stakov Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 (edytowane) Witam, postanowiłem sam coś zaprojektować a następnie wydrukować w 3D, wybór padł na auto chyba najczęściej używane w WP, będzie to Star-266. W przyszłym tygodniu mam zamiar dokończyć kabinę ( gril, światła, tablicę zegarów, kierownicę, leżankę, klapy dach i lusterka). Po tygodniu dłubaniny załączam efekty mojej pracy. Edytowane 4 Lutego 2023 przez stakov 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Lutego 2023 Super Moderator Share Napisano 4 Lutego 2023 Przydało by się podać skalę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 13 minut temu, Greif napisał: Przydało by się podać skalę... Widząc duże zbliżenia szczegółów i dokładność opracowania projektu, stawiam na 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 8 godzin temu, Greif napisał: Przydało by się podać skalę... Słuszna uwaga, nie podałem skali. Model będzie w skali 1/35 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Oby wyszedł zacnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 Dalsze moje postępy, następne fotki wrzucę dopiero po wydrukowaniu kabiny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) Podziel sobie model na kilka elementów, ułatwi to wydruk. No i dojdzie przyjemność z składania Tylko w tej jednej osi mam 50 elementów. Edytowane 12 Lutego 2023 przez IIQBAII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Pamiętaj o napisie BORYGO- to bardzo istotny z wojskowego punktu widzenia element. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Jakiego programu używasz? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 28 minut temu, IIQBAII napisał: Podziel sobie model na kilka elementów, ułatwi to wydruk. No i dojdzie przyjemność z składania Tylko w tej jednej osi mam 50 elementów. Tak też zrobię, już zaczynam projektować osobne elementy. Zaprojektowałem na nowo dach , stary został wycięty (łatwiej będzie pomalować środek), tablicę wskaźników, kierownicę dodałem mocowania lusterek. Przy projektowaniu podwozia elementy będą osobno, z pewnością będzie co kleić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 2 minuty temu, Krzysiek12 napisał: Jakiego programu używasz? Pozdrawiam Krzysztof Program którego używam to DesignSpark Mechanical 5.0 Pozdrawiam Stasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 Siemka po przerwie. Pierwszy wydruk kabiny, co prawda samą kabinę za krótko płukałem po wydrukowaniu i jest trochę błyszcząca ale to dopiero wydruk próbny -następne postaram się wykonać jak najlepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 Pierwsza przymiarka kabiny do ramy i kierownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 Rama prawie na ukończeniu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 Super dokładność i ostry detal. Fajny model z tego wyjdzie. Czekamy na mosty, pakę i koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 Bardzo ładnie wyszła kratka osłony chłodnicy. Super detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 Kiedy rusza sprzedaż modelu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 1 godzinę temu, orzechu500 napisał: Kiedy rusza sprzedaż modelu? Na razie muszę skończyć projekt, bo ostatnio tempo zwolniło z braku czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 1 hour ago, stakov said: Na razie muszę skończyć projekt, bo ostatnio tempo zwolniło z braku czasu Zrozumiala sprawa, ale jako, że zapytałem pierwszy to czy nie powinno być tak że pierwszy gotowy model przypada na mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 5 Maja 2023 Autor Share Napisano 5 Maja 2023 Zamieszczam fotki to co do tej pory udało mi się ogarnąć, w weekend postaram się wykonać wydruki i dodać nowe foty. Na chwilę obecną kończę zawieszenie tylnych mostów i brnę dalej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 (edytowane) To mnie kolega ubiegł z pomysłem. Pikna sprawa. Edytowane 5 Maja 2023 przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 (edytowane) Dokupię ZU-23-2 Trumpetera i zrobię sobie Hibneryta Edytowane 5 Maja 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 Obserwujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Dokupię ZU-23-2 Trumpetera i zrobię sobie Hibberyta "Nie ma takiego miasta Londyn. Jest Lądek, Lądek - Zdrój..." i jest Hibneryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 4 minuty temu, Rafał B napisał: "Nie ma takiego miasta Londyn. Jest Lądek, Lądek - Zdrój..." i jest Hibneryt. Oczywiście, że chodzi o "Polskiego Geparda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi