p2288 Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Chciałbym się nauczyć sklejać modele u waszego boku ponieważ wiem, że jesteście specjalistami. Jestem otwarty na ostrą krytykę oraz naukę. Z góry dziękuje za pomoc. Naprawdę, w wasze ręce oddaje mój modelarski los. Zakupiłem model oraz podstawowy zestaw abera. Może i robię to od 2 lat i umiem sklejać blachy to mój poziom sklejania modeli jest niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Kibicuję. Jakby coś to śmiało pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 No to i ja też popatrzę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 No.........jeszcze dużooo do poprawy. W miejsca gdzie szpachla nie dotrze a jak dotrze to z takim efektem, że model będzie gorzej wyglądał niż moja facjata dałem roztopione "nitki" z ramki po elementach. Klamry wyszły strasznie ale myślę, że jeszcze kilka modeli i klamry będą opanowane. Co do zdjęć historycznych, to jest ten sam sturmtiger? Tzn. ten sam co AFV models dał na wzór malowania/sklejenia? Wybaczcie za reanimację zdechłego tematu ale 7klasa i no... Czas jakby to powiedzieć....jest jak........a z resztą Po prostu go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Masz debonder do kleju CA? Ja kiedy pierwszy raz doklejałem blaszki do modelu miałem chyba zły dzień, bo co rusz źle przyklejone, odwrotnie, za nisko, urwało się i poleciało w ...... Ślady po złym klejeniu usuwałem papierem ściernym i w końcu ktoś życzliwy z tego forum zapytał: a masz debonder? To kup ..... I świat stał się lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 !Mam! A Jest coś źle przyklejone? Jeśli to tak to niech zaznaczy Pan. Na tym etapie nie chciałbym mieć jeszcze wtop. Czy chodzi tylko o ślady kleju. 10 minut temu, Lipstein napisał: Ja kiedy pierwszy raz doklejałem blaszki do modelu miałem chyba zły dzień U mnie to już któryś zestaw blach i żywicy. Widzę sam, że z modelu na model coraz lepiej. Kiedyś wpadłem w zakładkę dodatki i kupiłem do swoich modeli wszystko co się da. Muszę je trzymać w osobnym pudle bo tyle tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Tak, chodzi o ślady po kleju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) Coś tu chyba jest nie halo np, choć lepiej ze zrywaniem poczekaj , w instrukcji do modelu jest tak jak u ciebie, z kolei w panzer tracts no 8 na rysunku jest inaczej , poczekaj na jakiegoś speca może wyjaśni , w sumie mogło to i być obrotowe Edytowane 26 Marca 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Debonder i do akcji. Czyszczenie kleju to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 1 minutę temu, patrykd napisał: Debonder i do akcji. Czyszczenie kleju to podstawa. Znasz jakiś w miarę dobry porównywalny z ps-f ? bo już dno widać , a tego juz nie ma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 6 minut temu, Evildead napisał: Znasz jakiś w miarę dobry porównywalny z ps-f ? bo już dno widać , a tego juz nie ma.. Niestety sam testuję. Ten z Wamodu nie polecam. Usuwa niby OK. Ale osłabia połączenie i robi się guma z kleju. Tęsknię za czedskim, ale to se ne wrati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) 3 minuty temu, patrykd napisał: Niestety sam testuję. Ten z Wamodu nie polecam. Usuwa niby OK. Ale osłabia połączenie i robi się guma z kleju. Tęsknię za czedskim, ale to se ne wrati No nic trzeba testować inne, wamodoski mam też, ale fakt nie ma podjazdu, dzięki Edytowane 26 Marca 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 Ja mam wadooma i nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Wizjer był obrotowy czyli mógł być w różnych pozycjach, to nie zmieniaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 Zdjęcia które wam pokazałem były z lutego, dopiero wczoraj przekonałem się by pokazać ulepa. Teraz te bardziej aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Podsyłam 6 stron forteczek: https://krimi.tripod.com/sturmtiger/sturmie.html Na pewno się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) Jeśli się wyrobie to będzie można go obejrzeć w Koszalinie na żywo Piesek na poprawę humoru. Mała aktualizacja słowna, układ jezdny sklejony. Same koła sklejone ale nie przeklejone do wanny. W następną niedzielę blachy powinny być skończone a ślady po kleju zniwelowane. Edytowane 26 Marca 2023 przez p2288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 27 Marca 2023 Autor Share Napisano 27 Marca 2023 Masakra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 27 Marca 2023 Autor Share Napisano 27 Marca 2023 Na wydechu zrobię rdzę z 6 odcieni. Zakupiłem ciekawy zestaw od AK Interactive z samych farb. Sprawuje się idealnie! Próbowałem już rdzy z tego zestawu i wyszła techniką gąbki bardzo dobrze. Bym wrzucił zdj ale jakość jest zła. Jak zrobię w tym modelu ten efekt to przejdę się do kolegi fotografa i poproszę o zdjęcie w 4k czy co wy tam macie. Oczywiście dodam jeszcze na koniec czarny pigment. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 29 Marca 2023 Autor Share Napisano 29 Marca 2023 Czerwone gitary na słuchawkach i zaczynamy drobnice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Zgodnie z tradycją.....malowanie nieudane. Jedno trzeba im przyznać, mają piękne kolorki. Co do kół to trzeba jeszcze pierścienie pomalować. Dziś jeszcze malowanie narzędzi i efekt rdzy na wydechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 21 minut temu, p2288 napisał: Zgodnie z tradycją.....malowanie nieudane. Zdecydowanie. 21 minut temu, p2288 napisał: Co do kół to trzeba jeszcze pierścienie pomalować. Na jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) Może psiknij jeszcze dobrze rozcieńczonym żółtym na niskim ciśnieniu tam gdzie odkurz brązowego masz, nie zaszkodzi Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi