imt Napisano 29 Lipca 2006 Share Napisano 29 Lipca 2006 Ostatni start F-14 z lotniskowca: http://www.news.navy.mil/search/display.asp?story_id=24913&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 30 Lipca 2006 Share Napisano 30 Lipca 2006 Wycofują z uzbrojenia lotniskowce??? Toś to siok. A 14stka zawsze mi się podobała jako samolot i na pewno nie skończy jak nasze samoloty jako cel na poligonie w Nadarzynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Lipca 2006 Share Napisano 30 Lipca 2006 O wycofaniu F-14 ze sluzby wiadomo juz od dawna... Nie spodziewalem sie jednak, ze to im tak szybko pojdzie. Narazie wypychaja luke po 14-tkach Super Horrorami. Jak wejdzie do sluzby F-35C, zaczna wycofywac starsze Hornety i w te miejsca wpychac JSFy. Ale to dopiero perspektwa najblizszych 3-4 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 30 Lipca 2006 Share Napisano 30 Lipca 2006 W US Navy F/A-18E/F jest następcą F-14 natomiast F-35B zastąpi F/A-18C/D i A-6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Lipca 2006 Share Napisano 30 Lipca 2006 No czyli tak jak napisalem... Piszac "starsze Hornety" mialem na mysli wlasnie wersje C/D. Co do Intruderow, to nie wiem, czy tez Super Hornety nie przejma ich funkcji, bo bardziej nadaja sie do zadan szturmowych niz F-35C (wersja B bedzie dla USMC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 Intrudery zostały wycofane z okrętów w latach 90-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 Coś koledzy nie widzą różnicy między Prowlerem a Intruderem to EA-6B mają być zastąpione przez Super Robale F/A-18G (słyszałem, że oznaczenie może też być: EF-18G ). Tak jak pisał Jacek ostatnie intrudery zostały wycofane w latach 90. Szkoda mi Tomcatów.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 Ze niby jak? Kto nie widzi roznicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 Szkoda mi Tomcatów.............. Ostatnio nagrałem sobie z Polsatu na płytke "Top Gun" i codziennie wałkuję poczatek filmu ze startami. W połączeniu z muzyczką normalnie odjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 ....Co do Intruderow, to nie wiem, czy tez Super Hornety nie przejma ich funkcji.... Trafiłeś Intrudery od ponad 10 lat na emeryturze a Ty piszesz, że Super Hornety je zastąpią............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 Szkoda mi Tomcatów.............. Ostatnio nagrałem sobie z Polsatu na płytke "Top Gun" i codziennie wałkuję poczatek filmu ze startami. W połączeniu z muzyczką normalnie odjazd Tomcat In Action Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Sierpnia 2006 Share Napisano 1 Sierpnia 2006 Trafiłeś Intrudery od ponad 10 lat na emeryturze a Ty piszesz, że Super Hornety je zastąpią...Khyhyhy... No tak... Nie pomyslalem o tym. Ale dobrze napisalem, ze Hornety zastapily A-6, nie? A zasugerowalem sie tym natomiast F-35B zastąpi F/A-18C/D i A-6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 1 Sierpnia 2006 Share Napisano 1 Sierpnia 2006 Hornety zastapiły nie A-6 tylko A-7. Z tą róznicą, że F/A-18 moga oprócz zadań szturmowo- uderzeniowych wykonywać też sprawnie zadania zarezerwowane dla myśliwców. A-6 to maszyna przystosowana do przenikania nad teren wroga samotnie i zazwyczaj na niskim pułapie, dlatego ma dwuosobową załogę i radar zdolny do sledzenia terenu. Intruder to taki F-111 w Navy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Sierpnia 2006 Share Napisano 1 Sierpnia 2006 Mozliwe... Nie bede sie wyklocal . Tak apropos A-7, widzieli TO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 1 Sierpnia 2006 Share Napisano 1 Sierpnia 2006 48 czy 32? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Sierpnia 2006 Share Napisano 1 Sierpnia 2006 Nie mam pojecia... Ale fajne jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi