Hafes Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) Siemka. Pierwszy mój ulepek w tym roku (i po bardzo długiej przerwie). 2S35 KOALICJA SW ze Zvezdy w skali 1/72. Uchwyty wszystkie zastąpiłem zrobionymi z drucików z rozciągniętej ramki wtryskowej. Można się pastwić Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez Hafes 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 19:12, Hafes napisał: Można się pastwić przecież wyszła całkiem dobrze - wstydu nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Poza tym, że zupełny brak washa i wszystkiego innego to ładnie wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Wash na pewno poprawiłby końcowy efekt. To jeszcze można zrobić. Generalnie jest OK. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzięki. Wash był zrobiony ale delikatny bo się bałem przesadzić. Na zdjęciach nie widać ale na żywo jest lepiej. Co do " wszystkiego innego" to się nie wypowiem bo nie wiem o co chodzi do końca. To jest 1/72 i niektóre efekty np. obicia w pierwotnej wersji wyszły przesadzone więc je stonowałem. Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez Hafes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Na pierwszym zdjęciu widać że wash jest. Masz rację że w 72-ce z washem trzeba uważać bo można przesadzić. Delikatne obicia też dostrzegam, które w tym pojeździe są OK. To co mnie nieco nie pasuje to jakby za dużo piaskowego koloru w tym kamuflażu. Od razu zaznaczę, że ja tego sprzętu nie znam i nie znam dobrze tego kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Kamuflaż wzorowany na jedynym zdjęciu Koalicji w kamo jakie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) No faktycznie dużo piaskowego w tym kamuflażu. Przyznam że sądziłem że nawiązywałeś to typu kamuflażu jak na fotce. Nie wiem czy to jest ten sam typ kamuflażu ale u Ciebie chyba ten kontrast między kolorami jest duży. Jeśli podoba Ci się Toje malowanie to jest OK. Jeśli podzielasz moje zdanie to można jeszcze kolory zgasić jakimś filtrem. Generalnie nie traktuj mojego gadania jak krytyki. Twój model jest fajny. Ja sam po latach wróciłem do 72-ki pojazdowej i wiem o co chodzi. Podpatruje jak inni robią swoje mikrusy. Mam nadzieję że coś w pojazdowej 72-ce coś jeszcze wyrzeźbisz. Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) Dla mnie każda konstruktywna rada jest cenna Filtr faktycznie mógłby zmienić efekt ale na chwilę obecną model już na podstawce na stałe i nie do wszystkiego bym się z filtrami dostał więc nie mieszam już Ogólnie mam dużo do nadrobienia w dziedzinie nowych (dla mnie) technik a jak wiadomo najlepiej uczyć się na błędach więc następny model już na warsztacie Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez Hafes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Lepiej jest się uczyć na czyichś błędach. A może zdradzisz co następne? Też 72-ka? Jakiś pojazd? A może jakiś polonik tym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Ja wolę na swoich sam zrobię to sam poprawię. A robię Lancia 3Ro z haubicą na pace w 1/72 z IBG 72098. Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Cześć! Model mi się podoba, chociaż rzeczywiście jest pewne takie wrażenie "nienaturalności" - chyba jednak za mało cieniowania. Ja bym miał taki "tip" albo dwa - pierwszy to taki, żeby czarny mocniej rozjaśnić, a najlepiej wziąć zamiast tego ciemny szary - to już bardzo pomoże. No i jeszcze żeby "kratki" dodatkowo washem zapuścić, tak, żeby stworzyć wrażenie, że pod spodem jest pusta przestrzeń i co za tym idzie cień. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi