JŚ Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Bardzo ładnie wyszły gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Jakby mozna bylo to poprosze troche wiecej na temat malowania tych gasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Gąski rewelacja. Zdradź nam sekret ich wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Zrobienie gąsek, prosta sprawa. Najpierw pomalowałem za pomocą aero całość rdzawym Humbrolem 113 , potem pomalowałem pędzlem wszystkie gumowe elementy na czarno. Na to pigmenty Miga - najpierw African earth , a potem Gulf war sand , na koniec przetarte metalizerem z model mastera ,ot i cały sekret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 bardzo ładnie czyściutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Jak byś mógł to powiększ dziury w wyrzutniach granatów dymnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 a ten bryt na gaskach to ja podpisuje sie pod wnioskiem poprzednika i jak bys mogl napisz jak to robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 To już będę wiedział jak zrobię gąski przy następnym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Jak byś mógł to powiększ dziury w wyrzutniach granatów dymnych O kurde nie zwróciłem na to uwagi, teraz patrze na fotkę oryginału, no i rzeczywiście trzeba je rozwiercić. a ten bryt na gaskach to ja podpisuje sie pod wnioskiem poprzednika i jak bys mogl napisz jak to robis Czytaj dokładnie poprzednie posty a się dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 Obudzony przez nisko przelatujące F-16 (po cholerę latają nad centrum miasta?? ) zaraz wziąłem się do roboty. Aerograf w dłoń i do dzieła . Pomalowałem tez peryskopy (miejsca koło nich trzeba jeszcze wyretuszować ), i inne pierdoły. Oto efekty : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Teraz masz piękną bazę, do dalszych prac malarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 Teraz masz piękną bazę, do dalszych prac malarskich. No właśnie, teraz to się dopiero zacznie Dostał już warstwę bezbarwnego błysku z Vallejo , i kalki (niestety za ciemno jest, i fotki jutro dam ) Jutro wash i inne duperele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 (edytowane) Po zamontowaniu trału, zrobieniu washa , położeniu kalek Pantera prezentuje się następująco : (trochę się zakurzyła , bo odpicowywałem i dokańczałem Achzarita przed wystawą w Poznaniu.) Edytowane 22 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Widać film wokół kalki na pierwszej fotce. Poza tym ładniusio, hmm jakieś pigmenty przyjdą jak mniemam?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 hmm jakieś pigmenty przyjdą jak mniemam?! Oczywiście , pigmenty będą , co do filmu to kurcze nie wiem co teraz z tym zrobić ( model już był przejechany błyskiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Widzę, że trochę się spóźniłem, ale Dragon popełnił kilka pomyłek. Na tej stronie jest wszystko opisane. Jeszcze nie jest całkiem za późno na np. dorobienie śrub przy uchwytach kamer. czy ten zestaw pasuje do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Widzę, że trochę się spóźniłem, ale Dragon popełnił kilka pomyłek. Na tej stronie jest wszystko opisane. Jeszcze nie jest całkiem za późno na np. dorobienie śrub przy uchwytach kamer.czy ten zestaw pasuje do tego modelu? Witam,pomyłek merytorycznych w zestawie nie będę poprawiał , z założenia to miała być budowa prosto z pudła, bez dodawania czegokolwiek (taka odskocznia od dodatkowych żywic , blaszek, czy też scratchu) , po prostu czysty relaks przed prawdziwym wyzwaniem (Magach 7 Gimel - model bazowy plus 3 różne zestawy żywiczne, blachy , no i trochę scratchu- robota na co najmniej pól roku) . A co do silnika to myślałem właśnie nad tym zestawem na początku.Co prawda, jest na nim napisane, że są do czołgu M1A1 , ale M1 na którego podwoziu zbudowany jest Panther posiada ten sam silnik. Więc powinien być dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi