Chudziutki Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie Mimo tego, że ma już kilka rozgrzebanych modeli "na warsztacie" coś mnie skusiło i zacząłem I-16 Academy. Model robie "prosto z pudła" baz żadnych dodatków i poważnych przeróbek. Jedyne co dodałem od siebie to srebrny pierścień na osłonie silnika zrobiony z puszki po piwie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkamo Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Pierwszorzedne malowanie. Jakimi farbami malujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudziutki Posted August 23, 2008 Author Share Posted August 23, 2008 Akrylami Pactry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Bardzo czysto pomalowany wygląda super używałeś taśmy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudziutki Posted August 23, 2008 Author Share Posted August 23, 2008 Taśmy i plasteliny "Tack It". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudziutki Posted August 25, 2008 Author Share Posted August 25, 2008 Podwozie gotowe: Jutro lakier błyszczący i kalki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imt Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Koła miały taką zbieżność, czy też to "wina" zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudziutki Posted August 25, 2008 Author Share Posted August 25, 2008 Koła zamocowałem tylko po to żeby model miał na czym stać Nie są na stałe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artus750 Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Widzę jak narazie świetnie klejony model,powiedz mi czy u dołu samolotu przy łączeniu kadłuba ze skrzydłami użyłes dużo szpachlówki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imt Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Pytałem się, bo czeka taki typ w sali 1/32 na wykonanie i zaintrygowało mnie to. A Twój model bardzo mi się podoba i nadal będę przyglądał się postępom w pracach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 Chudziutki też masz w pudełku 3 osłony silnika w tym 2 takie same? Jeśli możesz to podaj też jakich farb użyłeś bo w instrukcji sa tylko nazwy i brak numeracji :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudziutki Posted August 26, 2008 Author Share Posted August 26, 2008 Widzę jak narazie świetnie klejony model,powiedz mi czy u dołu samolotu przy łączeniu kadłuba ze skrzydłami użyłes dużo szpachlówki? U dołu szpachli użyłem niewiele ale za to przy łączeniu kadłub-skrzydło na górnych powierzchniach trzeba było trochę się namęczyć. Chudziutki też masz w pudełku 3 osłony silnika w tym 2 takie same? Smile Tak Jeśli możesz to podaj też jakich farb użyłeś bo w instrukcji sa tylko nazwy i brak numeracji :( Ja użyłem akryli Pactry A112 Russian armour green i A109 Russian AMT-17 a z czerwonym to raczej nie będzie problemu z dobraniem odcienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 Ja użyłem akryli Pactry A112 Russian armour green i A109 Russian AMT-17 a z czerwonym to raczej nie będzie problemu z dobraniem odcienia Jednak jakbyś mógł to podaj czerwony bo akurat wydaje mi się, ze bardzo dobrze trafiłeś Constructor napisał:Chudziutki też masz w pudełku 3 osłony silnika w tym 2 takie same? Smile Tak Masz może pomysł po co 2 takie same? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudziutki Posted August 26, 2008 Author Share Posted August 26, 2008 Czerwony to A26 FS 31136 Masz może pomysł po co 2 takie same? Nie mam zielonego pojęcia Ale z kołami zrobili to samo tzn. dali dwie takie same pary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudziutki Posted August 26, 2008 Author Share Posted August 26, 2008 Kalki nałożone. Jak zwykle u Academy są sztywne, słabo trzymają podłoża, pękają i nie reagują na płyny Za kilka dni powinien wylądować w galerii. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 Czerwony to A26 FS 31136 Masz może pomysł po co 2 takie same? Nie mam zielonego pojęcia Ale z kołami zrobili to samo tzn. dali dwie takie same pary. Wiem, że w zestawie są też płozy, ale koła to już przesada. Może dali zimówki Wydaje mi się, że pisanie maila nie rozwiąże sprawy, bo Academy pewnie go oleje, bo nadmiar części raczej na plus zawsze będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudziutki Posted September 1, 2008 Author Share Posted September 1, 2008 KONIEC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts