robertmodelarz Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 (edytowane) Mam zamiar wykonać model lekkiego czołgu pływającego PT-76 B z zestawu firmy Trumpeter nr katalogowy 00380 Russian PT-76 Light Amphibious Tank skala 1/35. Łatwy i prosty wakacyjny projekt, bez zbędnej napinki i nieprzyjemnych doznań. Temat na forum już oklepany, ale bardzo lubię pojazdy używane przez naszą armię. Mały in-box: Edytowane 23 Lipca 2023 przez robertmodelarz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Dobry wieczór, Czy masz malowanie polskie do tej wersji? Jakieś zdjęcie? Chętnie bym pooglądał. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Lipca 2023 Autor Share Napisano 24 Lipca 2023 11 godzin temu, sas55 napisał: Dobry wieczór, Czy masz malowanie polskie do tej wersji? Jakieś zdjęcie? Chętnie bym pooglądał. Pozdrawiam Andrzej Mam: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Dzień dobry, Przymierzałem się do niego kiedyś. Mimo, że zamierzasz lajtowo i bez napinki to przy tak dużym włazie może warto się pobawić z fragmentami wnętrza wieży. Tu masz Лёгкий плавающий танк ПТ-76 (Россия) - legguns.ru Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Lipca 2023 Autor Share Napisano 24 Lipca 2023 37 minut temu, sas55 napisał: Dzień dobry, Przymierzałem się do niego kiedyś. Mimo, że zamierzasz lajtowo i bez napinki to przy tak dużym włazie może warto się pobawić z fragmentami wnętrza wieży. Tu masz Лёгкий плавающий танк ПТ-76 (Россия) - legguns.ru Pozdrawiam Andrzej Niestety wnętrza nie zamierzam odtwarzać. Właz będzie zamknięty. Malowanie 7 Dywizja Obrony Wybrzeża. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 Zapomniałem o dodatkach: - metalowe plecione liny holownicze Eureka XXL ER-3540 PT-76 - gąsienice ogniwkowe Trumpeter 02047 Soviet PT-76 Tank Track Links - antena Aber R-33 Set of aerials for Russian Tanks like: T-34, T-55, T62, T-72 and other AFV - kalkomanie 35D38 - Polish Army 1965-85 vol.3 1/35 decals Więcej grzechów nie pamiętam.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Lipca 2023 Autor Share Napisano 26 Lipca 2023 Lecimy dalej............ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Lipca 2023 Autor Share Napisano 28 Lipca 2023 Zgodnie z Instrukcją o przodownictwie i współzawodnictwie w Siłach Zbrojnych PRL. GZP WP 23/82. Ministerstwo Obrony Narodowej. Warszawa 1982 mój PT-76 musi zostać przyjęty do zaszczytnego grona „Drużyny Służby Socjalistycznej” i działamy dalej..... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Lipca 2023 Autor Share Napisano 30 Lipca 2023 W wojsku niema wolnego w niedzielę. Połączyłem górę kadłuba z wanną i dodałem trochę złota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 Dokleiłem fototrawione osłony świateł. Są totalnie z innej bajki. Zupełnie nie przypominają oryginału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 39 minut temu, robertmodelarz napisał: Dokleiłem fototrawione osłony świateł. Są totalnie z innej bajki. Zupełnie nie przypominają oryginału. Może lepiej o jakimś zamienniku pomyśleć, bo rzeczywiście wyglądają kostropato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 Drucik i samemu porobić, nawet oryginały nie wyglądają, jak robione od linijki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 7 godzin temu, Rafał B napisał: Może lepiej o jakimś zamienniku pomyśleć, bo rzeczywiście wyglądają kostropato. Już zamówione 1 godzinę temu, copycat napisał: Drucik i samemu porobić, nawet oryginały nie wyglądają, jak robione od linijki. To robota dla jubilera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Już zamówione No i to jest słuszna koncepcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 1.08.2023 o 18:06, Rafał B napisał: No i to jest słuszna koncepcja. Dla bogatych jest: Voyager Model PE35411 WWII Russian PT-76B Amphibious Tank for Trumpeter 00381 1/35 Edytowane 1 Października 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Dla bogatych jest: Voyager Model PE35411 WWII Russian PT-76B Amphibious Tank for Trumpeter 00381 1/35 Ano pewnie że jest. Można mu jeszcze metalową lufę z Abera dorzucić, czy ogniwa Friul-a, choć te z trumpka też dają radę, ale mowa była tylko o kostropatych osłonach lamp do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 1.08.2023 o 20:45, Rafał B napisał: Ano pewnie że jest. Można mu jeszcze metalową lufę z Abera dorzucić, czy ogniwa Friul-a, choć te z trumpka też dają radę, ale mowa była tylko o kostropatych osłonach lamp do wymiany ABER 1:35 Metalowa lufa 76.2mm D-56T do PT-76 Model 1951 nie pasuje do tej wersji, Lufa z modelu też jest kiepska. Gąski Friula praktycznie nie do kupienia. Edytowane 1 Października 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Dla bogatych jest: Nie do końca tak to działa, takiego dłużej będziesz robił, a tak bez tego szybciej skończysz i znowu trzeba kasę wydawać na następny, na jedno wyjdzie, a może i drożej takie szybkie roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 15 minut temu, robertmodelarz napisał: ABER 1:35 Metalowa lufa 76.2mm D-56T do PT-76 Model 1951 nie pasuje do tej wersji... Faktycznie, rozpędziłem się 16 minut temu, robertmodelarz napisał: Gąski Friula praktycznie nie do kupienia. Wiem, ale próbować pozyskać zawsze można. Dostępne są natomiast w sprzedaży ogniwa Trumpetera, które będą lepsze od serwowanych w zestawie gumiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Przyszły prawidłowe osłony świateł: Jeden ruch kosy i nie ma śladu po marnych imitacjach z zestawu Trumpetera: Edytowane 1 Października 2023 przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Sierpnia 2023 Share Napisano 3 Sierpnia 2023 6 godzin temu, robertmodelarz napisał: Przyszły prawidłowe osłony świateł: Tylko teraz pamiętaj, żeby od podstawy wydruku poodcinać właściwe pręciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 3.08.2023 o 14:47, Rafał B napisał: Tylko teraz pamiętaj, żeby od podstawy wydruku poodcinać właściwe pręciki Tu potrzebne są umiejętności saperskie lub neurologiczne . Edytowane 1 Października 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 3 Sierpnia 2023 Share Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Micro World ma w swojej ofercie lufę do 76 Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez n_lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 3 Sierpnia 2023 Share Napisano 3 Sierpnia 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2023 45 minut temu, n_lukasz napisał: Micro World ma w swojej ofercie lufę do 76 Dziękuję z info, kto tym w Polsce handluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi