MayonesEXG7 Napisano 28 Lipca 2023 Share Napisano 28 Lipca 2023 (edytowane) @Greiften kosz otwarty wieżowy, to dla żony chyba- na przechowywanie biżuterii . " Pancerna pani domu " Pinkna blacharka z Panzera 4 Edytowane 29 Lipca 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 26 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2025 Przyszedł moment, aby powrócić do kota co to od dawno w pudełku leżał. Z racji, iż zawodowo u mnie mocno się pozmieniało ostatnimi czasy to okna na zabawy modelami znacząco się pokurczyły. Tak więc postanowiłem (niestety) odpuścić blaszkowanie w tym temacie, aby jednak nieco pchać sprawy do przodu bez konieczności poświecenia czasu na jubilerską robotę. Ilość i poziom tych blaszek wymaga jednak pewnego levelu, na który ja jeszcze nie jestem gotów, a czas wymagany aby to ogarnąć wydaje mi się w tym momencie przytłaczający. Dlatego też postanowiłem, że skupie się na tym, aby w wolnych chwilach doskonalić to co u mnie już jakoś tam funkcjonuje. Zmieniłem też koncept na czołg. Ostatecznie będzie to pojazd o nr 413 z 1 Dywizji Pancernej Wermachtu wg grafiki pana Roberta Wróblewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 26 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2025 Stan prac na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 Skupiłbym się bardziej na tym, aby wieża przylegała do kadłuba. A ta szmata która „wchodzi” pod wieżę to już w ogóle abstrakcja. Poza tym wygląda obiecująco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 28 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2025 17 godzin temu, Patafian napisał: Skupiłbym się bardziej na tym, aby wieża przylegała do kadłuba. A ta szmata która „wchodzi” pod wieżę to już w ogóle abstrakcja. Poza tym wygląda obiecująco Dziękuję za uwagi. Faktycznie nie zwróciłem na to uwagi na zdjęciach referencyjnych. Niestety walczę z tym, ale na razie bez efektu. Takom zastosował irytujący system, w którym wieża nie jest niczym zabezpieczona przed wypadaniem, leży grawitacyjnie w otworze. Nie udało mi się pilnikowo jeszcze zlokalizować co odpowiada, za tą szczelinę pomiędzy wieżą a kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 28 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2025 Ciapy pomalowane - kosztowały mnie mnóstwo stresu i obaw - talentu starczyło na tyle ile widać. Kalki położone. Jak wyschną biorę się za washowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 28 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2025 Jeszcze dla kronikarskiego porządku dolna część wanny. Wiadomo układ jezdny pantery zwany wdzięcznie Schachtellaufwerk i tak zasłoni w zasadzie wszystko, ale potraktowałem temat ćwiczebnie dla zbierania cennego doświadczenia przy robieniu w ten sposób odprysków (na przysłowiowy lakier) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 28 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2025 Zamiast washowania, które zostaje przesunięte na termin późniejszy postanowiłem zacząć kolorować graty. Tak dziś kończymy dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 Z tym odkurzem bedziesz cos robił czu tak ma p9zoztać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 Z brudzeniem to sobie poradzisz :), co do blaszek to szkoda ..., mnie te szmaty tez średnio się widzą, ta na tubie po lewej taka deko nudne ułożenie, popracuj nad nią może , mogła by bardziej zwisać jakoś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 28 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2025 27 minut temu, patrykd napisał: Z tym odkurzem bedziesz cos robił czu tak ma p9zoztać? Cześć. Odkurzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 28 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2025 4 minuty temu, Evildead napisał: Z brudzeniem to sobie poradzisz :), co do blaszek to szkoda ..., mnie te szmaty tez średnio się widzą, ta na tubie po lewej taka deko nudne ułożenie, popracuj nad nią może , mogła by bardziej zwisać jakoś. Pewnie, że szkoda, ale czas niestety jest bezlitosny. Na pocieszenie dodam, że z blaszek dojdą jeszcze schurzeny. Ze szmatami, wiadomo zawsze może być lepiej, ale ja tak małymi kroczkami zawsze. Te zrobiłem z papieru i nie do końca wiedziałem jak to się będzie zachowywać. Ciągle raczkuje w tym temacie. Zobaczymy, jak starczy pary to może faktycznie jeszcze coś tam dorzucę. Dzięki za uwagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 1 minutę temu, Sebastian76 napisał: Pewnie, że szkoda, ale czas niestety jest bezlitosny. Na pocieszenie dodam, że z blaszek dojdą jeszcze schurzeny. Ze szmatami, wiadomo zawsze może być lepiej, ale ja tak małymi kroczkami zawsze. Te zrobiłem z papieru i nie do końca wiedziałem jak to się będzie zachowywać. Ciągle raczkuje w tym temacie. Zobaczymy, jak starczy pary to może faktycznie jeszcze coś tam dorzucę. Dzięki za uwagi Kibicuję, no pantera to raczej niewdzięczna do prezentacji , bo tam generalnie nic nie było, beczek i innych tam za bardzo szmatek, goła dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 28 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2025 4 minuty temu, Evildead napisał: Kibicuję, no pantera to raczej niewdzięczna do prezentacji , bo tam generalnie nic nie było, beczek i innych tam za bardzo szmatek, goła dupa To prawda, ale z drugiej stroni nie każdy tank musi być wielbłądem :). W planie jest jeszcze jakąś podstawka i załogant - Pan dowódca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 6 minut temu Share Napisano 6 minut temu W dniu 28.12.2025 o 20:45, Sebastian76 napisał: Cześć. Odkurzem? Może mu o odkurzacz chodziło Po niekąt jak odkurzacz to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi