tlb Napisano 5 Października 2024 Napisano 5 Października 2024 Zdecydowanie luźna interpretacja samolotu Karskich Sił Powietrznych. Z tego, co wiem, raczej nie były nadmiernie ubrudzone te maszyny, ale ja pobrudziłem troszeczkę. Malowany MRP 094 i 364. Ukurzony i przybrudzony cieniami tamiya a i d, AK dust&dirt deposit (light dust), pociski GBU malowane tamiya. Ogólnie do modelu trzeba mieć cierpliwość, wloty powietrza, niby użyłem żywicznych Reskit , ale i tak trzeba szorować i szpachlować. Tutaj można prześledzić relację. Wash to dwa różne kolory tj. brązowy i szary zrobiony z olei VanGogh. W różnych miejscach inny kolor. Ja jestem z niego bardzo zadowolony. PZDR 16 Cytuj
barszczo Napisano 5 Października 2024 Napisano 5 Października 2024 Trochę się można poprzyczepiać, ale całość bardzo fajna. Niełatwy model, podoba się . 1 Cytuj
mig Napisano 6 Października 2024 Napisano 6 Października 2024 Jest się do czego doczepić np. koła, ale ogólnie podoba się. 1 Cytuj
MAREK74 Napisano 13 Października 2024 Napisano 13 Października 2024 Fajnie. Na półce pewnie cieszy ładna sylwetka tego samolotu. Przejrzałem trochę zdjęć katarskich Rafale i nie nalazłem tego "brzuszka", o którym pisałem w warsztacie - podesłałem też zdjęcie. Szkoda, że nie zwróciłeś na to uwagi. Ja w swoim Rafale to zostawiłem przez niedopatrzenie i chciałem, żebyś nie popełnił tego błędu. Cytuj
kozborn Napisano 14 Października 2024 Napisano 14 Października 2024 (edytowane) Ładna sylwetka. Kusi by na dłużej wrócić do współczesnych konstrukcji. Ale ta kalka z numerem przy lewym wlocie brrr Edit: zresztą przy prawym też. Edytowane 14 Października 2024 przez kozborn Cytuj
tlb Napisano 28 Października 2024 Autor Napisano 28 Października 2024 W dniu 13.10.2024 o 20:05, MAREK74 napisał: Fajnie. Na półce pewnie cieszy ładna sylwetka tego samolotu. Przejrzałem trochę zdjęć katarskich Rafale i nie nalazłem tego "brzuszka", o którym pisałem w warsztacie - podesłałem też zdjęcie. Szkoda, że nie zwróciłeś na to uwagi. Ja w swoim Rafale to zostawiłem przez niedopatrzenie i chciałem, żebyś nie popełnił tego błędu. Tak, wiem. Ten model i tak jest jak science-fiction i to bardziej fikcja niż nauka. Potraktowałem go jako testowy na brudzenie. Ja jestem zadowolony pomimo, że kilka rzeczy powinno być inaczej. W dniu 14.10.2024 o 14:09, kozborn napisał: Ładna sylwetka. Kusi by na dłużej wrócić do współczesnych konstrukcji. Ale ta kalka z numerem przy lewym wlocie brrr Edit: zresztą przy prawym też. No. Beznadziejnie siadły, wiem. Na skrzydłach też jest kilka widocznych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi