KFS-miniatures Napisano 15 Września 2023 Napisano 15 Września 2023 Chieftain to z modelarskiej perspektywy dość nudny pojazd - szczególnie w typowym natowskim kamuflażu. Mimo to, miałem ochotę zbudować jego miniaturę w skali 1/72. Bardzo miło wspominając budowę teciaka, którego Takom opracował dla Ammo, liczyłem na równie przyjemną zabawę z plastikiem. Niestety, tu nastąpiła bolesna konfrontacja - o czym przeczytać można w relacji z budowy tego modelu. Nie zrażałem się, bo jednak pomysł na winietkę wart był uporania się z tym zestawem. Nawet jeśli wszystkie akcesoria do scenki musiałem zrobić w zasadzie od podstaw. 19 2 Cytuj
Artur_12 Napisano 12 Marca 2024 Napisano 12 Marca 2024 I tyle zostało z jego małego auta! (Dobra robota) Cytuj
socjo1 Napisano 13 Marca 2024 Napisano 13 Marca 2024 Kurczę blade, nie szkoda Ci było takiego fajnego Miniaka? Cytuj
KFS-miniatures Napisano 14 Marca 2024 Autor Napisano 14 Marca 2024 anglik płakał, jak rozjeżdżał.. Cytuj
Artur_12 Napisano 15 Marca 2024 Napisano 15 Marca 2024 (edytowane) Biedny pan ,,fasola" gdzie on znajdzie tego samego mini coopera... PS: Jak zrobiłeś jego ,,zniszczone auto"? Edytowane 15 Marca 2024 przez Artur_12 Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 15 Marca 2024 Napisano 15 Marca 2024 9 minut temu, Artur_12 napisał: PS: Jak zrobiłeś jego ,,zniszczone auto"? Toć linkował stosowny artykuł w swoim poście: https://www.kfs-miniatures.com/1-72-chieftain-mk-11-budowa-cz-3/ 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Marca 2024 Napisano 16 Marca 2024 Jako koneser brytyjskiego humoru w postaci Mr Bean, Benny Hilla, czy Monthy Pythona stwierdzam, że ta winietka jest po prostu genialna! *muszę w końcu zrobić drugie podejście do Mini Coopera od Fasoli, bo sklejałem go jakoś w 2015 i tak średnio wyszedł. Cytuj
KFS-miniatures Napisano 19 Marca 2024 Autor Napisano 19 Marca 2024 Dzięki. Tak, jak zdaje się, pisałem w artykule - jakaś mniej banalna scenka to była jedyna szansa dla tego - nie oszukujmy się - nudnego czołgu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi