Panzer Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Jak się wam widzi T-34/76 m 1941 na starej fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Nie daje to takiego efektu jak zdjęcia archiwalne, bo są one nadgryzione przez ząb czasu i mają dużo defektów, więc raczej nie darady od tak uzyskać takiego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 więc raczej nie darady od tak uzyskać takiego efektu Oj da się da, może nie tak dosłownie ale w pewnym stopniu tak, jak zrobię coś przyzwoitego to tu wkleję przez program ACDSee. Co do modelu to chciałbym zobaczyć w kolorze ;) można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Hello, co myślicie o takiej propozycji? Pozdr. Pablo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Ta znacznie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Fajne. Photoshopem robiłeś? A gdzie zdobyłeś takie wzory pędzli? Ja kiedyś zrobiłem coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Te ostanie wyglądają świetnie, bo te pierwsze to nic specjalnego. Pozdrawiam I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Ha, Fajny tygrysek. Co bym takie rainsy z ręki na modelu robił Pędzle skombinowałem z http://www.brusheezy.com/brushes Jest z czego wybierać. Akurat siedzę nad zdjęciami z Mławy (rekonstrukcja w ubiegła sobotę była). Umyśliłem sobie, że z jednego zdjęcia z pseudo-Panzer II zrobię pocztówkę. Na razie wycinam pirotechnika na quadzie . W kadr wlazł skubany. Pozdro. Pablo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 szlachcik1 prosił o normalną fotkę oto ona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Dzięki ElPablo. Ja znalazłem sporo fajnych pędzli i wzorków na stronie magazynu PSD. http://www.software.com.pl/prt/view/aktualnosci.html Coś jednak pozmieniali na tej stronce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Dzięki ElPablo. Ja znalazłem sporo fajnych pędzli i wzorków na stronie magazynu PSD. http://www.software.com.pl/prt/view/aktualnosci.htmlCoś jednak pozmieniali na tej stronce.... Spoko, nie ma sprawy. Zaraz skończę tego panzera II, to wsadzę go na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Aha, Wy tu o fotografiach gadacie :p no cóż... Ale pozwoliłem sobie zrobić na szybkiego mniej więcej zdjęcie archiwalno-podobne mojego modelu w ACDSee, gdybym mógł dodać takie fajne zagięcia jakie porobił ElPablo to było by fajnie, ale ten program tak nie może :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Dzięki ElPablo. Ja znalazłem sporo fajnych pędzli i wzorków na stronie magazynu PSD. http://www.software.com.pl/prt/view/aktualnosci.htmlCoś jednak pozmieniali na tej stronce.... Spoko, nie ma sprawy. Zaraz skończę tego panzera II, to wsadzę go na forum. A poniżej "Panzer II" z rekonstrukcji w Mławie. Z daleka to nawet podobny : ) Pozdro. Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 (edytowane) Panzer tak więc modelik fajny i przyjemny ale według mnie brakuje washa, być może on jest ale na zdjęciach aż tak tego nie widać, tak wiec troszeczkę więcej washa by nie zaszkodziło, po drugie wylot lufy jest nie domalowany, w środku widać kolor plastiku po trzecie i ostatnie, fajnie by wyglądało bardziej zakurzone podwozie, aaaaa i obicia, obicia i jeszcze raz obicia! Bardziej by ożywiły model Ogólnie model i wykonanie na duży + Edytowane 3 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Aha, Wy tu o fotografiach gadacie :p no cóż... Ale pozwoliłem sobie zrobić na szybkiego mniej więcej zdjęcie archiwalno-podobne mojego modelu w ACDSee, gdybym mógł dodać takie fajne zagięcia jakie porobił ElPablo to było by fajnie, ale ten program tak nie może :( Hello, Szalchcik, nie łam się. Jak nie masz możliwości zabawy z photoshopem, to warto za Gimp-a się złapać. Darmówka, a do tego ludzie też robią fajne rzeczy. Dziś widziałem całkiem niezły zestaw brushy do niego. Pełen wypas. Można tak foty przerabiać aż miło. Pozdro. Pablo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Szalchcik, nie łam się. Jak nie masz możliwości zabawy z photoshopem, to warto za Gimp-a się złapać. Darmówka, a do tego ludzie też robią fajne rzeczy. Dziś widziałem całkiem niezły zestaw brushy do niego. Pełen wypas. Można tak foty przerabiać aż miło. Pozdro. Pablo. Dzięki, na pewno skorzystam z gimpa, tak naprawdę miałem z nim trochę do czynienia w tamtym roku w szkole na informatyce ale krótko. Jutro ściągnę i się bardziej pobawię Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Panzer tak więc modelik fajny i przyjemny ale według mnie brakuje washa, być może on jest ale na zdjęciach aż tak tego nie widać, tak wiec troszeczkę więcej washa by nie zaszkodziło, po drugie wylot lufy jest nie domalowany, w środku widać kolor plastiku po trzecie i ostatnie, fajnie by wyglądało bardziej zakurzone podwozie, aaaaa i obicia, obicia i jeszcze raz obicia! Bardziej by ożywiły model Ogólnie model i wykonanie na duży + Ha, Zasługa nie dla mnie, tylko gościa, który kupił podwozie gąsiennicowe z Bundeswehry i bawił się palnikiem. Poniżej zdjęcie tegoż panzera "przed". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Nie no zdjęcia ElPablo są świetne, to jest prawdziwy efekt starej fotografii Duże dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 ten quad przy chacie fajnie się komponuje z tematyką. Dobrze, że go wymazałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 ten quad przy chacie fajnie się komponuje z tematyką. Dobrze, że go wymazałeś No popatrz poniżej. Tego już się wymazać nie da : ( Na usprawiedliwienie trzeba dodać, że widowisko nie mogło być nieme. zatem coś musiało strzelać. Padło na garść pestek i kałacha. Pozdro. Pablo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 (edytowane) Może ma imitować StG44 ?? Ale fakt, te widowiska muszą mieć oprawę dźwiękową. Co do fotek to znalazłem jeszcze takie Trochę to nie w temacie wątku, ale może admin nas nie przeklnie. W końcu wymieniamy poglądy w sprawie obróbki zdjęć. Edytowane 3 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Wodzik, widzę, że kolega ma fajne zapędy Nieźle. Taki tygrys 1:1 i można już niezłe reko robić. Studzianki, Falaise... Od jakiegoś czasu kombinuję, co by sobie takie zdjęcia zrobić w Munster. Tam to są modele! Dla zainteresowanych http://www.panzermuseum.com/ Pozdro. Pablo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Pablo, Panzer II jest rewelacyjny. Szacunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi