barszczo Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia W kwestii ciągnięcia naszych Suchojów. Zdjęcia C360 z Su-7 na holu powinny być trochę wcześniej w tym wątku. Poniżej Star 266 i Su-20: Tutaj taka ciekawostka, jeszcze raz Su-20 i Mig-21F-13 za Uralem: I parę innych, Mig-19 za Roburem: SBLim za Starem 66: Ze strony MLP, Ił-28 za Zisem lub Ziłem: Dwa znane już zdjęcia ze Słupska, Su-15 za Starem 66: I na koniec super mega wydajny, uniwersalny ciągnik lotniskowy, dostępny absolutnie wszędzie: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Kwietnia Autor Share Napisano 9 Kwietnia ruski ciągnie ruskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia W Pile na lotnisku byłem jeden raz i niewiele pamiętam ale w Powidzu (ta sama dywizja) siedziałem około roku i tam Suki ciągano Starami 266. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia To może dziś znów kilka propozycji modelarskich 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia W dniu 10.04.2024 o 06:32, Endrju napisał: W Pile na lotnisku Fota jak z epoki, a to Pilskie Muzeum Wojskowe współcześnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia 21 godzin temu, Grzes napisał: To może dziś znów kilka propozycji modelarskich A można to gdzieś u nas kupić? Bo jakoś nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia 33 minuty temu, jmx62 napisał: A można to gdzieś u nas kupić? KrAZy ze sklepów poznikały, ale są np. tu: https://allegro.pl/uzytkownik/HubertusAgro/samochody-skale-1-67-do-1-72-11736?string=avd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Tak sobie przypomniałem, że mamy jeszcze KrAZa od naszego polskiego producenta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Jeszcze w temacie tego zdjęcia: Ciężarówka to ZiS-151. W 1:72 mamy tylko die cast, niestety niedostępny w Polsce. Ale dla chcącego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia 55 minut temu, Grzes napisał: W 1:72 mamy tylko die cast Ja tu widzę duuuże braki w edukacji - nie wiem czy jeszcze da się je uzupełnić Otóż do roku bodajże 1956 mieliśmy ZiS (Zawód im. Stalina) który następnie został przekształcony w ZiL (Zawód im Lichaczowa) - i dla tego przedstawiony model jest dostępny w Polsce w ilości hurtowej pod postacią Ził 157, 157K, który jest modyfikacją ZiS-a 151, z wyglądu zewnętrznego oba pojazdy są jednakowe Także ten tego @Grzes, polecam zapoznać się z odrobiną fachowej lektury rosyjskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, abtb napisał: nie wiem czy jeszcze da się je uzupełnić Nie wiem, będę próbował... Godzinę temu, abtb napisał: Ził 157, 157K, który jest modyfikacją ZiS-a 151 modyfikacja Godzinę temu, abtb napisał: wyglądu zewnętrznego oba pojazdy są jednakowe Bardzo podobne, ale nie jednakowe Choćby to: - w dostępnych modelach ZiŁów-157 mamy koła terenowe, a nasze ZiSy-151 z tyłu miały tzw. "bliźniaki", - ZiS-151 miał zapasy umieszczone za kabiną, co sprawiało, że był dłuższy, - było też trochę różnic w elementach kabiny, ale w tej skali praktycznie niezauważalne. Model do ugryzienia, ale jednak nie bezpośrednio z pudła. Godzinę temu, abtb napisał: polecam zapoznać się z odrobiną fachowej lektury rosyjskiej Robim co możem Edytowane 13 Kwietnia przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Ja się nie odzywałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Trochę uzbrojenia do Su-22 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Kwietnia Autor Share Napisano 17 Kwietnia W książce "Niemieckie samoloty wojskowe w lotnictwie polskim 1918-1924" jest taka fotka. Czy to wózek pod ogonek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia W dniu 29.03.2024 o 02:26, jmx62 napisał: Koń który lata to ..."końkord" To taka ciekawostka - godło indywidualne jakie latało w 61.LPSzB na samolocie TS-11 Iskra n/b 1629 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Obwieszony jak choinka nasz dwudziesty trzeci w schronohangarze. Pod kołami podstawki, pod ścianą dyszel, a nad nim gustowna półeczka na dodatkowy zbiornik : 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia (edytowane) W dniu 21.04.2024 o 11:07, Grzes napisał: To taka ciekawostka - godło indywidualne jakie latało w 61.LPSzB na samolocie TS-11 Iskra n/b 1629 Mam tylko takie słabej jakości zdjęcie z Koń-Cordem, może ktoś ma lepsze? Na pewno w 2009 już tego godła nie było na samolocie. Edytowane 22 Kwietnia przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Traktor ciągnący szybowiec. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Ciągnik bo ciągnie a nie traktor bo nie traktoruje. To tak jak ze śmigłowcem i helikopterem. Traktor czy helikopter to nie po polsku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia (edytowane) W dniu 22.04.2024 o 21:25, kopernik napisał: Traktor ciągnący szybowiec. Traktor ciągnący Muchę . A jak Mucha to najlepiej od razu dwie, autor zdjęcia Wacław Hołyś: Edytowane 24 Kwietnia przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia A dzisiaj z zupełnie innej beczki, tankujemy duńskiego Meteora. Cysterna przepiękna : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 5 minut temu, barszczo napisał: ...Cysterna przepiękna : Za to Meteor paskudny, nigdy nie podobały mi się te późne wersje. Dziwne nosy dziwne końcówki stateczników pionowych, wgl dziwne. Tylko Mk.I i III się łapały do kategorii "ładne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Świdwin - potrójne combo! Luzes, Azot, Powietrze 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia Jak Meteor brzydki, to dzisiaj tankujemy duńskiego Drakena: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia O, i ten jest piękny a jeszcze byłby ładniejszy z 3koronami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi