Alvaro92 Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Tommi u mnie będzie jedna końcówka ;) nie przewidziałem takich zmian hehe no ale wszystko wychodzi w praniu :P Ja kocham tuning do każdego samochodu zmiany nie pasują ale tutaj można zaszaleć hehe fotki albo wkleję jutro albo pod koniec tygodnia ( ferie się zaczynają hehe ) Co do pracy... zderzak aktualnie wymaga wygładzenia no i może delikatnych poprawek jeśli będzie coś nie tak Progi - jeszcze nie mam projektu xD ale przez ten tydzień może coś wymodzę Wnętrze dostało jedna warstwę - czeka na kolejną Postaram się jutro wkleić fotki ale zobaczymy jak wyjdzie Pozdrawiam ! Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Witam! Dzisiaj i wczoraj trochu podłubałem przy modelu :P i jestem zadowolony z tego co do tej pory zdziałałem Porcja fotek ;) Przed szlifowaniem : Po szlifowaniu ( gdzie nie gdzie musiałem poprawić bo jakieś dołki i inne dziady wyskoczyły, stąd szpachla w niektórych miejscach nie obrobiona jeszcze ) fotel z farbą, jeszcze jedną warstwę muszę położyć i wygładzić bo gdzie nie gdzie delikatne plamki są Confused i mój "patent" na zawiasy xD na razie to tyle Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 No ładnie ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Te dołki robią się ponieważ szpachla się zapada - pewnie używasz zwykłej szpachli. Jeśli robisz przeróbki to proponuje zaopatrzyć się w szpachle typu Epoxy lub Polyester putty - obie robi Tamiya. Ewentualnym wyjściem jest szpachla samochodowa - tj. szpachla+utwardzacz. Po zwykłej szpachli, nałożysz podkład, farbę, lakier bezbarwny i z czasem wszystko się ładnie zapadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Na pewno "się zapadnie" ale nie wiem czy to będzie "ładnie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 samochodowej ( szpachla + utwardzacz ) próbowałem na innym modelu i nie jestem z niej zadowolony... trudno się ja formuje i szlifuje potem, no i grudki się jakieś dziwne robią. Ale nie wiem czy to nie moja wina ( sposób nakładania czy jeszcze coś innego :P ) Ta revela jest ok. Łatwo mi się ją szlifuje, a i już wiem od czego te dołki się robią - to tylko moje przypuszczenia. Może to być efekt niedokładnego położenia szpachli... No ale jak powiedziałem - to tylko moje przypuszczenia ;) P.S. Dzięki za rady Panowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Wszystko jak najbardziej spoko.Brak zastrzerzeń Fajnie sobie zrobiłeś te zderzaki ,teraz tylko czekać na progi Powodzenia w dalszych przeróbkach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 To spróbuj szpachli Tamiyi które wymieniłem. Zobaczysz jak po jakimś czasie miejsca gdzie użyłeś zwykłej szpachli będą pozapadane - wtedy stwierdzisz, że jednak mogłeś posłuchać rad kolegów.. Ale cóż, twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Tommi u mnie będzie jedna końcówka ;) pomyśl nad dwoma, po jednej na stronę , będą lepiej wypełniać to wyciecie.Co do przodu to jest nawet OK , ja zastanowiłbym sie nad poziomą poprzeczką w środkowym wlocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Myślałem nad dwoma xD fakt... ładniej by wypełniało tą lukę... ale szkoda mi psuć podwozie bo już pomalowane xD aha... końcówka jest owalna... źle nie wygląda ale teraz przy tych zmianach jakie wprowadziłem mogły by być inne końcówki... a taki tłumik - jeden - kosztuje 50 PLN może przy następnym projekcie będzie inaczej też to będzie golfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 aha sory że tak post pod postem... co do poprzeczki... myślałem o takiej poprzeczce właśnie albo druga wersja - wstawić siateczkę z małymi oczkami trysnąć ją na czarno i na środku na czerwono ( albo na inny kolor ) napis VR6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Witam! Zderzaczek już wyszlifowany zostały tylko progi... i tu schody... jako taki patent jest tylko delikatny problem z wykonaniem mam :| ale jeszcze coś pokombinuję i może coś wyrzeźbię :P Fota na której będę się wzorował przy budowie progów : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 no i progi jako tako zrobione czekam aż wszystko wyschnie, gdzie nie gdzie szpachle nałożę przeszlifuję i jestem w domu zostanie tylko podkładem trysnąć i mogę brać się za malowanko Foty wieczorem bo aparat mi się rozładował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ehhhhh, ja tam widzę trójkę na glebie i na BBS RS. Plastiki, neony nie sprawdzają się na modelach jak i wtych VW w skali 1:1 ;-) Taka mała inspiracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Witam! Prace poszły trochę do przodu. Zrobiłem progi, w przednich reflektorach zniknęły przedziałki, hmm co tam jeszcze... aaa pobawiłem się "suchym pędzlem" z tego ostatniego najbardziej jestem zadowolony. Jak na pierwszy raz uważam że nie wyszło mi to najgorzej. Ale oczekuje fachowej oceny od Was :P Foty : Przymiarka Podkład w komorze silnika No i to co mi się podoba najbardziej w rzeczywistości lepiej jak na zdjęciu :P P.S. Misza_GD to kwestia gustu ;) Tobie nie podobają się plastiki w takich furach a mi w VW nie podoba się german style :P Każdemu się co innego podoba ;) Komentujcie! Mówcie jak zrobiłem coś źle to się poprawi jakby co ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Pomału,pomału VW nabiera kształtu.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 No idzie Ci całkiem dobrze.Szykuje się fajna "3"ale jak zrobiłeś ślady eksploatacji na płycie podłogowej to też by wypadało ubrudzić troszkę tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Troszkę za duży próg, nie pasuje według mnie do reszty, wieje mi 3`kami z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 może faktycznie z deka przy duży ten próg... albo złudzenie takie dziwne... Tłumik tez brudziłem ale nie chciałem przesadzić więc troszku przybrudzę go ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Miqs ma racje ten przód i tył jest zbyt delikatny do takiego gigantycznego progu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 O gustach się nie dyskutuje, ale robota wykonana fachowo . Bardzo fajny wzór felg, ale ten chrom to nie koniecznie Ale kształtów golfik nabiera i to jest najważniejsze Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Dzięki ;) Nie wiem czy brać się do roboty i zmieniać te progi czy nie... w sumie poszły ok 3mm do dołu... nie były poszerzane starałem się jak najlepiej odwzorować progi z tej fotki którą dałem wcześniej... ale tam to była inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Wydaje mi się, że na tych zdjęciach masz strasznie duży kontrast kolorystyczny. Spróbuj te progi pomalować na czarno i wtedy będzie lepiej widać jak będą w jednym kolorze. A jak wtedy będzie nie tak to zmienisz i już a sprawdzić nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 albert091283, dobrze mówi zarzuć podkład na całość i zobaczymy jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Mam nadzieje ze nie masz nic, przeciwko ale pozwoliłem zrobić sobie mały miks i zaznaczyłem liniami i zgrywa się wysokość a to najważniejsze i zmieniłem całkiem kolor tylnej dokładki do zderzaka i tez wygląda masywnie. Moim zdaniem jest Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi