Zderzak Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Witam! Zaczynam wątek, w którym bd starał się zamieszczać zdjęcia z efektami mojej pracy. Na razie skleiłem ramę i pomalowałem ją. Mam także pytanie. Mianowicie czy w tym modelu silnik powinien być po skosie, a nie idealnie w pionie? Bo ze wstępnych przymiarek wynika, że bd on pochylony z tyłu i podiesiony do góry z przodu, co powoduję, że wiatrak od chłodnicy jest także pod kątem do pionu. Wszelkie pomoce mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Tak, praktycznie każdy silnik w sam. ciężarowym tak ma, jest to spowodowane (chyba) ze silnik i skrzynia biegów, łapie poziom z koszem satelitów, czyli tylnym dyfrem. P.S w każdym modelu tak miałem i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 Ok Dzięki. No to ruszam dalej. Efekty pracy jutro, albo w weekend, bo nie bedzię szkoły i coś więcej zrobię. Pzdr Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Siadam i czekam na pierwsze foty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 To ja się przysiądę jeśli wolne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Silnik na 99% ma być pochylony te scanie tak miały po to by wal napędowy mógł być w jednym kawałku tkże nie jest to bubel modelu, sklejam 143M (to jest to samo pod względem ramy i silnika) Także o to możesz być spokojny Zdjęcie z mojej Scakanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Września 2008 Autor Share Napisano 12 Września 2008 Nawet powiem więcej truckman, bo z tych elementów które są w pudle można zrobić chyba cały ciągnik siodłowy. Wydaje mi się, że jest to przepak i Revell dorzucił tylko parę elementów. Np. na fotach widać, iż musiałem obciąć kawałek ramy bo jest ona od ciągnika i nie pasowałaby do holownika. Silnik na sucho wsadzony, żeby się nie plątał po biurku Ponadto jeszcze nie skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Jak narazie wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Pędzel ponownie poszedł w ruch i plan minimum na weekend wykonany. Ogólnie jestem zadowolony, bo choć nie mam aero to z ramy jestem zadowolony. Nie wiem jak bd z nadwoziem, ale jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Ale żeś się uwinął. I na dodatek ładnie wygląda (tym bardziej, że malowałeś pędzlem). A kabiną i zabudową się nie martw - zawsze możesz prysnąc sprayem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Dzieki Będzie wyglądać lepiej, bo trochę się jeszcze pobawię z nadwoziem, a także na chłodnicy i tych zbiorniczkach z boku farba jeszcze nie wyschła. Ja osobiście jestem z efektu zadowolony, tym bardziej, że to pierwszy mój truck, bo siedzę w pancerce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 No fajnie to wszystko wygląda.Ciekawe jak bedzie z nadwoziem.Powodzenia życzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 No jak na 1 twój cywilny to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Przepak nie przepak, moim zdaniem czy ravel czy italeri co do tego modelu wyglądają identycznie a co do wersji to ja osobiście robię ciągnik siodłowy z wracera i na dodatek nie wiem czy zwróciłeś uwagę są dwie wersje ciągników 143 i 142 przynajmniej ja tak mam. Różnice są w długości ramy są 2 do ciągnika i jedna wersja właśnie gdzie trzeba odcinać kawałek do wracera. Jeśli będziesz jeszcze potrzebował jakiś szczegułów to pytaj trochę zębówe zjadłęm na tej scani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokalski Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 W oryginale zbiorniki sprężonego powietrza są czerwone a nie czarne W następnym modelu postaraj się zeszlifować wpływki po łączeniach formy JAK NA PIERWSZY MODEL BARDZO DOBRZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 W oryginale zbiorniki sprężonego powietrza są czerwone a nie czarne W następnym modelu postaraj się zeszlifować wpływki po łączeniach formy JAK NA PIERWSZY MODEL BARDZO DOBRZE Wiem, ale ja robię inne malowanie. Zamiast czerwonego użyję czarnego i tyczy się to także ramienia. Edit: Na razie pracę stanęły z powodu nauki i "Quo Vadis" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 sokalski nie zgodzę się z Tobą zbiorniki z powietrzem są malowane na kolor ramy - >seryjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 No i kolejny problem, tym razem trochę inny. Nie zakładam nowego tematu, a więc zapytam się tutaj. Bd w Warszawie i chciałbym kupić sobie pamiątkę - model ciężarówki. Jaki sklep polecacie, ja myślałem o Tora Tora Tora. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Oj nie pomogę Ci chociaż jak byś był w Paryżu niedaleko Luwru to jest tam taki sklepik wielkości biedronki dwupiętrowy. Jak by ktoś chciał to mogę wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 I na Paryż przyjdzie czas Dodam jeszcze, że jeśli zna ktoś jakiś dobry sklep z truckami, to mile widziane bd te gdzie można zakupić najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokalski Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 W Lublinie mają taką SCANIE [tylko z silnikiem rzędowm] rama jest czerwona tak jak i zbiornik na spreżone powietrze ALE ZDERZAK ROBI MODEL W/G WŁASNEGO PROJEKTU MALOWANIA WIĘC WSZYSTKO JEST WPORZĄDKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Zbiorniki zawsze pod kolor ramy. TORA polecam...Mają niezłe kwiatki z każdej dziedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Padło na Tora, bo jest mi bardzo po drodze. Może jeszcze podpowiedzieć mi ktoś mniej więcej gdzie jest ten sklep? Gdzieś na podwórzu, bo na Google Earth jest pod jakimiś blokami (parter bloków), a nie chciałbym spędzić 5 godzin na szukaniu sklepu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 W jakimś pawilonie, czy w galerii... Nie wiem dokładnie... Poszukaj na forum o tym sklepie. Ktoś ostatnio to tłumaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 Witam! Po dłuższej przerwie m.in. wyjazdem do Warszawy oraz straconym weekendem, ruszamy dalej. Te kropki na fotkach to kurz, który nie jest przyklejony do farby. Dodatkowo nabytek prosto ze stolicy Wybrałem ten model, bo ma cały silnik, ramę do sklejania, skrętną oś i podnoszoną kabinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi