eldiabllo Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 Godzinę temu, Grzes napisał: Zapytałem z ciekawości, bo jak na porządnego zbieracza przystało, jest i u mnie... Jeszcze ta wersja wczesna której wszyscy szukają, bo i jeszcze kalki z tego co pamiętam były do naszego PL. Zaraz ktoś zapyta za ile chcesz sprzedać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 5 minut temu, eldiabllo napisał: Jeszcze ta wersja wczesna której wszyscy szukają, bo i jeszcze kalki z tego co pamiętam były do naszego PL Tak, są kalki ze smokiem. A model leżakuje od... 2004 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 Nie chcesz się go pozbyć? Sorry za off top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 5 godzin temu, eldiabllo napisał: Zaraz ktoś zapyta No i wykrakałeś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 4 godziny temu, Grzes napisał: wykrakałeś Może i ja bym zlepił 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 29 minut temu, abtb napisał: Może i ja bym zlepił Tak ze 20 sztuk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Stycznia Autor Share Napisano 28 Stycznia Trochę minęło, ale działam małymi kroczkami , narazie sklejone połówki, no i już się szykuje wiadro szpachli i rolka papieru ściernego , będziesz pan zadowolony . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia Od kilku dni się zastanawiałem jak idą u Ciebie pracę przy tym modelu. Dodałeś coś w ładowni czy zostawiłeś to co dał a-model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Stycznia Autor Share Napisano 28 Stycznia (edytowane) 11 minut temu, zenek_65 napisał: Od kilku dni się zastanawiałem jak idą u Ciebie pracę przy tym modelu. Dodałeś coś w ładowni czy zostawiłeś to co dał a-model? To co z pudła, jak poprzedni, z tym że tego robię z zamkniętą ładowanią. Dołożę jeszcze jakieś pasy ja fotele i apteczkę za pilotem. Ogólnie rzeźba w terenie, dużo pracy pilnik, nożyk. Teraz po złączeniu, będzie głaskanie, na łączeniach. W między czasie skończyłem inny model, dlatego tak trochę niebylo czasu do tego. Ja ogólnie należę do niedzielnych sklejaczy, hobbystycznie, nie robię też żadnych dokładnych z każdą częścią relacji i dokumentacji. Poprawi skleić , pomalować no i żeby cieszyło . Edytowane 28 Stycznia przez eldiabllo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia (edytowane) Ja swojego (prawie swojego, bo robiony na zamowienie) skończyłem w grudniu. Dodałem tylko kilka detali - te co bedzie widać. Z budowy drugiego modelu będzie warsztat, dlatego podpytuję. Wciąż kompletuję dokumentację. Brakuje mi jeszcze kilku szczegółów. U mnie wygląda to tak: p.s. Ja też jestem raczej weekendowym modelarzem Edytowane 28 Stycznia przez zenek_65 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia ech, zeby to nie byl A-Model.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Stycznia Autor Share Napisano 28 Stycznia Godzinę temu, zenek_65 napisał: Ja swojego (prawie swojego, bo robiony na zamowienie) skończyłem w grudniu. Dodałem tylko kilka detali - te co bedzie widać. Z budowy drugiego modelu będzie warsztat, dlatego podpytuję. Wciąż kompletuję dokumentację. Brakuje mi jeszcze kilku szczegółów. U mnie wygląda to tak: p.s. Ja też jestem raczej weekendowym modelarzem Szacunek , super wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, zenek_65 napisał: jestem raczej weekendowym modelarzem Tacy są najlepsi Ogół elegancki, trawa tylko trochę wykładzinowa Edytowane 28 Stycznia przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia (edytowane) 39 minut temu, Grzes napisał: Tacy są najlepsi Ogół elegancki, trawa tylko trochę wykładzinowa Trawa jest od HEKI, taka dla makieciarzy. Niewczuwalem się za bardzo, bo to nie na konkurs modelarski. Podstawka z modelem wyląduje za ok 2tyg na biurku pewnego pana lotnika - po przekazaniu modelu i jak dostanę zgodę to przekażę więcej szczegółów. Zamówiony był model, od siebie dołożyłem podstawkę i gablotkę. Ale to nieważne, nie zaśmiecajmy koledze warsztatu. Edytowane 28 Stycznia przez zenek_65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia 14 godzin temu, zenek_65 napisał: nie zaśmiecajmy koledze warsztatu. to nie jest zasmiecanie, tylko motywacja jeszcze troche i beda takie dwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca Wiem że cisza, z braku czasu , no i trochę utknołem . Narazie rzeźbienie.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Sierpnia Autor Share Napisano 28 Sierpnia (edytowane) Walczymy , kilka kroczków do przodu Edytowane 28 Sierpnia przez eldiabllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 1 Września Autor Share Napisano 1 Września Taki mały uptade, przewody , na nosie poprawki dokładka amelinium na kadłubie , wycięte i wsadzona siatka w wloty powietrza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września Podziwiam walkę z materią, jest dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września co to za maski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września Teraz, BRAVO112 napisał: co to za maski? Obstawiam KV Models Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 1 Września Autor Share Napisano 1 Września 28 minut temu, BRAVO112 napisał: co to za maski? 27 minut temu, abtb napisał: Obstawiam KV Models Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Września Share Napisano 2 Września To już bliżej końca niż początku. Nieźle sobie poradziłeś jeśli chodzi o połączenie skrzydeł z kadłubem - to jeden z gorszych elementów tego zestawu. Usuń te siatki z wlotów powietrza do chłodnic oleju, nie było tam nic takiego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 2 Września Autor Share Napisano 2 Września 20 minut temu, zenek_65 napisał: To już bliżej końca niż początku. Nieźle sobie poradziłeś jeśli chodzi o połączenie skrzydeł z kadłubem - to jeden z gorszych elementów tego zestawu. Usuń te siatki z wlotów powietrza do chłodnic oleju, nie było tam nic takiego. Dzięki. No element skrzydeł temat rzeka . Siatki zdejmę , niewiem co mi się z tymi siatkami umyślało, ale pewnie to prze nocne siedzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Września Autor Share Napisano 20 Września Witam, temat jest , chociaż ciężko ale bliżej niż dalej, nierówna walka ja kontra plastik trwa . Wymysliłem sobie ten pas wzmacniający na kadłubie z foli aluminiowej, jeszcze go wymalowalem żeby było gładko. A tak to już po pierwszym podkładzie , i małe poprawki . Zamówiłem żywiczne śmigła i kołpaki , ale przez głupia politykę , bo wysyłka z Rosji nie da rady do PL, zamówienie musiałem zrobić na Słowację , bo tam mam najbliżej podjechać do znajomego i odebrać. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi