Endrju Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 Chciałbym kupić do mojego Procona dysze 0,3 mm. Czy jestem zdany tylko na oryginał czy też są jakieś zamienniki ? Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 4 godziny temu, Endrju napisał: Chciałbym kupić do mojego Procona dysze 0,3 mm. Czy jestem zdany tylko na oryginał czy też są jakieś zamienniki ? Pozdrawiam. Andrzej. Tylko oryginał w M-ZONE.Nie ma co tu kombinować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 (edytowane) Zawsze możesz kupić dyszę do Iwaty CH/CP. Są identyczne jak w Proconie, tylko 3x droższe Edytowane 20 Marca 2023 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 9 godzin temu, Endrju napisał: Chciałbym kupić do mojego Procona dysze 0,3 mm. Czy jestem zdany tylko na oryginał czy też są jakieś zamienniki ? Pozdrawiam. Andrzej. 100 trzeba dać: https://m-zone.pl/category/narzedzia-aaerografy-i-kompresory-aerografy-japonskie-mr-hobby-gunze-aerografy-mr-hobby-czesci-zapasowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 No i chyba igła do kompletu potrzebna też do 0,3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Marca 2023 Autor Share Napisano 20 Marca 2023 Raczej na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 3 godziny temu, giberes napisał: No i chyba igła do kompletu potrzebna też do 0,3. Igła jak igła. Aircap na pewno inny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 M-Zone w przypadku zmiany dyszy zaleca tylko wymianę iglicy. Według M-Zone Aircap (Needle Cap) niekoniecznie musi być wymieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 58 minut temu, Endrju napisał: M-Zone w przypadku zmiany dyszy zaleca tylko wymianę iglicy. Według M-Zone Aircap (Needle Cap) niekoniecznie musi być wymieniony. Jeśli posiadasz PS 289 i do tego kupujesz oryginalną dyszę tego samego rozmiaru co była czyli 0,3 to po jakiego dokupywać Aircapa?TYLKO SAMĄ DYSZE .Chyba,że ktoś robi sobie inny rozmiar aerka np. przeróbka z 0,3 na,0,2 można kupić Aircap,dysze i iglicę w tym samym rozmiarze.Koronka osłony iglicy ta sama jest w obydwu przypadkach uniwersalna.W przeciwnym razie zbędny jest Aircap jak potrzebna nam sama tylko dysza . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 W tytule napisałem że potrzebuję to do PS 270. Rozpatrywałem taki wariant ale okazuje się że sprawa nie jest taka prosta jak to mi się wydawało na początku a przede wszystkim niewarta zachodu więc temat poniekąd zamykam. Dziękuję wszystkim którzy włączyli się do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 A faktycznie.A ja sobie , zakodowalem ,że to musi być ta 0,3 Parę tygodniu temu sprowadziłem Procona 289 i mam zakodowana dysze 0,3.Jest filmik na YouTube jak gość ma 289 i zmienia tylko Aircapa i dysze i iglicę na 0.2. Wykonalne.Sam nad tym myślałem nawet...Ale spadł mi aero z Amazona i wyszło niewiele drożej od samych części. Ale to tak jak napisałem zmiana dyszy na inny od pierwotnego rozmiaru łączy się ze zmianą Airkapa z ta średnicą otworu do danego rozmiaru.Inaczej będzie robienia sobie samemu krzywdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi