Jamat Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Można powiedzieć że sam model został ukończony. Oczywiście na zdjęciach wyłapałem kilka rzeczy do poprawy, które większość już poprawiłem. Nie ma to jak makro wszystko wyłapie. Następny etap to czas zająć się winietką i figurkami, ale to w następnej aktualizacji. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigtank Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) Całkiem jo, dorób jeszcze tylko kabelki do wszystkich trzech lampek, w sumie łatwizna do zrobienia . Na zawodach dzis były min takie dwa i w zadnym takich detali niet Andrzej Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez Bigtank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Brawo, jest co podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2023 Zacząłem pracę nad podstawką, nic skomplikowanego styrodur plus podkład pod panele. Na to glina modelarska. Następnie podkład co by masa od VMS lepiej przyczepiała podłoża. Owa masa oraz piasek i małe kamyczki, które dla pewności zalałem rozcieńczonym wikolem. Z deseczek lipowych stworzyłem kawałek płotu. Skrzynki od działa 3.7cm są od Panzer Art reszta wydruk własny. Dorobiłem także kabelki od świateł. A tu mała tragedia Mi się przydarzyła, czyli na model przez przypadek zrzuciłem antyperspirant. Koło napędowe rozleciało się na kilka elementów. Udało się jako tako posklejać oprócz jednego elementu, który wraz z lampą gdzieś poleciał. A na sam koniec jedną figurkę ukończyłem. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 12 Maja 2023 Autor Share Napisano 12 Maja 2023 Prace nad podstawką ruszyły trochę do przodu. Najpierw zasadziłem trawkę 4mm przy wykorzystaniu elektrosadzarki, następnie wziąłem 12mm źdźbła formując w palcach kępy i w kilku miejscach przymocowałem do podłoża. Cała podstawkę najpierw pomalowałem na czarno a później grunt na XF-52 rozjaśniając XF-78. Trawę na XF-67 rozjaśniając XF-60 w kilku warstwach (po zrobieniu zdjęć psiknąłem jeszcze żółtym XF-3 żeby dodać więcej życia). Pomalowałem także kamienie i kamyczki, trochę jest z tym zabawy ale efektu końcowego warto się zabawić. Na sam koniec dzisiejszej aktualizacji ukończona druga figurka. Do zobaczenia. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Dodam jedynie że na hełmach wz.15 dla broni Pancernych skórzany element na czole był również malowany farbą ochronną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek cz. Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 Nie no, nie mogę, muszę skomentować ! To jest chyba / na pewno najlepszy 7TP jakiego widziałem! Serio. Wszystko mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 W dniu 13.05.2023 o 18:40, marek cz. napisał: Nie no, nie mogę, muszę skomentować ! To jest chyba / na pewno najlepszy 7TP jakiego widziałem! Serio. Wszystko mi się podoba. Podziękował, aczkolwiek kolega chyba przesadza. W dniu 12.05.2023 o 23:00, MICHAŁ R napisał: Dodam jedynie że na hełmach wz.15 dla broni Pancernych skórzany element na czole był również malowany farbą ochronną We wszystkich oryginalnych hełmach jak i z grup rekonstrukcyjnych jakie widziałem, były niemalowane. Zresztą malowanie skóry to taki raczej kiepski pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 29 Maja 2023 Autor Share Napisano 29 Maja 2023 Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi