Kudacior Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Tym razem czas na t-72b3m od trumpetera. Sam model oceniam na 6,5/10. Słabe spasowanie niektórych elementów a do skrzynek na wieży potrzeba trochę szpachli. Podkład już położony-czarny mr.surfacer 1500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 20 Lipca 2023 Autor Share Napisano 20 Lipca 2023 Baza to mrpaint 026 4b0, czas na cieniowanie i malowanie detalii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 23 Lipca 2023 Autor Share Napisano 23 Lipca 2023 Czy ktoś może wie czym różnią się gąsienice t-72 od t-80 i t-90? jeśli ktoś odpowie będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 (edytowane) Do czołgów T-72/90 stosowane są gąsienice starego wzoru jednisworzniowe RMSh. Nowe wozy oraz te po modernizacji T-80 i T-90 posiadają gąsienice innej konstrukcji tzw. dwupinowe. Edytowane 6 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Do czołgów T-72/90 stosowane są gąsienice starego wzoru jednisworzniowe RMSh. Nowe wozy oraz te po modernizacji T-80 i T-90 posiadają gąsienice innej konstrukcji tzw. dwupinowe. Trzeba jeszcze dodać, że nowy wzór gąsienic jest wykorzystywany nie tylko przez T-80, czy T-90 ale i zmodernizowane T-72B. Ponadto są to 2 wzory ogniw, gdzie jeden z nich występuję z nakładką, drugi bez niej. Fotki z sieci w celach poglądowych. Tak więc wykonując model konkretnej wersji (T-72, T-80, T-90), warto porównać go ze zdjęciami oryginału, celem upewnienia się, że dany pojazd na takich właśnie, a nie innych gąsienicach pomykał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 (edytowane) Żeby uzupełnić to co zostało napisane tu o gąsienicach, dodam, że wozy T-72B3M, wykorzystują, jeszcze nowszy typ gąsienic, stosowany, choćby w czołgach T-90 MS.... Edytowane 23 Lipca 2023 przez C3PO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 23 Lipca 2023 Autor Share Napisano 23 Lipca 2023 A czym te 2 friule się różnią oprócz tego, że do t-80 jest ich więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 24 Lipca 2023 Autor Share Napisano 24 Lipca 2023 Trochę rozjaśniłem i wycieniowałem, ogarnąłem też gąsienice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 5 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2023 Oto finalny efekt. Dla niektórych pewnie będzie niedokończony bo można tu jeszcze zrobić tonę rzeczy jeśli chodzi o weathering ale ja nie lubię jak jest tona błota i kurzu dlatego robię modele fabryczne ze śladowymi efektami eksploatacji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Sierpnia 2023 Share Napisano 5 Sierpnia 2023 Mi osobiście się podoba. Estetycznie pomalowany i przyjemny dla oka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 5 Sierpnia 2023 Share Napisano 5 Sierpnia 2023 Zdjęcia można by przyciąć, ale sam model wygląda dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Czy ktoś umiałby dobrać kolor, który najlepiej odwzorowuje ten na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 16 Sierpnia 2023 Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Ja bym dał taki kolor. Będę go używał do swojego B3M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Sierpnia 2023 Share Napisano 16 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Kudacior napisał: Czy ktoś umiałby dobrać kolor, który najlepiej odwzorowuje ten na zdjęciu? Malowałem T-14 Armata farbą MRP NC 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi