ams Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Witam Forumowiczów, W ramach terapii przeciwpancernej taki samolocik mi się zrobił. Pzdrawiam 14 Cytuj
RogerM Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Ładniutki Tylko nie bardzo wiem po co nitowałeś skrzydła..... Obicia na gumowych osłonach łopat śmigła to średnio udany pomysł. Cytuj
mig Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Terapia przeciwpancerna powinna trwać dłużej. Mustang wyszedł ładnie. Cytuj
HK1885 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Konik jest dobry, podoba mi się. Jakieś tam defekty są, ale nie psują jakoś dramatycznie całości. Fascynujący jest dla mnie pomysł z oszkleniem, w 1:72 i 1:48... Cytuj
mirage3 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Mustang wyszedł całkiem ładnie, tylko co tam się stało na skrzydłach ? Cytuj
Marek K Napisano 8 Lutego 2023 Napisano 8 Lutego 2023 Zapewne chodzi o nitowanie, faktycznie te nity mogły być przetarte. Tak to trochę psuje całkiem fajny model 12 godzin temu, mirage3 napisał: Mustang wyszedł całkiem ładnie, tylko co tam się stało na skrzydłach ? 1 Cytuj
marek d Napisano 8 Lutego 2023 Napisano 8 Lutego 2023 13 godzin temu, mirage3 napisał: Mustang wyszedł całkiem ładnie, tylko co tam się stało na skrzydłach ? Chodzi o ten dziwny zielonkawy odcień? Chyba że mój ekran kłamie. 14 godzin temu, HK1885 napisał: Fascynujący jest dla mnie pomysł z oszkleniem, w 1:72 i 1:48... Od ponad 20 lat sklejacze sobie z tym radzą jakoś. 1 Cytuj
ams Napisano 8 Lutego 2023 Autor Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) 20 godzin temu, RogerM napisał: Ładniutki Tylko nie bardzo wiem po co nitowałeś skrzydła..... Obicia na gumowych osłonach łopat śmigła to średnio udany pomysł. Cóż... model traktowałem wybitnie rozrywkowo-treningo. Jak napisałem "terapia przeciwpancerna". Wiem, że na skrzydłach nity były słabo widoczne, połączenia między arkuszami poszycia były chyba kitowane dla zmniejszenia oporu więc w 72 pewnie chyba nie byłoby ich nawet widać. No ale... robiłem je pierwszu raz i się uczyłem. Za mocno przycisnąłem, przeto za głęboko wyszły. Zrobiłem je po to samo po co cieniuje się modele. Aby urozmaicić model. A jak ty byś urozmaicił skrzydła? 43 minuty temu, marek d napisał: Chodzi o ten dziwny zielonkawy odcień? Ten dziwny zielonkawy odcień to wina "Tuska"... znaczy wash'a Byłem ciekaw jak będzie niebieskawo-zielony wyglądał zamiast klasycznej sepii czy brązu. PS. Krytyczne uwagi mile widziane... może następny model wyjdzie lepiej :c) Edytowane 8 Lutego 2023 przez ams 1 Cytuj
p2288 Napisano 8 Lutego 2023 Napisano 8 Lutego 2023 Model bardzo ładny. Nity oraz brudzenie 10/10 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi