tlb Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 (edytowane) Witajcie, Przyleciał do mnie, dlugo oczekiwany, F-16 czyli co? trzeba go skleić Czytałem dobre opinie o tym boxie i póki co jest super, tzn. linie podziału delikatne, są nity, także super. I wziąłem się do roboty I przymiarka Będę robić to, co dało pudełko,żadnych dodatków, ekstra kalek itd., malowanie takie jakie jest zalecenie i teraz mam prośbę o pomoc do tych, co znają się na kolorach. Na pudełku i w instrukcji są trzy kolory, które są zalecane do użycia, ale są to spray'e, które mnie nie interesują. Jakie kolory zamienne użyć? Najlepiej Tamyia albo Mr. Hobby. PZDR Edytowane 3 Lipca 2023 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Popatrzę z chęcią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Szkoda, że taki mikrus... 7 minut temu, tlb napisał: Jakie kolory zamienne użyć? Najlepiej Tamyia albo Mr. Hobby. PROSZĘ SOBIE WYBRAĆ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Miałem właśnie pisać jakie kolory, ale HK1885 mnie uprzedził ;). Kleiłem kiedyś takiego w 48 i nadal wspominam go jako jeden z najlepszych modeli jaki kleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Tak tylko dla ścisłości, to co zapodał Kwinto to kamuflaż fabryczny składajacy się z 3 kolorów. Samoloty po wymianie powłoki lakierniczej miały kamo już 2 kolorowe. Warto sprawdzić malowanie, które planujesz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 17 Lutego 2023 Autor Share Napisano 17 Lutego 2023 Chcę to malowanie. Tutaj są trzy kolory. I właśnie potrzebuje pomocy, jakie zamienne, żeby nie używać spray'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 44 minuty temu, tlb napisał: Tutaj są trzy kolory. I właśnie potrzebuje pomocy, jakie zamienne, żeby nie używać spray'u. No przecież masz tabelę. Tam jak wół stoi AS 26 / 27 / 28, oryginalne kolory w FSach + cała paleta farb innych marek. Co jeszcze potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 17 Lutego 2023 Autor Share Napisano 17 Lutego 2023 @HK1885no właśnie wszystko już mam. Z tą tabela, co podałeś link, sobie już poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Witajcie, Coś tam się ruszyło, niestety w malowaniu jestem uzależniony od pogody, bo mogę tylko na balkonie, ale teraz może pójdzie szybciej. Malowany Mr. Hobby C305, C306, C308. Jak już położę kalki i go złożę to postaram się o lepsze zdjęcia. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Eno ... panie... coś tu brak staranności widzę ☝ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Kurde, faktycznie coś tu "nie bardzo". Poprawię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Nie za ciemna ta góra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2023 6 godzin temu, Mates napisał: Nie za ciemna ta góra? Chyba nie, różnie ze światłem, dlatego tak może się wydawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 2 Lipca 2023 Autor Share Napisano 2 Lipca 2023 (edytowane) Coś się ruszyło. Zbiorniki paliwa się robią. Myślałem, że łączenia mi świetnie wyszły, położyłem podkład no i wyszły mankamenty. Także szpachla w ruch i klajstruję. A tak wygląda pakiecik, który będzie podwieszony na modelu tj. 3 zbiorniki paliwa, 2x AIM-9X Sidewinder, 2x AGM-88 HARM, 2x AIM-120C AMRAAM oraz jakieś dwa urządzenia do namierzania. Teraz tylko pokolorować odpowiednio, następnie lakier, kalki, lakier, wash i zrobione niby pracy na tydzień a skończy się pod koniec niech wakacji Dzisiaj położone podkłady. Na zbiorniki paliwa położony Tamiya (spray). Na pylony, rakiety i dysze położony podkład Tamiya (do aerografu), ten czarny to AK w sprayu. Musiałem użyć czarnego bo ten element będzie miał ciemno szary odcień, a jest z przezroczystego plastiku, więc ciężko byłoby uzyskać ciemnoszary kolor. Podkład wydawał się biały, wiem pociągnąłem czarnym i chyba będzie ok. Edytowane 2 Lipca 2023 przez tlb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 Uzbrojenie na wypasie Ja mam tą 16-tkę w wydaniu podstawowym więc z tym uzbrojeniem nie poszaleję. Pooglądam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 13 Lipca 2023 Autor Share Napisano 13 Lipca 2023 Gdzie trzeba kalki położone. Teraz lakier, wash i poskładać to wszystko. PZDR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Mała podpowiedź co do brudzenia . Zdjęcia mojego autorstwa wrzucone w celach dyskusyjnych. Edytowane 13 Lipca 2023 przez p2288 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 13 Lipca 2023 Autor Share Napisano 13 Lipca 2023 43 minuty temu, p2288 napisał: Mała podpowiedź co do brudzenia . Zdjęcia mojego autorstwa wrzucone w celach dyskusyjnych. Dzięki za foto. Na pewno się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi