Sjmport Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 (edytowane) Ten model podpada pod Vintage. Jest dość tani. Swój dorwałem poniżej 40 zł. Jak dla mnie pozycja wciąż warta uwagi. Zgubiłem tylko jeden element przy podwoziu. Testowałem metodę z lakierem do włosów. Jestem zadowolony z efektu. Zasadniczo można rzecz, że to samolot jednostki kamikaze. Malowany pędzlem akryle Hataki plus Tamiya. Z uwagi na naruszenie estetyki zdjęć obowiązującej na forum zdjęcia trwałe usunięte Edytowane 10 Marca 2023 przez Sjmport 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 Miło, że jesteś w naszym projekcie. Czy posiadasz jakieś zdjęcia z budowy tego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 (edytowane) Kilka zdjęć z budowy Z uwagi na naruszenie estetyki zdjęć obowiązującej na forum zdjęcia trwałe usunięte. Edytowane 10 Marca 2023 przez Sjmport 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 (edytowane) Z uwagi na naruszenie estetyki zdjęć obowiązującej na forum zdjęcie trwałe usunięte Edytowane 10 Marca 2023 przez Sjmport 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 Musisz tak kaleczyć te zdjęcia ? Chyba nie obawiasz się, że ktoś je ukradnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 27 minut temu, _OldMan_ napisał: Musisz tak kaleczyć te zdjęcia ? Chyba nie obawiasz się, że ktoś je ukradnie. Zdjęcia trafiają również na moją stronę i zawsze są oznaczone w taki sposób. To jednocześnie podpis i zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 17 minut temu, Sjmport napisał: To jednocześnie podpis i zabezpieczenie. Przed czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 Nieautoryzowanym użyciem zdjęć. Różnie to niestety bywa. Przezorny zawsze zabezpieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 Teraz, Sjmport napisał: Nieautoryzowanym użyciem zdjęć. Różnie to niestety bywa. Przezorny zawsze zabezpieczony. Dobry żart. Naprawdę uważasz, że ktoś chciałby wykorzystać twoje fotogramy ? A na poważnie, można zaprojektować znak wodny, który będzie chronił twoje prawa, a jednocześnie nie powodował bólu oczu u oglądających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 11 minut temu, _OldMan_ napisał: Dobry żart. Naprawdę uważasz, że ktoś chciałby wykorzystać twoje fotogramy ? No proszę Cię... Np. mnie spotkało coś takiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 18 minut temu, _OldMan_ napisał: Dobry żart. Naprawdę uważasz, że ktoś chciałby wykorzystać twoje fotogramy ? A na poważnie, można zaprojektować znak wodny, który będzie chronił twoje prawa, a jednocześnie nie powodował bólu oczu u oglądających. Rozumiem Twój punkt widzenia. Muszę przyznać, że wcześniej nikt na to uwagi nie zwracał. I tak zdarzyło mi się, że ktoś użył moich fotografii jako swoich - przyrodniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 16 minut temu, marek d napisał: Np. mnie spotkało coś takiego. No proszę cię. Porównujesz swoje fotografie do tych tutaj prezentowanych ? Poza tym: 30 minut temu, _OldMan_ napisał: można zaprojektować znak wodny, który będzie chronił twoje prawa, a jednocześnie nie powodował bólu oczu u oglądających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 5 minut temu, _OldMan_ napisał: Porównujesz Gdzie? Niczego nie porównuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 4 minuty temu, marek d napisał: Gdzie? Niczego nie porównuję. Fakt, nie lekrama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 Nie mam tyle czasu, by projektować i tworzyć znak wodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 Plus finalna galeria zawiera tylko trzy informacje Numer roczny modelu plus jego skala i nazwa strony . Pozdrawiam i życzę dużo uśmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 2 godziny temu, Sjmport napisał: Nie mam tyle czasu, by projektować i tworzyć znak wodny. Mam nadzieję, że nikt Cię nie przymusza do prezentowania zdjęć na forum hobbystycznym. W innym razie tak przygotowane fotogramy sugerują, że tutejsze grono nie jest warte Twojego zachodu, a powyższy tekst zdaje się to potwierdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 Modelik wiekowy ale całkiem fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 21 minut temu, greatgonzo napisał: Mam nadzieję, że nikt Cię nie przymusza do prezentowania zdjęć na forum hobbystycznym. W innym razie tak przygotowane fotogramy sugerują, że tutejsze grono nie jest warte Twojego zachodu, a powyższy tekst zdaje się to potwierdzać. Nie czuję się przymuszony. Fotografie fakt są może nie za hurra jakości. Moja obecna praca uniemożliwia mi projekt znaku wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 (edytowane) No, skoro Twoja praca uniemożliwia umieszczenie tej formułki SJM ... gdzieś w rogu zdjęcia, zamiast dokładnie na pokazywanym modelu, to faktycznie czepiamy się z Oldmanem bez sensu. To jednak nie zmieni stosunku takiej prezentacji do powszechnie uznawanej netykiety i etykiety. Jakość zdjęć nie ma tu wiele do rzeczy. Edytowane 9 Marca 2023 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 (edytowane) Miałem się już nie odzywać w tym temacie, ale ... zauważasz różnicę w oznakowaniu fotografii marka d, a swoimi ? Pomijam jakość samego zdjęcia. To co i jak się prezentuje, wyraża w pewnym stopniu szacunek do oglądających. (Marek mam nadzieję, że się nie obrazisz za posłużenie się twoim zdjęciem.) Edytowane 9 Marca 2023 przez _OldMan_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 Ok rozumiem, że niestety nie wpasowałem się w standardy estetyki zdjęć warsztatu. Nie mam za wiele czasu na rozkładanie brystolu w trakcie prac warsztatowych. Jak kogoś to razi przepraszam. Jak kogoś razi nie musi patrzeć i ja to uszanuję. Dla mnie ważniejsze są zdjęcia końcowe. Oznaczam je tak, a nie inaczej. W zeszłym roku oznaczałem inaczej teraz tak. To mój subiektywny wybór. Pozdrawiam i za urażenie standardów estetycznych przepraszam. Obiecuję więcej nie naruszać fotograficznej estetyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 5 godzin temu, Sjmport napisał: Ok rozumiem, że niestety nie wpasowałem się w standardy estetyki zdjęć warsztatu. Nie mam za wiele czasu na rozkładanie brystolu w trakcie prac warsztatowych. Jak kogoś to razi przepraszam. Jak kogoś razi nie musi patrzeć i ja to uszanuję. Dla mnie ważniejsze są zdjęcia końcowe. Oznaczam je tak, a nie inaczej. W zeszłym roku oznaczałem inaczej teraz tak. To mój subiektywny wybór. Pozdrawiam i za urażenie standardów estetycznych przepraszam. Obiecuję więcej nie naruszać fotograficznej estetyki. Wziąłeś udział w naszym projekcie i to się chwali. Model spełnia założenia projektu a zdjęcia będą lepsze w kolejnym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 10 Marca 2023 Autor Share Napisano 10 Marca 2023 Kolejnego projektu prezentowanego nie będzie. Ograniczę się do obserwacji i ewentualnie komentowania. Nie będę swoim brakiem estetyki zakłócał forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 Dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi