misiek14pl Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Witam, jestem tu nowy chciałbym zrobić relacje z budowy scani R500 V8 firmy ITALERI . Jest to mój drugi model ciężarówki pierwszym był DAF 95XF , Proszę o cenne rady przy budowie , zdjęcia wstawie jutro niestety na razie będę dość niewyraźne Ponieważ będę robił je tel. Ponieważ nie posiadam w chwili cyfrówki Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Witam nowego kolegę!! Ja obecnie sklejam Scanię R620 ale oprócz kalek niczym się nie różnią (ach to Italeri...) tak więc możesz również zaglądać do mnie i do innych chłopaków na forum bo parę skakanek tu się robi Oczywiście w miarę możliwości też służę pomocą!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Witam Ja też kleiłem Scanie ale R500. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 kolego Bartini Trudny był według ciebie ten model w skali trudności 1do 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 No jak na mój pierwszy model to był trudny a gdy skleiłem drugi (prawie) To oceniam go na jakeieś 7/10 ,trzeba uważnie czytać instrukcje. Ale kiedyś skleje go 2 raz.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Oto rama scani nie wiem czy mam dobrze przyklejony ten element z przody ramy wcięciem do silnika czy na zewnątrz Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Jak narazie mało do komentowania, niemniej jednak będę śledził relacje i w razie co z kolegami na pewno pomożemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Ten element, o którym piszesz, masz przyklejony dobrze. Złóż silnik, spróbuj "na sucho", choć znając życie, idealnie nie spasuje. Nie przyklejaj chłodnicy przed montażem silnika do ramy, bo będziesz miał kłopoty z włożeniem wiatraka do chłodnicy, jeśli zrobisz w odwrotnej kolejności. Uważaj także w punkcie 8 instrukcji - elementy 110 i 111 przyklej najpierw do ramy, a kiedy będziesz miał gotowy silnik, to doklej dopiero poskładane elementy (112, 113 i 114), żebyś "trafił" w poskładane elementy 55 i 56. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Dużo do komentowania tu nie ma tak jak kolega wyżej napisał. Rób powoli nie spiesz się i nic na siłę. Życzę powodzenia w budowie ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Drugi model, czy będziesz go malować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Tak będę go malował w sumie to ramę już niej więcej mam pomalowaną na ciemną winie a kabinę chce na czarno co o tym sądzicie jutro wrzucę fotki Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Tak będę go malował w sumie to ramę już niej więcej mam pomalowaną na ciemną winie a kabinę chce na czarno co o tym sądzicie Może być ciekawie...teraz tylko czekamy na fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 Witam, pierwsza warstwa bazy most tylni co o tym sądzicie ? Nie mam zbyt wiele czasu szkoła praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Siemka!! Z tego co widać na zdjęciach to rama wygląda super, a co do reszty to przydało by sie zaszpachlować łączenie mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 mogłeś posklejać całą rame wraz z osprzętem i dopiero pomalowac farbą, bo teraz cięzko bedzie przyklejac pozostałe elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Przeszlifuj miejsca łączeń na zbiornikach, na poduszkach pewnie też są widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Witam most i te zbiorniki na pewno poprawie lecz na razie robie kilku dniową przerwę ponieważ w sobotę miałem tyle pracy u sąsiada że jestem wykończony i na razie nie chce mi się sklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 Witam po długiej przewie dziś jak nic niewypadanie to dodam zdjęcia przez ten czas trochę zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Witam ze zdjęciami nie wypaliło ,ale mam małe pytanie czy mogę użyć szpachlówki samochodowej ? do kabiny jak da rade to jutro dam fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Podaj nazwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 "Szpachlówka Polyester Putty Mikrol" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Teoretycznie możesz używac szpachli samochodowej, niemniej jednak lepiej, żebyś na przyszłość zaopatrzył się w szpachlówkę Tamiya. Szybko schnie, dobrze się obrabia i jest wydajna. I będziesz miał mniej pracy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 witam W końcu obiecane zdjęcia na tylnich amorkach prześwituje czarny plastik ale dałem sobie z tym spokój ponieważ nie jest to jakiś model na wystawę tylko taki by stał na szafce a oto mój lakier i to wszystko na dzis kolejne fotki jutro pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Wszystko fajnie tylko ten lakier jakiś taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 jaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi