tlb Napisano 21 Lipca Autor Share Napisano 21 Lipca Czarny podkład AK w sprayu położony. Dzisiaj już nie, ale jutro lub pojutrze zacznę malować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Lipca Autor Share Napisano 26 Lipca (edytowane) Użytkownicy Twittter'a (Woit i PharmaMan) zwrócili mi uwagę na ubytki na klapach i canardach, ja tego nie widziałem. Są zaznaczone białymi i czerwonymi owalami. wiedziałem, że szpachlą tego nie załatam, i zastanawiałem się czy palić głupa, że się nie da, czy jednak coś z tym zrobić. O ile candary się zeszlifowało o tyle problemem były tylne klapy. Przypomniałem sobie, że jest taki specyfik co się nazywa akryl do zdobienia paznokci i tym akrylem załatałem ubytki w plastiku. Następnie położyłem podkład i myślę, że się udało. Użyłem akrylu, bo wiedziałem, że jak się go położy to nie ma siły żeby odpadł. Z efektu jestem zadowolony. Te białe farfocle to po ręczniku papierowym, jeszcze nie usunąłem;-) przed malowaniem ich nie będzie. Edytowane 26 Lipca przez tlb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 7 Sierpnia Autor Share Napisano 7 Sierpnia Totalnie jest mi nie po drodze z tym modelem. Chciałem zrobić marmur, nie wyszedł. Farby AK wg mnie to jest jakieś nieporozumienie, a przynajmniej ja się z nimi nie dogadałem, więc kupiłem MRP. One położyły się świetnie, ale z efektu nie jestem zadowolony. Malowałem z łapy a nie z szablonów. Oczywiście poprawię to. Zwróćcie uwagę na odcienie farb,szczególnie tego szarego ciemniejszego. Pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Sierpnia Autor Share Napisano 12 Sierpnia "Postshading" jakoś wyszedł. Pierwszy raz robiłem i jestem ogólnie zadowolony. Na początku szło mi lepiej, potem poniosło mnie i za szybko chciałem zrobić co poskutkowało plamami w niektórych miejscach. Przy następnym modelu bardziej się postaram. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia O które miejsca chodzi konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia 17 godzin temu, kozborn napisał: O które miejsca chodzi konkretnie Np. To na skrzydle. Wydaje mi się, że te plamki powinny nie być plamkami, jakoś inaczej to powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia Nie widzę problemu by to odrobinę przyciemnić i zróżnicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia Jest dobrze Pasuje do Rafała ten kamuflaż oj pasuje. Jestem ciekawy końcowego efektu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia Godzinę temu, kozborn napisał: Nie widzę problemu by to odrobinę przyciemnić i zróżnicować. Coś na pewno zrobię. Na pewno już nie będę poprawiać, bo mogę tylko zepsuć. Godzinę temu, smialus napisał: Jest dobrze Pasuje do Rafała ten kamuflaż oj pasuje. Jestem ciekawy końcowego efektu Dzięki Zdradzę tyle, że kalki się już kładą i planuje go trochę pustynnie przybrudzić. Wszystkie samoloty które oglądałem w necie są czyste jakby wyszły prosto w hangaru. Jedyne zdjęcie przybrudzonej maszyny jakie znalazłem to takie: zatem nie będę się bawić w nadmoerna eksploatację, ale go trochę przykurzę i opylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia Możesz pobawić się różną fakturą powierzchni matowej i w połysku, to też dużo daje na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia tylko, jak chcesz robic tego ze zdjecia powyzej, to musisz jeszcze cysterne dorobic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia (edytowane) Wszystkie samoloty QEAF są dość czyste, nawet te starsze AlphaJety, bo stoją w hangarach lub w schronach, rzadko na zewnątrz. No i pucują je często… Edytowane 17 Sierpnia przez Bedrzich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia Ale myślicie, że mogę zrobić sci-fi i go ubrudzić. o, Taj jak poniżej? czy delikatnie przykurzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia Myślę, że możesz zrobić z modelem co chcesz, ostatecznie to Twój model. A zgodność z realiami? No cóż, pytanie jak bardzo Ci na tym zależy. Ja akurat nie miałbym z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia Myślę, że najbliższe do Rafale to były by katarskie Mirage 2000 - mógłbyś podpatrzyć jak się pobrudziły. Zielone kamo jednak troche inaczej… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi