Endrju Posted March 20 Share Posted March 20 Chciałbym kupić do mojego Procona dysze 0,3 mm. Czy jestem zdany tylko na oryginał czy też są jakieś zamienniki ? Pozdrawiam. Andrzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted March 20 Share Posted March 20 4 godziny temu, Endrju napisał: Chciałbym kupić do mojego Procona dysze 0,3 mm. Czy jestem zdany tylko na oryginał czy też są jakieś zamienniki ? Pozdrawiam. Andrzej. Tylko oryginał w M-ZONE.Nie ma co tu kombinować. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted March 20 Share Posted March 20 (edited) Zawsze możesz kupić dyszę do Iwaty CH/CP. Są identyczne jak w Proconie, tylko 3x droższe Edited March 20 by HKK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted March 20 Share Posted March 20 9 godzin temu, Endrju napisał: Chciałbym kupić do mojego Procona dysze 0,3 mm. Czy jestem zdany tylko na oryginał czy też są jakieś zamienniki ? Pozdrawiam. Andrzej. 100 trzeba dać: https://m-zone.pl/category/narzedzia-aaerografy-i-kompresory-aerografy-japonskie-mr-hobby-gunze-aerografy-mr-hobby-czesci-zapasowe 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giberes Posted March 20 Share Posted March 20 No i chyba igła do kompletu potrzebna też do 0,3. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted March 20 Author Share Posted March 20 Raczej na pewno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted March 20 Share Posted March 20 3 godziny temu, giberes napisał: No i chyba igła do kompletu potrzebna też do 0,3. Igła jak igła. Aircap na pewno inny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted March 21 Author Share Posted March 21 M-Zone w przypadku zmiany dyszy zaleca tylko wymianę iglicy. Według M-Zone Aircap (Needle Cap) niekoniecznie musi być wymieniony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted March 21 Share Posted March 21 58 minut temu, Endrju napisał: M-Zone w przypadku zmiany dyszy zaleca tylko wymianę iglicy. Według M-Zone Aircap (Needle Cap) niekoniecznie musi być wymieniony. Jeśli posiadasz PS 289 i do tego kupujesz oryginalną dyszę tego samego rozmiaru co była czyli 0,3 to po jakiego dokupywać Aircapa?TYLKO SAMĄ DYSZE .Chyba,że ktoś robi sobie inny rozmiar aerka np. przeróbka z 0,3 na,0,2 można kupić Aircap,dysze i iglicę w tym samym rozmiarze.Koronka osłony iglicy ta sama jest w obydwu przypadkach uniwersalna.W przeciwnym razie zbędny jest Aircap jak potrzebna nam sama tylko dysza . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted March 21 Author Share Posted March 21 W tytule napisałem że potrzebuję to do PS 270. Rozpatrywałem taki wariant ale okazuje się że sprawa nie jest taka prosta jak to mi się wydawało na początku a przede wszystkim niewarta zachodu więc temat poniekąd zamykam. Dziękuję wszystkim którzy włączyli się do dyskusji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted March 21 Share Posted March 21 A faktycznie.A ja sobie , zakodowalem ,że to musi być ta 0,3 Parę tygodniu temu sprowadziłem Procona 289 i mam zakodowana dysze 0,3.Jest filmik na YouTube jak gość ma 289 i zmienia tylko Aircapa i dysze i iglicę na 0.2. Wykonalne.Sam nad tym myślałem nawet...Ale spadł mi aero z Amazona i wyszło niewiele drożej od samych części. Ale to tak jak napisałem zmiana dyszy na inny od pierwotnego rozmiaru łączy się ze zmianą Airkapa z ta średnicą otworu do danego rozmiaru.Inaczej będzie robienia sobie samemu krzywdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted May 25 Share Posted May 25 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts