Mario Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 No stało się, nareszcie ukończyłem model Su-27, który robiłem prawie rok. Ci co śledzili warsztat lub facebook wiedzą, że długo zeszło mi z poprawkami kamuflażu, maski Foxbota różniły się w niektórych miejscach bardzo, kulo mnie oczy więc sporo kamuflażu zrobiłem sam, z tasiemek 1,2,3 mm. Ale do rzeczy, model składało się przyjemnie, jak to GWH, z dodatków które umieściłem w modelu to golenie podwozia, wykonane świetnie, od D&W . Wbrew pewnemu znawcy fizyki z grupy Agtoma golenie nie połamały się, mimo, że model wielokrotnie stawiałem, podnosiłem itd, ba nawet wyślizgnął mi się z ręki na szczęście z wysokości ok 2 cm, spadając na główne podwozie i dalej stoi-na goleniach. Doszły również pasy, z mojej strony tylko dwa przewody do luku podwozia przedniego. Obawiałem się malowania silników, ale jakoś poszło, pokombinowałem z cieniami Tamiya, których używałem pierwszy raz, super sprawa. Zapraszam do obejrzenia tego co wyszło. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 Gratulacje! Fajnie, że udało Ci się ją skończyć Szacun za cyfrowy kamuflaż. Te drukowane golenie robią robotę! Jak oceniasz ogólną składalność tego modelu? Dużo szpachlowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 13 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2023 @Juffre to gwh,twiec nie potrzeba dużo szpachli, wszystko pasuje idealnie, nawet przewody we wnękach. Polecam ten model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 Gratuluję! Świetnie się prezentuje! Uzbrojony po zęby, znaczy wszystkie pylony. Duże brawa za kamuflaż. Ale mam uwagę do rakiet. Brakuje mi tam łosza. Wyglądają zbyt sterylnie, sztucznie na tle całego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) Piękny model. Malowanie super. 24 minuty temu, burzatg napisał: Wyglądają zbyt sterylnie, sztucznie na tle całego modelu. Bo tak mają wyglądać jeśli ma to być realistycznie. Uzbrojenie na samolocie do lotu bojowego podwiesza się w zasadzie tylko raz prosto z pudła. Samolot uzbraja się do konkretnego zadania i rzadko kiedy samolot wraca z rakietami na planach. Rakiety nie mają kiedy się ubrudzić. W porównaniu z samolotem latają dużo, dużo , dużo mniej. Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 9 minut temu, Endrju napisał: Piękny model. Malowanie super. Bo tak mają wyglądać jeśli ma to być realistycznie. Uzbrojenie na samolocie do lotu bojowego podwiesza się w zasadzie tylko raz prosto z pudła. Samolot uzbraja się do konkretnego zadania i rzadko kiedy samolot wraca z rakietami na planach. Rakiety nie mają kiedy się ubrudzić. W porównaniu z samolotem latają dużo, dużo , dużo mniej. No nie do końca tutaj Twoja teoria się zgadza... Model wyszedł elegancko, ja bym jego jeszcze delikatnie zjechał na spodzie, spód wygląda za sterylnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 28 minut temu, smialus napisał: No nie do końca tutaj Twoja teoria się zgadza... To nie teoria. To 14 lat praktyki w lotnictwie wojskowym. A co według Ciebie nie zgadza się z tym co określiłeś teorią? Ja mam świadomość że realizm realizmem a modelarz robi to tak żeby mu się podobało dlatego napisałem "jeśli ma to być realistycznie". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 Samolot bardzo ładny, a kiedy pokażesz model??? Klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 Piękny model. Duży plus za malowanie. U mnie w kolejce czeka wersja UB i również maski Foxbota, to już wiem, że dużo cierpliwości będzie potrzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) 22 godziny temu, burzatg napisał: G Ale mam uwagę do rakiet. Brakuje mi tam łosza. Wyglądają zbyt sterylnie, sztucznie na tle całego modelu. I to jest całkowicie zamierzone, po wizycie w 23 blt i spotkaniu z kapitanem od ubrojenia, i przygotowania pary dyżurnej rakietę miałem.na wyciągnięcie ręki i nie zauważyłem zadnego zabrudzenia, mimo że latają często wręcz sie błyszczaly, zauwazylem to również na wszelkich pokazach. Tak jak napisał @Endrju Edytowane 15 Czerwca 2023 przez Mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 Zapytam przy okazji, co to za kolor tej „różowej”uszczelki na owiewce ? To jakaś konkretna farba czy sam dobierałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2023 @Marcinejsamoróbka, mix czerwonego i białego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 15 Czerwca 2023 Share Napisano 15 Czerwca 2023 11 godzin temu, Mario napisał: W dniu 14.06.2023 o 09:44, burzatg napisał: Ale mam uwagę do rakiet. Brakuje mi tam łosza. Wyglądają zbyt sterylnie, sztucznie na tle całego modelu. I to jest całkowicie zamierzone, po wizycie w 23 blt i spotkaniu z kapitanem od ubrojenia, i przygotowania pary dyżurnej rakietę miałem.na wyciągnięcie ręki i nie zauważyłem zadnego zabrudzenia, mimo że latają często wręcz sie błyszczaly, zauwazylem to również na wszelkich pokazach. Tak jak napisał @Endrju Moja uwaga odnosiła się do łosza, który podkreśliłby pewne detale rakiet. Bo o ile R-27 się broni (lotki się odcinają wyraźnie od korpusu), to już R-73 wygląda jak jedna biała masa. Co do brudzenia to już inna kwestia i one w większości wyglądają jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2023 @burzatgtak to wygląda na zdjęciu, w rzeczywistości z r-73 nie jest źle, są napisy, silnik jest srebrny, dziobek szary i ma stalowe skrzydelka . Więc nie jest tylko białym patykiem podwieszonym pod pylon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi