JWM Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 (edytowane) Witam wszystkich! Boeing 314 Clipper, vacuforma amerkańskiej firmy Combat Model i sporo scratchowania... Więcej (w tym link do reportażu z budowy) na Britmodellerze, łatwo się go znajduje w googlach wpisując mój nick JWM, nazwę samolotu i britmodeller. Pokazałem tam ponad 300 z prawie 500 moich modeli. Serdecznie pozdrawiam JWM, Kraków Edytowane 23 Maja 2023 przez JWM 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 No kawał modelu i roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 Unikalny temat. Gratulacje ukończenia - mnie osobiście vacu przeraża 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 Wygląda bardzo ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 piękny Dixie Clipper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 (edytowane) Podoba się. Barwy wolę cywilne ale model zacny. Replika jest w irlandzkim Foynes k. Shannon a jako dzieciak, którego jeszcze modelarstwo nie wciągnęło a lotnictwo owszem, widziałem takie pudełko i zrobił na mnie wrażenie, jeden z tych co zapadają w pamięć na całe życie Edytowane 22 Maja 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 22 Maja 2023 Autor Share Napisano 22 Maja 2023 31 minut temu, panmopsik napisał: Podoba się. Barwy wolę cywilne ale model zacny. Replika jest w irlandzkim Foynes k. Shannon a jako dzieciak, którego jeszcze modelarstwo nie wciągnęło a lotnictwo owszem, widziałem takie pudełko i zrobił na mnie wrażenie, jeden z tych co zapadają w pamięć na całe życie Dzięki! W głębokiej młodości to pudełko też bardzo polubiłem, tylko skala mi się nie podobała... Bardzo tęskinłem do Clipper w 1/72 ale nikt nie kwapił sie zrobić "wtryskówki" przez kolejne 50 lat! Dosyć przypadkiem udało mi się kupić ten rzadki zestaw waku w dobrej skali Wyjątkowo krótko, bo tylko chyba 2 lata czekał w szafie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 Dzięki za link do BM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Model piękny. Samolot ciekawy. Czy ten samolot mógł lądować na lądzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 23 Maja 2023 Autor Share Napisano 23 Maja 2023 3 minuty temu, Endrju napisał: Model piękny. Samolot ciekawy. Czy ten samolot mógł lądować na lądzie? Dzięki! - Clipper był tylko łodzią latającą, nie amfibią. Był też pierwszym samolotem latającym komercyjnie (od marca 1939) przez północny Atlantyk. Ten tu to ówczesny "Air Force One", prezydent F.D.Roosvelt poleciał nim do Casablanki w 1943 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi