Trucknology Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Ta żartujesz no ale nie wiadomo czy będzie chciał się paprać od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Farba będzie zeszlifowana jutro dam jakieś fotki lecz już nie będą takie jak poprzednie ponieważ znowu nie mam cyfrówki Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Ok to czekamy na fotki, ale Trucknology ma trochę racji jeżeli wkładać by do dota tyle zabawy w tych "zakamarkach" że szok. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 witam, jakość jest jaka jest ale nic innego nie zrobię mam tylko tel. to tyle na dzis. Przed chwilą poszpachlowałem wszystkie elementy Jutro zrobię za dnia zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Jak na razie wszystko wygląda fajnie. Czekamy na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Potrzebuje tego elementu do skręcania koła , to do czego koło się mocuje nie wiem jak to się nazywa ma może ktoś to na zbyciu?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Potrzebuje tego elementu do skręcania koła , to do czego koło się mocuje nie wiem jak to się nazywa ma może ktoś to na zbyciu?:) Chodzi ci o elementy które przykleja się do "tarczy" wraz z piastą koła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 21 Września 2008 Autor Share Napisano 21 Września 2008 tak dokładnie oto mi chodzi dzis zrobię zdjęcia w dniu na dworzu wyjdą troche ładniejsze Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Jak dla mnie ok, ale na tył załóż zawieszenie od scani oryginalne i odetnij tył ramy i przyklej tył oryginalny od scani. Efekt będzie dużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Zgadzam się z miki29021.A tak to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 witam , zdjęć nie bęndzie ponieważ rozsypał mi sie komp ,będe miał go za 2 tygodnie Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 witam,kolejne zdjęcia prace idą powoli do przodu, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Cześć. Pracę idą do przodu, ale daleka droga jeszcze... Coś mi tu nie pasuje. Czy aby nie masz odwrotnie przyklejonych nadkoli przednich? W sensie, czy nie zamienione stronami (lewa z prawą)? Bo one mają pewien skos, niwelujący skos ramy, aby zewnętrzna osłona przychodziła już prosto. U Ciebie wydaje mi się, że jest na odwrót, w rezultacie czego zewnętrzne nadkola mają skos (i to podwojony). Chyba, że nadkola jeszcze nie są przyklejone. Ja właśnie taki błąd zrobiłem u siebie, ale szybko poprawiłem. Acha, pamiętaj o jednym - tylna oś skrętna nie może skręcać pod takim samym kątem, co przednia, bo w rzeczywistości, koła osi tylnej wychylają się tylko trochę. To właśnie największy problem, u mnie pomimo korzystania z KITu, musiałem nieźle poprzerabiać, żeby oś tylna zachowywała się w miarę realistycznie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Też mi się tak wydaje co do tych nadkoli.I troche niepasuje mi ta tylna częsć ramy od Amerykana.A tak to OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Może misiek nie będzie robił drążka kierowniczego do tylnych kół i dla przymiarki tylko je skręcił... ja nie zauważyłem odwrotnie przyklejonych przednich nadkoli (dopiero jak przeczytałem posty szanownych kolegów to zobaczyłem) ale najbardziej w oczy mi się rzuciły te tylne nadkola, bo one są odwrotnie zamocowane... do tego wystającego elementu przykleja się mocowanie osłony bocznej więc powinno być na odwrót... chyba że oba tylne nadkola można przełożyć na drugą stronę... Ogólnie mi się bardzo podoba jak ktoś robi coś z niczego... wielki plusik za to misiek!!! O! I będziemy mieli porównanie Scani 6x4 zrobionej przy pomocy KITu i zrobionej domowymi sposobami... A i jeszcze jedno powiedz skąd masz dodatkowe nadkola? Czy pisałeś do Italeri czy od kogoś odkupiłeś? Pozdrawiam i powodzonka misiu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 Witam,Krzychu126 nadkola tylnie są na sucho wstawione lecz i tak będę robił nowe . Rzeczywiscie nadkola przednie są odwrotnie wstawione wczoraj zabrałem sie za kaste i nawed mi poszło dosyć dobrze fotki będą jak zrobię coś więcej Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Kolejne zdjęcia prace idą bardzo wolno Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Nic z tych zdjęć nie da się wywnioskować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Nic z tych zdjęć nie da się wywnioskować... Dokładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Przeszlifuj cała kabine papierem 2500 bo jest na niej kupa paprochów. Tylnia lewa owiewka od wewnetrznej strony nie jest domalowana. A na fotki nie narzekajcie bo nie każdy urodził się fotografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 13 Października 2008 Autor Share Napisano 13 Października 2008 Witam, kolejne fotki nie są naj lepszej jakości ale są i taki kolor wnętrza będzie miała scania pozdrawiam Michał ______________________________ proszę o ocenianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Widać postęp w pracy, jednak z tych fotek nie da się za wiele wywnioskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 No postęp jest, ale rama sie za mocno świeci i zmień te koła od amerykańca bo mi nie pasuje do tego modelu. Kolego postaraj się robic lepsze fotki a nie bedzie problemów czy np. powłoka lakiernicza jest dobrej jakosci A i pomaluj poduszki czarnym matem i pasowało by dac 2 bak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Jakoś mi się nie podoba, zawieszenie na resorach w nowej Scanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Truckerek a gdzie ty widzisz zawieszenie na resorach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi