indus Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 (edytowane) Wreszcie zakończone dłubanie "malucha" od Tamiyi. Blaszki w tej skali mogą przyprawić o ból głowy:). Wersja G, chroniąca pociągi pancerne na wschodzie. Blaszki i lufa Abera plus własne przeróbki na wersję G (z pudełka mamy wersje E/F). Edytowane 1 Września 2023 przez indus 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 Brawo za blaszki że się chciało podrasować , co do reszty podbijany za bardzo, wash na tylnej płycie wyrazisty na innych konturach natomiast nie ma, pojazd obdarty ostro to i dla lepszego ogółu torowisko mogłeś przytyrać bo tak teraz sterylne wsio , całość pracy musi się komponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 17 minut temu, Evildead napisał: torowisko mogłeś przytyrać bo tak teraz sterylne wsio Torowisko jest sterylne, bo żadne pociągi tamtędy nie jeżdżą. Świadczą o tym pordzewiałe szyny. Mnie podoba się klimat tej winietki, sporo pracy tam chyba weszło. Następny pojazd mniej poobijaj i będzie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Września 2023 Share Napisano 3 Września 2023 W dniu 1.09.2023 o 12:35, indus napisał: ... własne przeróbki na wersję G ... . Dużo pracy Włożyłeś w ten model. Dlatego nie chcąc się czepiać - jednak jest pewne , ale. , ale wieża nie jest w wersji Ausf.G. Fotki wieży Ausf.G na fotkach poniżej. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 3 Września 2023 Autor Share Napisano 3 Września 2023 29 minut temu, meser262 napisał: Dużo pracy Włożyłeś w ten model. Dlatego nie chcąc się czepiać - jednak jest pewne , ale. , ale wieża nie jest w wersji Ausf.G. Fotki wieży Ausf.G na fotkach poniżej. Pozdrawiam Krzysztof Dziękuję za informację. Przerabiałem tę wieżę na wersję G zgodnie ze zdjęciami. Podpowiedz mi, gdzie widzisz różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Września 2023 Share Napisano 3 Września 2023 29 minut temu, indus napisał: Dziękuję za informację. Przerabiałem tę wieżę na wersję G zgodnie ze zdjęciami. Podpowiedz mi, gdzie widzisz różnicę? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 3 Września 2023 Autor Share Napisano 3 Września 2023 19 minut temu, meser262 napisał: Pozdrawiam Krzysztof Ooo faktycznie, przeoczyłem. Na szczęście łatwe do poprawy. Juz sie biorę do roboty . Dzięki za zwrócenie uwagi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 3 Września 2023 Autor Share Napisano 3 Września 2023 Godzinę temu, indus napisał: Ooo faktycznie, przeoczyłem. Na szczęście łatwe do poprawy. Juz sie biorę do roboty . Dzięki za zwrócenie uwagi. Pozdrawiam. Już poprawiłem. Jeszcze raz dziękuję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Września 2023 Share Napisano 4 Września 2023 Super model. Widać, że włożyłeś sporo pracy w blacharkę, ale to prawie zawsze procentuje. Podstawka tez ciekawa, mam jednak zastrzeżenie do podkładów na przejeździe. Wyglądają jak prosto z tartaku, może warto by je potraktować olejami nadając koloru bardziej podobnego do podkładów kolejowych. Tory i figurki to z jakiej firmy jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 W dniu 3.09.2023 o 17:04, indus napisał: Już poprawiłem. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 5 Września 2023 Autor Share Napisano 5 Września 2023 W dniu 4.09.2023 o 16:59, Markuz napisał: Super model. Widać, że włożyłeś sporo pracy w blacharkę, ale to prawie zawsze procentuje. Podstawka tez ciekawa, mam jednak zastrzeżenie do podkładów na przejeździe. Wyglądają jak prosto z tartaku, może warto by je potraktować olejami nadając koloru bardziej podobnego do podkładów kolejowych. Tory i figurki to z jakiej firmy jeśli można wiedzieć? Dzięki za opinię. Tory z firmy Hauler, figurka Glowel Miniatures, dowódca z zestawu Tamiya plus blaszki Aber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 10 Września 2023 Share Napisano 10 Września 2023 Mega - choć jak na moje gusta też za bardzo przybrudzony. Z drugiej strony dzięki temu prezentuje się jeszcze bardziej spektakularnie. Trochę przypomina mi modele nightshifta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 10 Września 2023 Autor Share Napisano 10 Września 2023 19 minut temu, mic43 napisał: Mega - choć jak na moje gusta też za bardzo przybrudzony. Z drugiej strony dzięki temu prezentuje się jeszcze bardziej spektakularnie. Trochę przypomina mi modele nightshifta. Dzięki za opinię. Założyłem, że po pięciu latach pojazd będzie mocno "zmęczony". Z tego, co czytałem, partyzanci nie dawali wytchnienia ochronie pociągów pancernych, więc pojazd mógł być lekko niezadbany. Dodatkowo brudzenie i ślady eksploatacji, choć może czasami lekko przesadzone, cieszą moje oko. Czyste i nieobdrapane pojazdy wydają mi się nudne i płaskie. Brakuje im tego czegoś, co przyciąga oko. Oczywiście, czasami nie ma sensu pokazywać tak modelu, skoro na przykład dopiero co wylądował w Normandii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi