Krzychu126 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Ten osad robi się chyba wtedy gdy przykleisz element i dotkniesz palcem miejsca klejenia. Zawsze jak dotykałem to był osad, a jak nie to go nie było. Oczywiście nie wiem czy moje podejżenia są słuszne i mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Nie nie ma osadu. Kleju daję bardzo mało, choć zdarzają się wpadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Ten osad to zdaje mi się powstaje podczas parowania kleju.Wtedy jego cząsteczki osiadają na miejscu najbliższym gdzie był płynny klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Wystarczy że, przed przyklejem części, aby ona poleżała z tym klejem do góry i wtedy odparują te "związki" i potem przyklej i nie będzie śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Witam ! Dzięki za rady już nie długo biorę się do roboty wczoraj pomalowałem szyby tzn "ramki" czarnym matem. Nie jestem z tego zadowolony bo w niektórych miejscach taśma sie poodklejała i troszkę farby podeszło... mam nadzieje ze da sie to jakoś usunąć.... :( Dopatrzyłem się też paru baboli które zostawiłem na budzie i je usunąłem. Nim pomaluje bude to poćwiczę jeszcze na "sucho" z kładzeniem lakieru i polerka co bym potem nie marudził że zepsułem model Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 EDIT Witam Długo się nic nie działo... to z braku czasu. Musiałem trochę podreperować stopnie w szkole xD W grilu zawitała siateczka. Całkiem sympatycznie to wygląda Z tyłu popracowałem nad światłami - docinałem cienkie rurki i ogólnie sie bawiłem ze światłami. Dokładne fotki tego dam później. Teraz potrzebuje Waszej pomocy... kładłem kolor i jakieś śmieci sie poprzyklejały :/ całe szczęście tylko z jednej strony... ale i tak nie wiem co bardzo zrobić, czy papier 2000 i woda czy co innego? Żeby tylko to usunąć, i jadę dalej z kolorem. Fotki ( mam nadzieje że widzicie to - jak nie to dajcie znać wrzucę miniaturki ) Pozdrawiam! Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Co to za kolor.... ? Kup sobie 2,5 tyś papier i na mokro przeszlifuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 To jest biała perła. dopiero kilka cienkich warstw położyłem No i coś o czym nie pomyślałem na początku... położyłem szary podkład. Ale jak jeszcze dojdzie kilka warstw do ładnie zakryje fliper_nx dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Oj.... Tu popełniłeś podst błąd... Pod perłe oraz odcienie zółtego powinno się kłaść tylko i wyłącznie biały kolor, albo podkład albo 1 bazę . Ale uczymy się na błędach, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Przeszlifuj go i pomaluj go białym, a potem perłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Witam! Biały z perłą położony nie wyszło tak jak chciałem... ale... źle chyba też nie jest Jeszcze tylko czarny na dach i maskę, mat na listwy i jestem w domu Pozdrawiam [!] Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 13 Maja 2009 Autor Share Napisano 13 Maja 2009 Mała aktualka Pozdrawiam [!] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Czarny prezentuje się nieźle ,ale perła jakoś tak trochę nie za bardzo Może to przez fotki które nie oddają jej rzeczywistego koloru . Następnym razem zrób gdzieś w bardziej nasłonecznionym miejscu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Witam:!: Jako że wakacje nadeszły teraz będzie więcej czasu na modele Mam pytanie - czy listwy matem pomalować przed clearem, czy już po bezbarwnym? Gdybym pomalował przed bezbarwnym to potem musiałbym sie chyba marszczyć z maskowaniem listw Doradźcie jak będzie lepiej, jak Wy sobie radzicie z takimi rzeczami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Chcesz mi powiedzieć, że na szary podkład położyłeś białą perłę????? Nie no gratulacje....nic dziwnego, że kolor wyszedł szary a nie biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Listwy matem pomaluj potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Takj jak mówi miqs - najpierw daj połysk, a na końcu mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 miqs, tornado dzięki za rade koksik750 człowiek uczy się na własnych błędach. Szczególnie na błędach przy pierwszym modelu Nie myślałem o tym, że może taka sytuacja wyjść z tego. Mam nauczkę na przyszłość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Witam! Dzisiaj pomalowałem bude jeszcze raz i wydaję mi sie, że jest ok. Maska też dostała kolor. Jak to przy malowaniu bywa zawsze jakiś paproch sie przyklei, jutro jak podeschnie sobie spokojnie to przejade ściernym 2000 z wodą i na to bezbarwny. Jako że pogoda dopisuje, zrobiłem fotki na dworze w pełnym słońcu Fotki To na razie tyle Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Jeśli malowałeś perłą lub metalikiem to radzę nie szlifować papierem - wytrącisz pigment i będzie znów lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Malowałem perłą... Co mi doradzisz w takiej sytuacji?? :( Na pierwszy rzut oka nie widać tego, trza by sie przyjrzeć dokładnie... Ale z drugiej strony zostawić to i bezbarwny na to położyć i dopiero przeszlifować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 hmm pokaz zdjecie z tym paprochem, zobaczymy co da sie zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 koksik750 ostatnie zdjęcie na masce . A tak swoją drogą to piękny Golfik . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Tak to coś takiego jest jak na tej ostatniej fotce tyle że na białym, a tego nie chciał mi bardzo aparat chwycić Teraz jeszcze raz przejrzałem bude i największe są na masce, na reszcie są mniejsze, tam w jednym miejscu jakiś mały włosek sie przykleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Golfik super Takiego nawet mógłbym mieć. Jeno według mego skromnego zdania te felgi są o jeden rozmiar za duże. No ale to jest moje zdanie Pozdrawiam i powodzenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi