Grzes Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 26 minut temu, BRAVO112 napisał: a maski? W zestawie Modelmakera są też maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 Może cena jak na kalkomanie w tej skali jest wysoka ale jestem pewny, że warto bo jakość będzie na najwyższym poziomie a i sam zestaw jest bardzo obszerny: http://www.modelmaker.com.pl/D72119-Su-22UM-3K-707-Tiger-2004-and-2017/1444/ Widać, że oprócz tygrysiego malowania są stencile i maski. Ja już w ten weekend będę z nimi walczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Marca 2023 Autor Share Napisano 16 Marca 2023 Maski są w zestawie, tak dlatego się zastanawiam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 19 Marca 2023 Share Napisano 19 Marca 2023 Mi się udało bez masek, z samymi kalkami. Efekt wydaje się być zadowalający... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 19 Marca 2023 Autor Share Napisano 19 Marca 2023 Widziałem na stronie MM, no wygląda świetnie skończę Lima i się zabiorę za tego też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Małe postępy prac. Dodane kilka anten, które mam nadzieję wytrzymają do końca, plus kilka innych dupereli. Wyciąłem i posegregowałem też elementy podwozia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2023 Hamulce aerodynamiczne miały kilka jamek, które trzeba było zaszpachlować. Dodałem blaszki do oszklenia, ale jeszcze nie wszystkie. Lusterka zostawiłem i wkleję je po malowaniu dopiero bo chyba tak będzie wygodniej. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Maja 2023 Autor Share Napisano 18 Maja 2023 Po dłuższej przerwie dziś był postęp. W końcu doszły do mnie kalki i dokupiłem brakujące farby. Po podkładzie, trochę popsikałem nato black na linie podziałowe, a na koniec pomalowałem spód. Zamierzam teraz już w miarę regularnie kontynuować pracę nad nim. Nie wszystkie anteny są jeszcze na miejscu żeby ich nie stracić, plus będę musial na pewno jeszcze dorobić tę mieczową na grzbiecie za kabiną, gdyż w zestawie takiej nie widziałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 (edytowane) Fajnie, że wróciłeś znów do suki, najciekawsza część dopiero przed Tobą Mogłeś poczekać z montażem hamulców aerodynamicznych, ja je przyklejałem na samym końcu a i tak przy manipulowaniu modelem odpadały Edytowane 18 Maja 2023 przez PabloA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Maja 2023 Autor Share Napisano 18 Maja 2023 8 minut temu, PabloA napisał: Fajnie, że wróciłeś znów do suki, najciekawsza część dopiero przed Tobą Mogłeś poczekać z montażem hamulców aerodynamicznych, ja je przyklejałem na samym końcu a i tak przy manipulowaniu modelem odpadały Chyba musiałem być mocno zmęczony jak je przyklejałem No cóż, teraz jakoś trzeba dać radę. Trochę więcej taśmy maskującej zejdzie najwyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Warto pomalować również spód kadłuba wokół przedniej wnęki podwozia i świateł do lądowania na biało a okolice kokpitu i garb na czarno aby kalki ładnie się zgrały Najdłuższą tygrysią pociąłem na 3 części: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 19 Maja 2023 Autor Share Napisano 19 Maja 2023 2 godziny temu, PabloA napisał: Warto pomalować również spód kadłuba wokół przedniej wnęki podwozia i świateł do lądowania na biało a okolice kokpitu i garb na czarno aby kalki ładnie się zgrały Najdłuższą tygrysią pociąłem na 3 części: No właśnie też o te sprawy chciałem się zapytać, bo w instrukcji było o tym napisane i byłem ciekawy jak to rozwiązałeś. Dzięki, tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 Bazowe kolory położone 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 to az szkoda tego tygrysa klasc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 14 minut temu, BRAVO112 napisał: to az szkoda tego tygrysa klasc..... Będzie pretekst do następnego kiedyś ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Mega model wychodzi z tego doskonałego zestawu. Marnujecie się Wiesławie w tej medycynie........ Polecam model MisterCraft G12 Su-22 M4R Fitter K. Jak lubisz transplantologię i ortopedię (dużo szpachli) ...... To polecam polać na drugą nóżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Mega model wychodzi z tego doskonałego zestawu. Marnujecie się Wiesławie w tej medycynie........ Polecam model MisterCraft G12 Su-22 M4R Fitter K. Jak lubisz transplantologię i ortopedię (dużo szpachli) ...... To polecam polać na drugą nóżkę Chyba za dzieciaka kiedyś składałem bez malowania ;D tak naprawdę to prawdziwa zabawa się zacznie jak będę kładł te kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 21 godzin temu, Vieh_san napisał: Bazowe kolory położone Jakich kolorow/farb używałeś? Model wygląda świetnie! Doceniam Twoją pracę nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 12 godzin temu, Vieh_san napisał: to prawdziwa zabawa się zacznie jak będę kładł te kalki no przeciez napisalem, zeby nie klasc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 W dniu 21.05.2023 o 12:46, BRAVO112 napisał: no przeciez napisalem, zeby nie klasc Grzech by było nie kłaść tych kalek! Do tej pory przy żadnym zestawie nie towarzyszył mi taki dreszczyk emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 22 Maja 2023 Autor Share Napisano 22 Maja 2023 W dniu 21.05.2023 o 08:41, enten napisał: Jakich kolorow/farb używałeś? Model wygląda świetnie! Doceniam Twoją pracę nad modelem Dzięki to są kolory których używałem. Nie wiem czy do końca prawidłowe, ale te miałem, a dokupiłem tylko Hatake pomarańczową z kolorem spodu wg tego co mówiła instrukcja od Model Makera. Na tę chwilę przykleiłem do wykałaczek i położyłem podkład na elementy podwozia. Pomaluję je sobie, pomaluję dyszę wydechową, pylony i hamulce aerodynamiczne od środka. Wtedy będę gotowy na kalki, a na samym końcu anteny pozostałe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 Co do tej Hataki na spód to niestety nie do końca odpowiada oryginałowi bo za bardzo wpada w zieleń. Ja dodawałem do niej odrobinę niebieskiego aby zbliżyć się do prawidłowego koloru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 Godzinę temu, Vieh_san napisał: Wtedy będę gotowy na kalki, i zubrowke tez kup, tak na wszelki wypadek.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 19 godzin temu, BRAVO112 napisał: i zubrowke tez kup, tak na wszelki wypadek.... Przed żubrówką radzę zaopatrzyć się w dobry płyn do zmiękczania kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 23 minuty temu, PabloA napisał: w dobry płyn do zmiękczania kalek co polecasz? przy F13 wyprobowalem wszystko ( co znam ) i nic nie zdalo egzaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi