ogiogi Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Witam wszystkich chętnych do obejrzenia relacji z budowy modelu Scania R470 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 O jak ciekawie Czegoś takiego jeszcze tu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Z miłą chęcią będę obserwował. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Zestaw jest rewelacyjny. Niestety powala cena, zarówno modelu, jak i dodatków. EDIT: pytanie wycofane Z ciekawością zobaczę efekt końcowy. Mam również nadzieję, że obejrzymy jakieś filmiki gotowego modelu. Pozdrowienia. Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Czy planujesz do niego naczepę dedykowaną do RC, czy będziesz sklejał którąś z ogólnodostępnych plastikowych (Italeri, Revell, etc.). Przecież to jest skala 1:14, a o ile mi wiadomo italeri i revell nie robi takowych Ogiogi możesz zrobić in-boxa z checią zobaczę co jest w środku. Masz zamiar tylko skjleić model czy dokupisz aparaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Torni przecież tam już jest aparatura (z tego co mi wiadomo) , tylko moduł głosowy do takiego modelu kosztuje 1500 zł . A tak pozatym, to ciekawa relacja się szykuje. Ogromna kabinka do malowania . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 No zdecydowanie nie było czegos takiego . I siadam z królem w 1 rzędzie . Szkoda ze te modele są takie drogie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Torni przecież tam już jest aparatura (z tego co mi wiadomo) , tylko moduł głosowy do takiego modelu kosztuje 1500 zł Z tego co mi wiadomo modele RC sprzedawane są bez aparatury, ale niech wypowie się właściciel modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Czy planujesz do niego naczepę dedykowaną do RC, czy będziesz sklejał którąś z ogólnodostępnych plastikowych (Italeri, Revell, etc.). Przecież to jest skala 1:14, a o ile mi wiadomo italeri i revell nie robi takowych O w mordę Kiedyś oglądałem podobne i nie wiem dlaczego wydawało mi się, że to skala 1/24... A tu nie doczytałem na pudełku... Zatem, z wiadomych względów, wycofuję pytanie Reszta aktualna. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Pozwólcie, że się wtrącę. Pan tornado ma rację - cytat ze sklepu internetowego... "• Zestaw nie zawiera niezbędnych do uruchomienia modelu komponentów: - aparatury czterokanałowej z dwoma serwami i odbiornikiem - akumulatorków lub baterii AA (8szt.) do nadajnika - akumulatora 7,2V - ładowarki do akumulatorów 7,2V - farby" "• W opakowaniu: - zestaw do samodzielnego montażu i malowania - silnik 540 - naklejki - instrukcja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Oj tak relacja będzie niebywale interesująca. Siadam gdziekolwiek, gdzie zostało jeszcze miejsce i czekam na pierwsze zdjęcia z prac nad modelem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 tornado , zwracam honor . Już się nie mądrzę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kennysp Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 zeczywiscie model ekstra ale cena nie tak bardzo planujesz dokupic kiedys naczepe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Ja też będę obserwował relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogiogi Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam widze ze zainteresowanie jest spore. Postaram sie tu odpowiedziec na pytania: skala 1:14 Tamiya ( nie italeri ani revell) w zestawie tak jak ktos juz odpowiedzial nie ma aparatury akumulatorkow farby regulatorta predkości postaram sie jak tylko bede mial czym zrobic zdjecia ale niestety in-boxa nie zrobie poniewaz zacząłem juz składać mam zlozoną ramę zawieszenie przednie i tylne teraz robię skrzynię biegów w przyszłości planuje dodanie zestawu glosowego a jeszcze poźniej także naczepę mam nadzieję ze to niebędzie w przyszłości niedoścignionej aparature zakupiłem juz w zeszłym tygodniu zestaw kosztował mnie 1290 zł, w cenie 1390zł moge załatwic kazdemu kto jest chetny ( aczkolwiek probowalem sprzedac na allegro po 1390 tak aby zarobić chociaż na baterie niestety nie udało sie chociaż była to najtańsza cena na allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Wszystko fajnie ale przyjrzyjcie się lusterkom, całkowita porażka. No ale czekam na więcej zdjęć. Czy są jeszcze miejsca w 1 rzędzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Fajny samochodzik tylko trochę drogi .Napewno będe oglądał relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Nie żebym się czepiał ale ten "model" w 80% jest metalowy wiec nie pasuje mi do tego forum. Jak się czepiam to mi powiedzcie ale takie jest moje zdanie. Jedyne co mogę powiedzieć to takiej relacji nie było i niech zostanie. Bo sam kiedyś chciałem kupić RC w 1;14 tylko MB 1838 ale bałem się ze nie podołam złożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogiogi Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 fakt przyznaje naprawde sporo jest metalowych częsci jak i sam montaz w 98% jest bezklejowy jesli nie chcecie nikogo na silę niebęde meczyl i kazał oglądać wasz wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Oj szykuje się fajna relacja z budowy Sam też kiedyś miałem chrapkę na rc, ale wole sklejać . Powodzenia życzę . P.S.Pytanko do właściciela Scani. Wiesz czemu naczepy też są takie drogie do takich modelów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Trucker Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Myślę że relacją z budowy nie będziesz nikogo męczył wkońcu nie często przedstawiane są tu takie modele więc ja jestem jak najbardziej za kontynuowaniem relacji.Mógłbyś jak najszybciej dać jakieś zdjęcia z budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogiogi Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 postaram sie dzis lub jutro wrzucic jakies zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 ogiogi model jest bardo interesujący, nigdy takiego tu nie było. Tylko nie nie jest w 100% plastikowy... Ale ja z chęcią obejrzę, możne i sam sobie kiedyś sprawie taki "Model" RC.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Truckerek93 Weź przestań się czepiać. Nikt nie ma nic przeciwko, tylko jak zawsze Ty masz swoje ale... Kabina jest plastikowa i wszystkie osłony, a że rama metalowa to co z tego?. Jak nie chcesz nie musisz oglądać tego tematu... Tyle z mojej strony. Czekam na dalsze fotki z postępów prac . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Bilonzo ja już taki jestem, jeżeli tobie się coś nie podoba porozmawiaj z administracją aby wlepili ma bana ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi