Rodman Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Witam Wszystkich, Zakupilem ostatnio powyzszy zestaw, i mam zamiar publikowac tu efekty swojej pracy nad nim, oraz licze na ewentualna pomoc. Zdjecia ponizej przedstawiaja zawartosc pudelka z zestawem jakby ktos byl ciekaw. Jako ze nie posiadam wymaganych kolorow bede improwizowal z tym co mam wiec: Humbrol 33- Black (wymagany jest tire black, mozecie mi powiedziec prosze czy to warto inwestowac w ta farbe? jest jakas diametralna roznica pod weatheringiem/ matowym finishem? 11 Silver metallic 53 Gunmetal metallic 166 US dark green 29 Dark Earth Postaram sie aktualizowac w miare mozliwosci postep prac. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z angielskiego laptopa z angielskim windowsem. Pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2023 przez Rodman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Działaj, podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Tire Black, to odcień ciemnego szarego. Jak do czarnego dodasz białego, to wyjdzie Tobie szary. Obejrzyj opony na ulicach i sprawa rozwiązana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Warto, bo jest różnica, a czarna NATO, czy German Grey, czy black Tire, te są podobne, ale naprawdę przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Ciekawy temat sobie wybrałeś. Będę podglądać. Co do farb to nie opłaca się generalnie kombinować z mieszaniem farb bo eksperymenty z mieszaniem będą Cię czasami kosztować więcej niż zakup nowego słoiczka farby. O nerwach i rzucanym mięsie nie wspomnę. Sam to przerabiałem i nikomu nie polecam ale wiem że nie wszyscy podzielają moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Godzinę temu, Endrju napisał: Ciekawy temat sobie wybrałeś. Będę podglądać. Co do farb to nie opłaca się generalnie kombinować z mieszaniem farb bo eksperymenty z mieszaniem będą Cię czasami kosztować więcej niż zakup nowego słoiczka farby. O nerwach i rzucanym mięsie nie wspomnę. Sam to przerabiałem i nikomu nie polecam ale wiem że nie wszyscy podzielają moje zdanie. Jestem przeciwnego zdania. Zdecydowanie mieszać kolory. Rozumieć co się robi, co z czego wynika. Nie ograniczać się i nie iść na łatwiznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Tak jak pisałem są koledzy, którzy mają inne zdanie. Ja osobiście nie muszę nic rozumieć kiedy mam gotowy kolor który dodatkowo podoba mi się. Na rynku jest taka ilość farb, że zawsze coś dobiorę co mi się podoba. Ja wolę łatwiznę. Ale generalnie to ja oczywiście nikogo nie zniechęcam to eksperymentowania. Jeśli ktoś to lubi to dlaczego nie ma eksperymentować. Wybór jest rzeczą indywidualną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodman Napisano 18 Marca 2023 Autor Share Napisano 18 Marca 2023 Witam ponownie, Maly update w pracach nad modelem, wiele nie zrobilem owszem, ale z czasem tez krucho. Wiec bez zbednego przeciagania wstepu: Podwozie prawie cale wyciete, zapodkladowane, (poza kabina) tutaj zlozone na sucho Jako ze w instrukcji nie ma podanych kolorow na jakie dane czesci maja byc pomalowane, a jest tylko 1 ogolny schemat gotowego modelu z kazdej strony (poza spodem ofc...) musialem troche poszperac i mowiac szczerze efekty powalajace nie sa. O ile zdjecia wnetrza sa dosyc popularne, tak rama i podwozie to chyba jakies classified files, i chyba bede musial troche na czuja poleciec. No nic, zycie. Milego dnia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi