SnajperTBG Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Cześć. Jako że kiedyś widziałem tą taczankę to postanowiłem sobie zbudować w miarę wierny model dysponując materiałem zdjęciowym robionym kiepskiej jakości aparatem. Nie mnie jednak dysponując paroma odlewami które mi ułatwią życie postanowiłem zabrać się za robotę. Bazą jest model bwp-1 z trumpetera. Miałem troszkę zabawy aby poprzerabiać górną część kadłuba gdyż troszkę się różni od oryginału. Najgorzej będzie z wieżą i reflektorem podczerwieni i dalmierzem dowódcy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 Osłony są z modelu bwpa2 zvezdy. Kiedyś starzy modelarze mawiali co by nie wyrzucać wyprasek z częściami bo mogą się przydać. No i się przydają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Fajnie, że niestandardowy temat, teraz pytania: 1. Co to za modyfikacja bewupa? 2. Skąd masz odlew wieży? 3. Możesz robić dokładne zdjęcia miejsc wymagających przeróbek modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 1. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/BPzV. 2. Sam odlałem 3.Masz je porobione kolejne wkrótce . Jeszcze muszę blaszki sobie porobić i będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) 19 godzin temu, mandrivecs napisał: Fajnie, że niestandardowy temat, teraz pytania: 1. Co to za modyfikacja bewupa? 2. Skąd masz odlew wieży? 3. Możesz robić dokładne zdjęcia miejsc wymagających przeróbek modelu? http://opisybroni.pl/tag/rozpoznanie/?print=print http://dziennikzbrojny.pl/artykuly/art,5,20,781,wojska-ladowe,wozy-opancerzone,bojowy-woz-rozpoznawczy-svatawa-bwr-1sbpzvbpsv Można przerobić -najlepiej z modelu Trumpetera BMP-1P: https://www.mojehobby.pl/products/Soviet-BMP-1P-IFV.html Edytowane 16 Stycznia 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2023 Czasu tyle co nic... Ale coś tam udało się dłubnąć na weekendzie. Chyba ze dwie godziny analizowałem zdjęcia oryginału jak ma być zrobiona notka u kamandira bwra. Efekt poniżej. Jest jeszcze sporo do dorobienia przy niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 W Tarnobrzegu mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 23 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2023 A no mieszkał kiedyś w tzw.siarkogrodzie na Podkarpaciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 23 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2023 Jeszcze gąski,antena, mały detailing i do lakierni 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Stycznia 2023 Share Napisano 23 Stycznia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 A malowanie już wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Chyba już kolega wybrał, co zaznaczył w tytule wątku i na pierwszym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Tytuł wątku OK ale zdjęcie to albo trzeba wiedzieć albo bardzo powiększyć a i tak na smartfonie niewiele widać a tak w ogóle to było takie zagajenie do pogawędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2023 Malowanie bwra1 w najnowszy polski wzór kamuflażu typu ku#as(potocznie tak się zwą te plamki przez wojaków). Malowane będzie setem Hataki Orange line - Poland AFV. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 2 godziny temu, Endrju napisał: Tytuł wątku OK ale zdjęcie to albo trzeba wiedzieć albo bardzo powiększyć a i tak na smartfonie niewiele widać a tak w ogóle to było takie zagajenie do pogawędki. Co wiedzieć, kiedy syrenka i numer rej. jest widoczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Syrenkę jakimś cudem dostrzegłem w smartfonie ale nr rejestracyjny to tak jak napisałem. Trzeba wiedzieć. Ja takiej wiedzy nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 Koniec. Czas na zakup surfacera i malowanie Podczas rozmowy z kolegą dowiedziałem się że taczanki przyszły z mojej ex jw w Hrubieszowie gdzie zastąpiono je brdmami ot taka ciekawostka. Fotki z ryngrafem z tejże jednostki P.S słyszałem że gąski w trumpeterze ciężko się kleją...co wy kleić nie potraficie? Tamiya extra cement thin i jest ideolo. No ale jak się chce wymieniać na friule to droga wolna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 Bulik nie czaje komenta? Co mają gumowe koła do gąsek? Chodzi mi o to że sporo osób płacze że tych gąsek nie da się skleić... Cóż widocznie albo jestem mega zdolny albo są co niektórzy leniami. Co do masterclubów to ciężki temat bo to made in cccp(raszka). A tak btw. kto kleił gąski rzekomo ruchome od Trumpetera do pt-76 ten wie co to męka sklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi