skyline Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Aaaa chyba ze tak no bo tak troche wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Marca 2007 Autor Share Napisano 20 Marca 2007 Fotka jest trochę pod ukosem, ale faktycznie nie jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Marca 2007 Autor Share Napisano 22 Marca 2007 Hej! Takie pytanie: Ile czasu schnie średnio gruba warstwa glossa humbrola?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Ten ze sloiczka szklanego schnie srednio jakies... hmm... w nieskonczonosc? Duzo lepiej sprawdza sie ten z puszki i po 24h powinien byc juz w pelni utwardzony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Marca 2007 Autor Share Napisano 22 Marca 2007 O cholera To chyba nie zdążę do soboty... Narazie trzasnąłem jedną ścianę A śmierdzi w całej chałupie jak piorun, bo mi się okna nie chce otwierać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 To ty w domu aero malujesz,czy sprayem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Marca 2007 Autor Share Napisano 22 Marca 2007 Aerografem... Sprayem w domu nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Sprayem w domu nie da rady Da rade, dopóki nie miałem aero malwoałem sprejem w kuchni bez kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 ja tez nie mam warunków do malowania ani tym ani spreyem . A na klatce cięzko idzie bo słabe oswietlenie i wogóle :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 No lipa jest z tym ja na dworzu malowalem ale teraz jak bede mial aero to chce kupic jakis namiot maly rozstawic go i tam malowac ,mysle ze to dobry pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Marca 2007 Autor Share Napisano 22 Marca 2007 Ale nie ma po co! Aerograf (a przynajmniej na farbach humbrol' a) praktycznie nie smrodzi, a to dlatego, że maluje dość punktowo. Taka mała ciekawostka... Pomalowałem jedną warstwą glossa naczepę, wysuszyłem suszareczką a następnie wypolerowałem szmatką i jakimś ruskim pseudo sidoluxem :D Efekt jest zadowalający. Narazie ciemno jak za przeproszeniem w d****, więc fotek nie ma sensu dawać. Może skuszę się na kilka zdjęć plenerowych na weekend kiedy będę wracał, lub jechał do Świdnicy. Ponoć ma być ładna pogoda. OBY! Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 No walsnie mam zamiar malowac Aero i do tego uzywac farb humbrola ,a wiec niewiem czy bedzie smierdzialo czy nie ,a i mam maly pokoj to niewiem czy na Aero wystarczy ,a Aerograf kupilem taki niewiem jak on maluje bo jeszcze go nie wyprobowalem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 niewiem jak on maluje bo jeszcze go nie wyprobowalem Maluje super bo identycznym psikam i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Skyline te aero spisują się na prawdę świetnie. Łatwe w demontażu do czyszczenia. I jak trzeba dają bardzo cieniutką linię. Jeżeli chcesz malować farbami Humbrola to do aero proponuję rozcieńczenie w stosunku 2:1 (rozcieńczalnik : farba). Ja osobiście np. rozcieńczam farby w strzykawce. Najpierw nabieram rozcieńczalnika potem odpowiednią ilośc farby i mieszam. Farba dokładnie wymieszana i sie od razu cały nie ufyflasz i wszystkiego dookoła. Oj sie rozgadałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Dzieki koledzy ,a moze byc rozpuszczalnik do farby tych zwyklych bo rozcienczalnika tak jak ty paffko mowisz to niemam i tu w angli niemoge nigdzie znalesc ale jak sie postaram to moze i znajde zobacze jeszcze ,jeszcze raz dzieki za podpowiedz.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 zapomnieliście dodać że ma zaj.. delikatną dysze i zbyt mocne przykręcenie skończy sie tak jak u mnie :| a do mojego do tej pory dyszy niema :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 zapomnieliście dodać że ma zaj.. delikatną dysze star odrobine wyczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 zapomnieliście dodać że ma zaj.. delikatną dysze star odrobine wyczucia okej ostatnji mój OT w tym temacie ale jak kręcisz 20 calową fajerą i najmniejszy klucz jakiego używasz to 22 to się niedziw że niemam troche wyczucia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Marca 2007 Autor Share Napisano 23 Marca 2007 No właśnie! Nie zamulajcie mi tu tematu :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi