Skocz do zawartości

BMP-1 iracki (1:35, Zvezda)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pomocy! Chyba zniszczyłem ten model . Kompletnie nic mi nie wyszło. Jak mogę pozbyć się tego kurzenia i obić. Model przed tym był lakierowany...

880ffedac9aff963.jpg

a tak wyglądał przed...

c9e785cff2aa5faa.jpg

Zdjęcia może różnią się znacznie ale gdy skończyłem te kurzenie to myślałem, że rozwalę ten model butem i dobiję młotkiem.

Napisano

Jak to? wcale nie zniszczyłeś jak dla mnie wygląda ok

Taki nadgryziony zębem czasu....

Napisano

Jak na moje oko tez wygląda dobrze.

Napisano

Doświetl model dodatkowym oświetleniem - machnij fotkę a potem wykadruj, wyostrz ją w Photoshopie i nie panikuj. Obicia sehr gut.

Napisano

Bardzo fajnie wygląda naprawdę

Ja to mojego Goździka przy malowaniu sknociłem i musiałem wszystko poprawiać

Napisano

Witam!

Udoskonaliłem te kurzenie dzisiaj, bo wczoraj byłem do tego zdolny. Chyba lepiej wygląda?

nie panikuj

To chyba przez koniec wakacji

e04dfb39dbaa74ab.jpg

81e0795dcb9e2dd4m.jpg

cc04759e2dca27ccm.jpg

A tu z T-72

46fe1a51e4563768m.jpg

Napisano
Nie wiem czy dać mu trochę więcej obić

Jest takie modelarskie porzekadło: "Jeśli wydaje Ci się, że obić jest zbyt mało - to jest ich w sam raz."

Napisano

Hmmm... zastanawiam się nad jakąś podstawką. Mam nawet wizję . Ma to być jakaś iracka droga, coś podobnego jak przy Abramsie by reggy. Tylko, że droga, kawałek pustyni i jakiś znak ( STOP, drogowskaz na Basrah lub Bagdad). Co o tym sądzicie? Do końca nie wiem czy to się uda ale będę próbował

Napisano

Witam!

Coś się wreszcie ruszyło... . Rzuciłem jakiś łańcuch na model i zrobiłem iracki znak. Trochę dziwnie wygląda, jak go mogę poprawić?

2863c410bf5eb013.jpg

Napisano
Fajnie ci wyszła rdza na znaku.

Dzięki, jednak coś mi nie pasowało w nim i troszkę go przykurzyłem. Teraz już jestem z niego zadowolony, zdjęcia będą w najbliższym czasie .

Aha i zaraz zaczynam brać się za podstawkę

Napisano

Czołem!

Podstawka już jest, znak zresztą też . Teraz muszę zrobić ten grunt i postawić drogę z papieru ściernego. Pewnie znów dopiero za tydzień nowe zdjęcia, bo szkoła wzywa .

Aha i jeszcze pierwszy figurant robiony "super" technikami...

27336f6ee252e651.jpg

96a6c2ffb5423601m.jpg