyciągnąłeś z pudła? No. Po skończeniu budowy StuGa stwierdziłem , że odpoczynek przy jakimś ciekawym modelu będzie odpowiedni. Nie robiłem nic współczesnego a sam zestaw nie ma dużo części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia Co to za zestaw? Producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia To BT-002. Mam do niego polskie kalki. Będzie z 1 Warszawskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia Leo z Bordera dobrze się składa. Buduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia 23 minuty temu, mandrivecs napisał: Leo z Bordera dobrze się składa. Buduj. Będę! Tymczasem gotowy na malowanie detali pędzlem. Jeszcze tylko kalkomanie zabezpieczę jak wyschną i tak sobie chyba poczeka chwilę aż odpocznę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Sierpnia Autor Share Napisano 18 Sierpnia Mała fotka nie-warsztatowa. Otóż chodzi o te numery żółte. Na zdjęciach wyżej mocno biją po oczach. Tutaj pisząc ten post chciałbym tylko pokazać, że czasami zwykły dobry lakier matowy potrafi zbić taki efekt. Po następnych zabiegach powinno być już całkowicie naturalnie. Tak wygląda oznaczenie po kilku warstwach mojego ulubionego VMS. Jeszcze będę chciał detale domalować pędzlem ale kiedy to nie wiem. Miłej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Sierpnia Autor Share Napisano 18 Sierpnia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Sierpnia Autor Share Napisano 18 Sierpnia Trochę podziałałem przy StuGu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia Tyle na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Ja bym chyba odjął ze dwa ogniwa, bo troszkę tak jakby wisi, ile gąsek na stronie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia (edytowane) A nie wiem nie liczyłem. Zrobiłem jedną taśmę, potem na wymiar pierwszej dorobiłem druga. Tak mi się podoba. BTW Zastanawiam się czy zimmerit powinien wchodzić też na spawy nadbudówki. Edytowane 19 Sierpnia przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia (edytowane) Na pewno coś tam nawalone było, zresztą dziwnie jakby same spawy omijali, coś tam widać, jakbyś robił swój, mógłbyś bardziej poszaleć, poszarpać go na spawach i tematu by nie było Edytowane 19 Sierpnia przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia Dobra. Poodcinam paski Zimm i wstawię na spawy na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Zwis gąsienic zdecydowanie zbyt duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Sierpnia Autor Share Napisano 20 Sierpnia Dobra. Odejmę te dwa ogniwa. Tymczasem; Odpoczywam. Muszę przygotować kadłub na nowości od PanzerArt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi