Chudziutki Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie Mimo tego, że ma już kilka rozgrzebanych modeli "na warsztacie" coś mnie skusiło i zacząłem I-16 Academy. Model robie "prosto z pudła" baz żadnych dodatków i poważnych przeróbek. Jedyne co dodałem od siebie to srebrny pierścień na osłonie silnika zrobiony z puszki po piwie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Pierwszorzedne malowanie. Jakimi farbami malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Akrylami Pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Bardzo czysto pomalowany wygląda super używałeś taśmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Taśmy i plasteliny "Tack It". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Podwozie gotowe: Jutro lakier błyszczący i kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Koła miały taką zbieżność, czy też to "wina" zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Koła zamocowałem tylko po to żeby model miał na czym stać Nie są na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Widzę jak narazie świetnie klejony model,powiedz mi czy u dołu samolotu przy łączeniu kadłuba ze skrzydłami użyłes dużo szpachlówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Pytałem się, bo czeka taki typ w sali 1/32 na wykonanie i zaintrygowało mnie to. A Twój model bardzo mi się podoba i nadal będę przyglądał się postępom w pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Chudziutki też masz w pudełku 3 osłony silnika w tym 2 takie same? Jeśli możesz to podaj też jakich farb użyłeś bo w instrukcji sa tylko nazwy i brak numeracji :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Widzę jak narazie świetnie klejony model,powiedz mi czy u dołu samolotu przy łączeniu kadłuba ze skrzydłami użyłes dużo szpachlówki? U dołu szpachli użyłem niewiele ale za to przy łączeniu kadłub-skrzydło na górnych powierzchniach trzeba było trochę się namęczyć. Chudziutki też masz w pudełku 3 osłony silnika w tym 2 takie same? Smile Tak Jeśli możesz to podaj też jakich farb użyłeś bo w instrukcji sa tylko nazwy i brak numeracji :( Ja użyłem akryli Pactry A112 Russian armour green i A109 Russian AMT-17 a z czerwonym to raczej nie będzie problemu z dobraniem odcienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Ja użyłem akryli Pactry A112 Russian armour green i A109 Russian AMT-17 a z czerwonym to raczej nie będzie problemu z dobraniem odcienia Jednak jakbyś mógł to podaj czerwony bo akurat wydaje mi się, ze bardzo dobrze trafiłeś Constructor napisał:Chudziutki też masz w pudełku 3 osłony silnika w tym 2 takie same? Smile Tak Masz może pomysł po co 2 takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Czerwony to A26 FS 31136 Masz może pomysł po co 2 takie same? Nie mam zielonego pojęcia Ale z kołami zrobili to samo tzn. dali dwie takie same pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Kalki nałożone. Jak zwykle u Academy są sztywne, słabo trzymają podłoża, pękają i nie reagują na płyny Za kilka dni powinien wylądować w galerii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Czerwony to A26 FS 31136 Masz może pomysł po co 2 takie same? Nie mam zielonego pojęcia Ale z kołami zrobili to samo tzn. dali dwie takie same pary. Wiem, że w zestawie są też płozy, ale koła to już przesada. Może dali zimówki Wydaje mi się, że pisanie maila nie rozwiąże sprawy, bo Academy pewnie go oleje, bo nadmiar części raczej na plus zawsze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 KONIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi