Endrju Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Ładnie idzie. Podglądamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Godzinę temu, marioba napisał: Mówisz-masz Zapinki są takie jakie są. Jakbyś poczytał warsztat od początku, to byś wiedział że model robiony jest na luzie i przede wszystkim mi ma się podobać. Mariusz Zdjęcie zamieszczone tylko w celach dyskusyjnych Jeżeli Tobie się podoba to nie było tematu skoro jednak zamieszczasz zdjęcie oryginału to porównaj sobie oryginał z tym co jest na modelu, można to lepiej bez spiny i na luzie zrobić w pięć minut ,tak samo jak zapinki a jeżeli prezentujesz na forum model to chyba można skomentować gdy coś jest nie tak Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) Sławku! Ale o co ci właściwe chodzi. Dlaczego bulgoczesz? Model jest bez spiny, tylko nie przeczytałeś od początku. Oczywiście możesz, a nawet powinieneś komentować to co widzisz. Poza tym idą święta. Kochajmy się! A ten skrajnik na moim modelu to szpilka krawiecka z zgniecionym łbem w kleszczach i obrobionym trochę pilnikiem. Kolego Sławku! To stary model Tamiyi, do którego nawet Eduard nie robi już blaszek. To zabawka z początku lat 70 tych i tak ją traktuję. Jak będę robił model zgodny z oryginałem to cię o tym poinformuję. Klika takich zrobiłem i stały na tym forum. Teraz mi się nie chce i nie mam czasu. Mariusz Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez marioba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 6 Kwietnia 2023 Share Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) 12 godzin temu, marioba napisał: Ważne że Tobie się podoba Również życzę radosnych świąt Pozdrawiam Sławek Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez slawekmalysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Października 2023 Autor Share Napisano 5 Października 2023 Czołem Modelarze Coś tam w końcu podmalowałem mojego Kruppa. Pojazd dostał kalki, trochę obić i podrasowałem go tanimi chińskimi olejami. Chyba polepię to w jedną całość i brudzing jakiś się położy co by jakoś ten gniot wyglądał. Cdn. Mariusz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września Czołem! Cos tam w wreszcie podłubałem. Całość zlepiona do kupy i lekko wstępnie pobrudzona. Szyb jeszcze nie ma. Mariusz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Ważne, że działasz w temacie! Mam nadzieję, że kolejna aktualizacja jeszcze w tym roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września 12 minut temu, michal0281 napisał: Mam nadzieję, że kolejna aktualizacja jeszcze w tym roku Też mam taką nadzieję.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Stara kadra powraca. Ładnie, działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Przepraszam, ale najpierw sklejasz razem model potem malujesz podkładem. A potem co? Rozklejasz? I malujesz? Czy też model jest tylko 'składany' do malowania podkładem ? Bo tego ni w ząb nie rozumiem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października (edytowane) 15 godzin temu, bazylms napisał: Stara kadra powraca. Ładnie, działaj dalej. Tak nie do końca powracam. Na razie próbuję wrócić, ale brak czasu nie pozwala na 100%. 13 godzin temu, cieciwa napisał: Przepraszam, ale najpierw sklejasz razem model potem malujesz podkładem. A potem co? Rozklejasz? I malujesz? Czy też model jest tylko 'składany' do malowania podkładem ? Bo tego ni w ząb nie rozumiem .... Kolego, zazwyczaj lepię model i dzielę na tyle części na ile to możliwe. Składam to wszystko " na sucho" za pomocą jakiegoś tam patagluta. Po co? Łatwiej to wszystko pomalować. Raz podkładem, dwa bazą, trzy drobne elementy itp. Potem lepię to wszystko do kupy, brudzę i chyba wstawię do galerii I tyle... Mariuszek Edytowane 27 Października przez marioba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi