Alvaro92 Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Dzięki chłopaki za rady i pomoc jutro trysnę to podkładem ponieważ dzisiaj poleciałem z mydełkiem i odtłuszczałem budę tak więc zostawię na noc niech sobie swobodnie wyschnie a jutro poleci podkład, zrobię foty i wtedy się podejmie decyzję czy zostawiamy to czy zmieniamy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Całkiem ładnie sobie to wykombinowałeś Zobaczymy jak wyjdzie po podkładzie ,ale w sumie jest nieźle Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Pomalujesz podkładem wtedy ocenię , jak na razie wydaje mi się że przód jest wyżej od progu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Witam! Przepraszam Was, że tak późno wstawiam fotki... ale aparat mi się rozładował a ładowarki znaleźć nie mogłem :/ xD W tym czasie trochę podłubałem przy silniku. Z efektu... jestem baaaardzo zadowolony ale to tylko moja ocena Silnik: Buda pokryta podkładem: Po podkładzie od razu wyszło sporo moich niedociągnięć... :( które jakoś będę musiał usunąć... Komentujcie ! Oceniajcie ! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat3ush Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 pierwsze co się rzuca w oczy i moim zdaniem jest na "-" to te progi są bliżej ziemi niż zderzaki a po za tym jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Zdecydowanie trzeba próg zmniejszyć, zastanawiam się czy nie wystarczy zeszlifować go od spodu o 3-4mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Mam pytanie. Czy karoseria będzie biała? Bo w komorze kielichy z zawieszenia pomalowałeś na biało, a to jest zawsze w kolorze nadwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Po podkładzie od razu wyszło sporo moich niedociągnięć... :( które jakoś będę musiał usunąć... Tył OK, ale przód znacznie niżej powinien być Zdecydowanie trzeba próg zmniejszyć, zastanawiam się czy nie wystarczy zeszlifować go od spodu o 3-4mm? 3-4 mm? Jak cały próg ma ze 6-7mm, jeżeli już to nie więcej jak z 1-1,5mm w zupełności wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Tył OK, ale przód znacznie niżej powinien być Dokładnie. Tył jak by nie patrzeć jest całkiem ok,ale z przodem musisz coś zrobić A w komorze silnika przydało by się poprawić części które są pomalowane na biało Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Mam pytanie. Czy karoseria będzie biała? Bo w komorze kielichy z zawieszenia pomalowałeś na biało, a to jest zawsze w kolorze nadwozia Tak karoseria będzie biała Tył OK, ale przód znacznie niżej powinien być Dokładnie. Tył jak by nie patrzeć jest całkiem ok,ale z przodem musisz coś zrobić A w komorze silnika przydało by się poprawić części które są pomalowane na biało Pozdrawiam. To co na biało, będzie jeszcze raz malowane chciałem żeby wyschło dobrze i kładę jeszcze raz biały Ale dzięki za uwagę Co do progu i zderzaka... Macie rację... przód jest wysoko... próg jest za nisko xD Może zamiast obniżać przedni zderzak a "ścinać" progi, pójść na "kompromis" i zderzaka nie ruszać bo szczerze trochę się boję... a ściąć od przodu progi i wygładzić ładnie coby całość tył progi i przód stały na tym samym poziomie?? Co o tym myślicie? Jeszcze raz dzięki za uwagi i zainteresowanie tematem Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Ja bym obniżył przedni zderzak i zmienił te progi. Wyglądają za masywnie co do reszty karoserii. Jakieś takie za grube się wydają. No i środkowa część zderzaka na dole wygląda za cienko. Mogłeś trochę pogrubić dolną część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Co do progu i zderzaka... Macie rację... przód jest wysoko... próg jest za nisko xD Może zamiast obniżać przedni zderzak a "ścinać" progi, pójść na "kompromis" i zderzaka nie ruszać bo szczerze trochę się boję... a ściąć od przodu progi i wygładzić ładnie coby całość tył progi i przód stały na tym samym poziomie?? Co o tym myślicie? Wyprofiluj i doklej pod przednim zderzakiem jeszcze jedna może dwie warstwy tego plastiku, z którego to robiłeś i będzie git. Raz, że nie będzie ten zderzak za delikatny a dwa,że Ci go nieco obniży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Próg jeden na próbę prawie że gotowy jutro wkleję fotkę już po szlifowaniu bo dzisiaj szpachle położyłem dopiero no i ocenicie jak to teraz wygląda i w ogóle Reszta niedoróbek poprawiona, przynajmniej tak mi się wydaje że niczego nie przeoczyłem xD Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 EDIT Witam! Na początek... Przepraszam że nie wstawiłem wczoraj fotek. Dzień wyleciał mi z kalendarza. Pilny wyjazd do Puław ponieważ ojca "połamało" Potem - w zasadzie do dzisiaj do 4 w nocy makietę na zaliczenie siostrze na studia musiałem zrobić, i tak wyszło. Posiedziałem trochę przy tym progu i coś wymodziłem. Mi się nawet podoba Nie wiem jak Wam :P Oceniajcie! Krytyka mile widziana xD hehe Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Wysokość jak najbardziej, ale teraz ten próg to taki jakiś dziwny. Ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Przdałoby się jescze trochę szlifowania. Krawędzie wydają się ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 Czerniawa jeśli chodzi Ci o te krawędzie u góry progu to w sumie było celowe wygląda jak nie dorobione, niedoszlifowane. Znajdę zaraz fotkę na której sie starałem wzorować i wkleję na forum. Co do szlifowania - rzeczywiście... teraz zauważyłem nie doróbkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 wygląda jak nie dorobione, niedoszlifowane Dokładnie, wygląda jakbyś nakleił plastelinę i poodcinał resztki skalpelem. Ale to nic. Wszystko da się naprawić Wystarzczy że trochę zjedziesz ściernym brzegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 O tak mniej więcej na tej fotce się wzorowałem. Jest tutaj taki mały uskok który ja chciałem zrobić... no ale wyglada jakby to bylo nie obrobione. Ale tak jak mówisz - przejadę trochę papierem ściernym ten kant i może będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Wyszlifuj lepiej, ale moi zdaniem wgłebienie jest zbyt duże, czyt przetłoczenie winno być delikatniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Witam! Próg przeszlifowany, przedni zderzak poprawiony, drugi próg jest - czekam aż szpachla stwardnieje i szlifuje Reszta niedociągnięć też poprawiona Jutro postaram sie zrobić i wkleić fotki bo na chwilę obecną nie mam aparatu, no i przy świetle dziennym będzie więcej widać Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 EDIT Witam! Buda przeszlifowana, zapodkładowana Jeśli widzicie jakieś niedociągnięcia, jakieś błędy to walcie bedziem poprawiać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Weź jeszcze raz podszpachluj progi, ale tak delikatnie i skup się na łączeniu z plastikiem, bo widać niestety że jest szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Jak pisze kolega powyżej, przyłóż się i jeszcze raz przeszlifuj nakładając uprzednio szpachle. Od przodu jest zaokrąglony później taki kanciasty, zero spójności linii i formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Wiec zaraz to postaram się wygładzić. Od przodu jest zaokrąglony później taki kanciasty, zero spójności linii i formy. Jeśli chodzi Ci o dolną część progu to taka była moja koncepcja, żeby od przedniego koła wychodziło zaokrąglone a w połowie progu zeszło się w kant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi