KFS-miniatures Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 Chieftain to z modelarskiej perspektywy dość nudny pojazd - szczególnie w typowym natowskim kamuflażu. Mimo to, miałem ochotę zbudować jego miniaturę w skali 1/72. Bardzo miło wspominając budowę teciaka, którego Takom opracował dla Ammo, liczyłem na równie przyjemną zabawę z plastikiem. Niestety, tu nastąpiła bolesna konfrontacja - o czym przeczytać można w relacji z budowy tego modelu. Nie zrażałem się, bo jednak pomysł na winietkę wart był uporania się z tym zestawem. Nawet jeśli wszystkie akcesoria do scenki musiałem zrobić w zasadzie od podstaw. 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca I tyle zostało z jego małego auta! (Dobra robota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Super. Scenka fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca ekstra, pamiętam ten filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Kurczę blade, nie szkoda Ci było takiego fajnego Miniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca anglik płakał, jak rozjeżdżał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca (edytowane) Biedny pan ,,fasola" gdzie on znajdzie tego samego mini coopera... PS: Jak zrobiłeś jego ,,zniszczone auto"? Edytowane 15 Marca przez Artur_12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca 9 minut temu, Artur_12 napisał: PS: Jak zrobiłeś jego ,,zniszczone auto"? Toć linkował stosowny artykuł w swoim poście: https://www.kfs-miniatures.com/1-72-chieftain-mk-11-budowa-cz-3/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca A jest. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Jako koneser brytyjskiego humoru w postaci Mr Bean, Benny Hilla, czy Monthy Pythona stwierdzam, że ta winietka jest po prostu genialna! *muszę w końcu zrobić drugie podejście do Mini Coopera od Fasoli, bo sklejałem go jakoś w 2015 i tak średnio wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Genialny pomysl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Bomba scenka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Dzięki. Tak, jak zdaje się, pisałem w artykule - jakaś mniej banalna scenka to była jedyna szansa dla tego - nie oszukujmy się - nudnego czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi