Adamo722 Napisano 5 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2023 2 godziny temu, barszczo napisał: Ja jeszcze chciałem zapytać o to brązowe coś wychodzące z tylnej ściany kokpitu po prawej stronie fotela pilota. Co to ma przedstawiać? A te siatki usuń czym prędzej. Rozumiem ideę, ale chłodnice wyglądały zupełnie inaczej. To jest żółte, jakiś przewód Chłodnice poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Prace nad przodem Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez Adamo722 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Modelik Tamiyii jest bardzo fajny w robocie. Tylko klapy, wszystkie powierzchnie sterowe mają żebra jak etiopska krowa. Widać na wstawionych tu fotkach. W swoim wygładzałem trochę i nie podkreślałem malowaniem, ale to co się komu podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 W dniu 29.03.2023 o 18:27, barszczo napisał: W kwestii nitowania poszukam jakichś lepszych materiałów, bo na tym co wrzuciłeś nie bardzo wszystko widać. Zwłaszcza dość charakterystycznego sposobu nitowania tylnej części kadłuba, który Edek w swoim Emilu totalnie skopał. Sorry, że cofam się do wpisu z marca ale chciałem się tylko dopytać czy chodziło Ci o nitowanie wzdłuż wręg, jedna sekcja od środka, druga na zewnątrz? Mam nadzieję, ze dość jasno to zjawisko opisałem (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2023 18 godzin temu, RogerM napisał: Sorry, że cofam się do wpisu z marca ale chciałem się tylko dopytać czy chodziło Ci o nitowanie wzdłuż wręg, jedna sekcja od środka, druga na zewnątrz? Mam nadzieję, ze dość jasno to zjawisko opisałem (?) Chyba bardziej o to, że z tego co się do tej pory znalazłem w planach to kilka linii trzeba przedłużyć w tylnej części kadłuba przy stateczniku w stosunku do tych wykonanych w modelu Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 21 godzin temu, RogerM napisał: Sorry, że cofam się do wpisu z marca ale chciałem się tylko dopytać czy chodziło Ci o nitowanie wzdłuż wręg, jedna sekcja od środka, druga na zewnątrz? Mam nadzieję, ze dość jasno to zjawisko opisałem (?) Tak, dokładnie. Chodziło mi o nitowanie wręg w sekcjach ogonowych. Edek zrobił to źle nitując wszystkie po jednej stronie, a powinno być naprzemiennie. Błąd powtarza się w modelach Emila 1:32 i 1:48. Chodziło mi o to żeby Adamo nie brał Edkowego Emila jako wzór do nitowania swojego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Adamo722 napisał: Chyba bardziej o to, że z tego co się do tej pory znalazłem w planach to kilka linii trzeba przedłużyć w tylnej części kadłuba przy stateczniku w stosunku do tych wykonanych w modelu Eduarda. I tu rodzi się pytanie kto ma rację, Eduard czy plany, które widziałeś? Bo coś jest na rzeczy. Ja mam w różnych publikacjach plany z nitowaniem całego kadłuba za kabiną do końca oraz takie gdzie nitowanie na dole kadłuba kończy się wcześniej. Są rysunki lub zdjęcia pokazujące budowę tylnej części kadłuba i tam też dolne podłużnice kończą się wcześniej. Dobrze by było jakby ktoś kto to już rozkminiał włączył się do dyskusji..... Chyba, że nie jest to dla Ciebie takie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Moim zdaniem jak zrobię i tak będzie dobrze bo w produkcji i tak były różnice wynikające z wprowadzanych zmian technologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Przenitowane stery poziome i pionowy oraz przetarłem papierem wszystkie żeberka po powierzchni żeby je zmniejszyć. Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Wieczorne wypociny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Ster na ogonie jest już przyklejony? Bo jest duża szpara ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Nie, tylko przyłożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Mam dwa zbiorniki jeden z Tamki na górze drugi z Eduarda, który będzie lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2023 (edytowane) Jak myślicie najpierw przykleić i szlifować ramkę owiewki na mokro czy postarać się najpierw oddzielnie dopasować chociaż z doświadczenia wiem że z tym bywa różnie. Tylna pasuje idealnie. Edytowane 12 Kwietnia 2023 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Po przemyśleniu najpierw metoda a potem zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Perswazja pomogła jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Super ze pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Otwór pod lunetę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Pierwszy kolorek osłony kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) Pytanko w Bf 109e4 Gallanda kołpak i śmigło było stalowe? Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Śmigło metalowe, kołpak alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Oki zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Panowie może ktoś wyjaśnić czy odrzucany zbiornik podkadlubowy powinien być idealnie prosto w osi wzdluzndj kadłuba czy lekko przesunięty ??? Rysunki jak i instrukcje różnie to interpretuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Powoli przygotowania do malunków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Tu będzie zbiornik przesunięty bo taka konstrukcja pylonu Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi