robertmodelarz Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 (edytowane) Na warsztat trafia model firmy Hobby Boss numer katalogowy 82401 German Leopard 2 A4 tank w skali 1/35. Z dodatków planuję: - Gąsienice do Leopard 2 MBT Workable Track Link Set Bronco Models AB3528 - Metalowa lufa 120mm Rh-M-120 L/44 do Leopard RB Model 35B47 - Kalkomania 35D64 - Leopard tanks in Polish service vol.4 1/35 Może jeszcze dokupię metalowe liny firmy Eureka XXL Edytowane 29 Września przez robertmodelarz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 Nie zazdroszczę walki z materią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Października 2023 Autor Share Napisano 17 Października 2023 (edytowane) 56 minut temu, mandrivecs napisał: Nie zazdroszczę walki z materią... Luz - bez napinki - model nie jest rewelacyjny, wady znane, nie zamierzam dokonywać wielkich przeróbek. Leopard Menga bije go na głowę, ale cena 2,5 x większa. Hobby Boss jest trochę lepszy od modelu Italeri i porównywalny z Revell (obydwa nie mają elementów fototrawionych, ale są polskie kalki). Edytowane 17 Października 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 Osobiście wolał bym 1 Menga od 3 HB. Błędy jak piszesz są znane, ale wypraski też wyglądają coraz gorzej (chyba formy dogorywają). Mnie do Leopardów od HB już nikt nie przekona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 Biorąc pod uwagę dodatki to już prawie dogoniłeś Menga cenowo. No ale już go masz, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Dlatego robiłem Border Model, wydaje mi się że najlepszy stosunek jakości do ceny. Tylko że to inna wersja. A4 jest porównywany do Tygrysa, pod względem wyglądu, podzielam to zdanie. Bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 Działaj, paczamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 18 Października 2023 Share Napisano 18 Października 2023 Tragiczny model, robiłem go z tymi samymi dodatkami i potrzebowałem baaaardzo duuuużo samozaparcia żeby go ukończyć. Po tym modelu zrezygnowałem w ogóle z HB. Niemniej życzę powodzenia, może ja miałem dwie lewe ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Października 2023 Autor Share Napisano 18 Października 2023 (edytowane) Biorę go od dołu...... Edytowane 18 Października 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Października 2023 Autor Share Napisano 19 Października 2023 teraz góra: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Października 2023 Autor Share Napisano 23 Października 2023 (edytowane) Może modele będą tańsze!!!! Edytowane 29 Września przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 52 minuty temu, bulik58 napisał: Co słychać Robercie w temacie kota , jak daleko doszedłeś ? Podobno włazy w tym modelu są odwrotnie ułożone jak w oryginale? Powoli buduję ten tani i nieskomplikowany model. Jak na razie wszystko pasuje - nie jest to model samoskładalny, ale też kilograma szpachli, też nie wymaga. Co do włazów to sklejam wg instrukcji: W modelu Menga podobnie to wygląda, (jakość i detal oczywiście bez porównania): 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Października 2023 Autor Share Napisano 26 Października 2023 (edytowane) Deszcz pada to się na czarno czołgi maluje: Edytowane 29 Września przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Października 2023 Autor Share Napisano 30 Października 2023 (edytowane) Czas na maskowanie i standardowe barwy NATO firmy TAMIYA: XF-69 NATO BLACK Tamiya XF-67 NATO GREEN Tamiya XF-68 NATO BROWN Edytowane 29 Września przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Listopada 2023 Autor Share Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) NATO Brown Edytowane 29 Września przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) Kolory po zdjęciu maskowania, w niektórych miejscach trzeba jeszcze co nieco poprawić. blue tack zdarł farbę. Edytowane 29 Września przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Listopada 2023 Autor Share Napisano 21 Listopada 2023 (edytowane) Taki plan: Zobaczymy jak wyjdzie..... Edytowane 29 Września przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Listopada 2023 Autor Share Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) Leopard został potraktowany w podręcznikowy sposób: - sidolux - kalkomania ToroModel - lakier bezbarwny Satin Lucky Varnish Ammo Mig -filtr dla pojazdów NATO AK Interactive 076 -wash Ammo of MIG ENAMEL WASH Dark Wash - zacieki dla pojazdów NATO AK Interactive 074 - na kołach i zawieszeniu mieszanka ziemistych pigmentów utrwalona Pigment fixerem Pierwsze eksperymenty z siatką maskującą. Porównanie smoróbki z gazy i gotowego wyrobu AK Interactive. Leopard w "szaty" odziany: Edytowane 29 Września przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 24 Listopada 2023 Share Napisano 24 Listopada 2023 (edytowane) Jeśli mogę coś zasugerować to zdecydowanie mniej tej siatki, maksymalnie 30% modelu, inaczej rzeczywiście go tak zamaskujesz, że się ukryje przed naszymi oczami Edytowane 24 Listopada 2023 przez FAHR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Listopada 2023 Autor Share Napisano 24 Listopada 2023 (edytowane) Bardzo dziękuję za fotki i cenne uwagi. Artystyczna wizja pierwszorazowego użycia maskowania, podobnie jest z obiciami łatwo przesadzić. Każdy Leopard jest inaczej zamaskowany. Siatka przyklejona została na rozwodniony wikol- zaschnięty na amen!!!! Nie pomoże nawet mały młotek......Mam model wersji 2A5 - obiecuję będzie bez maskowania. Edytowane 24 Listopada 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Listopada 2023 Share Napisano 24 Listopada 2023 Mi się tam podoba taki z siatką trochę wygląda jak kamuflaż baracuda. Widziałem na własne gały jak się Leona maskuje i osobiście nie mam o co się dowalić. Wszystko zależy ile siatki jest na kompanii. Z lusterkami fakt dziwnie wygląda ale czasami trzeba z poligonowej czołówki wjechać na drogę publiczną i wtedy kierowca musi je mieć dla własnego RWD Podsumowując model mi się podoba. I dałbym jakiś brudzing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Listopada 2023 Autor Share Napisano 26 Listopada 2023 Czas kończyć Leoparda: Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Fajny. Mam takiego Leoparda z Bordera w pudełku więc oglądałem ten warsztat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Listopada 2023 Autor Share Napisano 26 Listopada 2023 3 minuty temu, bulik58 napisał: Masz chyba wersję A5/A6 , bo nie słyszałem aby Border robił starszą wersję. Meng i italeri robi jeszcze Leopard 2a4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 21 minut temu, bulik58 napisał: Masz chyba wersję A5/A6 , bo nie słyszałem aby Border robił starszą wersję. Zgadza się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi