Ungreez Napisano 8 Stycznia 2023 Napisano 8 Stycznia 2023 (edytowane) Model ambulansu Państwowego Ratownictwa Medycznego - Mercedes-Benz Sprinter 317 CDI. Pojazd zabudowany przez polską firmę Auto-Form, prezentowany egzemplarz należy do Krakowskiego Pogotowia Ratunkowego i jeździ obecnie jako zespół K01-122. Podstawą jest model furgonu firmy Norev, kalkomanie to projekt własny wydrukowany w copio.pl. Szyby przedziału tylnego są zamalowane, ponieważ w oryginalnym modelu nie ma szyby z boku i trzeba było kombinować. Brakuje również drzwi przedziału bocznego z lewej strony. Nie ma trąbek nad szybą kierowcy, może kiedyś uda się je dodać. Szczegóły wykonane z arkuszy poliestru i spienionego PCV. Lakier nie wyszedł idealnie, ale mimo to model cieszy oko. Edytowane 8 Stycznia 2023 przez Ungreez 17 Cytuj
Vieh_san Napisano 9 Stycznia 2023 Napisano 9 Stycznia 2023 Super, właśnie też szukam modelu jakiegoś który mógłbym przerobić na swoją kastę. Ten rozumiem jest metalowy? Jak tak to ciężko z przeróbkami ;/. Za to znalazłem model 3D, który może będzie się nadawał do wydrukowania i z niego coś by się dało zrobić. Cytuj
Rafał B Napisano 9 Stycznia 2023 Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) Ciekawy i niecodzienny temat, no i fajne wykonanie Nawiasem, widzę po zdjęciach, że to moje osiedle jest Edytowane 10 Stycznia 2023 przez Rafał B Cytuj
Ungreez Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Napisano 9 Stycznia 2023 8 godzin temu, Vieh_san napisał: Super, właśnie też szukam modelu jakiegoś który mógłbym przerobić na swoją kastę. Ten rozumiem jest metalowy? Jak tak to ciężko z przeróbkami ;/. Za to znalazłem model 3D, który może będzie się nadawał do wydrukowania i z niego coś by się dało zrobić. Jest metalowy, ale do odwzorowania ZRMu brakuje mu tylko drzwi z lewej i szyby z prawej strony. Da się przeżyć. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi