eldiabllo Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 (edytowane) A więc ponownie , wjeżdża AN 26 , tym razem zaopatrzony i doświadczenia z poprzedniego modelu i lepsza wiedzę przystępuje do działania . Oczywiście malowanie polskie, moje ulubione ostatni kamuflaż w odcieniach zieleni. Jaki numer jeszcze niewiem, chodził mi też szary z czerwonym nosem i kołpakami, tak zwany "Pueblo", gdyby udało mi się zdobyć grafikę do malowania jakie miało być wykonane w ostatni jego lot byłby sztos. Link do poprzedniego "szybkiego" Narazie, szpachla, pilniki i jedziemy . Edytowane 28 Listopada 2023 przez eldiabllo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 11 minut temu, eldiabllo napisał: chodził mi też szary z czerwonym nosem i kołpakami, tak zwany "Pueblo" Czyżby o tego chodziło: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 16 minut temu, eldiabllo napisał: chodził mi też szary z czerwonym nosem i kołpakami świetne malowanko 15 minut temu, eldiabllo napisał: gdyby udało mi się zdobyć grafikę do malowania jakie miało być wykonane w ostatni jego lot O tym piszesz? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 No to nie szary, a w kamuflażu. malowanie świetne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Listopada 2023 Autor Share Napisano 28 Listopada 2023 32 minuty temu, Grzes napisał: świetne malowanko O tym piszesz? No dokładnie ,1509, malowanie ze smokiem niedoszlo do skutku, czekam na dobrą jakość plików , projektu. Może się uda . Narazie miałem tylko podgląd . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 No jest jeszcze trzecia opcja malowania naszych Antków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 10 godzin temu, Grzes napisał: No jest jeszcze trzecia opcja malowania naszych Antków: Wiem wiem. Mam publikacje Aeromax z An 26 , są wszystkie które używaliśmy serie 13,14,15,16. Każdy opisany z data przyjęcia do służby, zdjęcia z przed remontów i malowania po remontach i malowaniach, zakończenia służby.itd . Jako chłopak z desantu rocznik 2000 mam słabość do tych samolotów , a szczególnie do zielonych łat . Najbardziej bym chciał znakować Pueblo, z projektem smoka , szkoda że nie doszło do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Listopada 2023 Share Napisano 29 Listopada 2023 2 minuty temu, eldiabllo napisał: Mam publikacje Aeromax z An 26 Bardzo dobra pozycja 5 minut temu, eldiabllo napisał: Najbardziej bym chciał znakować Pueblo, z projektem smoka No, w takim razie sprawa jasna.. Poszukałbym kontaktu do Marka Radomskiego, który jest autorem tegoż projektu. Z tego co wiem pracował w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Ogromnie mnie ucieszyło pojawienie się warsztatu z budowy tego modemu. Też jestem w trakcie prac na nim i chętnie będę podpatrywał co i jak. W zasadzie to będę robił dwa - jeden na zamówienie (model prosto z pudła - prawie, bo kilka rzeczy dołożę lub zmienię), a drugi dla mnie już z dość dużą ingerencją w bryłę modelu. Przy tej okazji zapytam o kolory (nr FS) dla kamuflaż ciemniejszego, tego jaki otrzymały po pierwszym remoncie z białymi nr. Byłoby miło jeśli ktoś ma taką wiedzę i chciałby się nią podzielić. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 2 minuty temu, zenek_65 napisał: Ogromnie mnie ucieszyło pojawienie się warsztatu z budowy tego modemu. Też jestem w trakcie prac na nim i chętnie będę podpatrywał co i jak. W zasadzie to będę robił dwa - jeden na zamówienie (model prosto z pudła - prawie, bo kilka rzeczy dołożę lub zmienię), a drugi dla mnie już z dość dużą ingerencją w bryłę modelu. Przy tej okazji zapytam o kolory (nr FS) dla kamuflaż ciemniejszego, tego jaki otrzymały po pierwszym remoncie z białymi nr. Byłoby miło jeśli ktoś ma taką wiedzę i chciałby się nią podzielić. Dziękuję A to super . Co do kolorów to ja dobierałem na tak zwane "oko" do wersji po drugim remoncie, tego pierwszego którego zrobiłem . Chyba że faktycznie ktoś ma FS ale wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 ten laciaty wyglada swietnie !! gdyby nie producent, to juz bym szukal..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Jestem "przygotowany" na okoliczność wymieszania samemu kolorów, ale może ktoś pomoże i się obędzie bez tej kłopotliwej czynności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 31 minut temu, BRAVO112 napisał: ten laciaty wyglada swietnie !! gdyby nie producent, to juz bym szukal..... Panie, lepiej się składa niż sokół z Answera 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 #eldiabllo, pamiętaj, że musisz dorobić boczny wlot powietrza w prawej gondoli - ten do RU-19A-300. Zestaw, który masz to wersja późniejsza z górnym wlotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 56 minut temu, zenek_65 napisał: #eldiabllo, pamiętaj, że musisz dorobić boczny wlot powietrza w prawej gondoli - ten do RU-19A-300. Zestaw, który masz to wersja późniejsza z górnym wlotem. Dokładnie tak. Coś wyrzeźbimy . Dokładnie coś takiego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 Parówa złożona na sucho , środek sklejony . Sprawdziłem ramki z gondolami silników . 7 godzin temu, zenek_65 napisał: #eldiabllo, pamiętaj, że musisz dorobić boczny wlot powietrza w prawej gondoli - ten do RU-19A-300. Zestaw, który masz to wersja późniejsza z górnym wlotem. Panie, syćko gro , ramki takie jak we wszystkich an26 plus dodatkowe rzeczy do wersji RR,RT,Z. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 (edytowane) Mam ten sam zestaw i gondole są inne, musiałem dorobić wlot. Nawet w instrukcji jest inny typ wlotu - od gory. Ale to zostawmy jako uwaga dla innych, którzy będą robić naszego An-26 z tego zestawu. A ramki z gondolami silników powinny być inne, zobacz jak to wygląda w instrukcjach obu zestawów: 72101 i 73131 Edytowane 30 Listopada 2023 przez zenek_65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 53 minuty temu, zenek_65 napisał: Mam ten sam zestaw i gondole są inne, musiałem dorobić wlot. Nawet w instrukcji jest inny typ wlotu - od gory. Ale to zostawmy jako uwaga dla innych, którzy będą robić naszego An-26 z tego zestawu. A ramki z gondolami silników powinny być inne, zobacz jak to wygląda w instrukcjach obu zestawów: 72101 i 73131 No to mam farta, ramkę z gondola silnika mam ok, taka jak powinna być . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Zdradzisz jakim kolorem będziesz malował wnetrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 @zenek_65 @eldiabllo a gdzie Wy złoża tych Antków odkryliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Grzes napisał: @zenek_65 @eldiabllo a gdzie Wy złoża tych Antków odkryliście? Ale że co . Bo model Antka pewnie niejeden modelarz w szafie w magazynie ma . 8 godzin temu, zenek_65 napisał: Zdradzisz jakim kolorem będziesz malował wnetrze? Jak zajmę się malowaniem to napiszę , jeszcze niewiem dokladnie. Edytowane 1 Grudnia 2023 przez eldiabllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 Godzinę temu, eldiabllo napisał: Ale że co . Bo model Antka pewnie niejeden modelarz w szafie w magazynie ma . Dokładnie, ktoś musiał je wykupić z półek sklepowych - i żeby nie było na nas że to my mamy większość Godzinę temu, eldiabllo napisał: Jak zajmę się malowaniem to napiszę , jeszcze niewiem dokladnie. Pytam, bo oglądając Twój poprzedni warsztat to kolor akim pomalowałeś wnetrze wyglądał zbyt ciemny, za bardzo błękit się przebijał - podkreślę, że to tylko moja opinia i chętnie poznam zdanie innych. Ja wybrałem Bilmodel 086 soviet cargo grey i 067 interior grey 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 Tak dokładnie zgadzam się że był zbyt ciemny. Sprawdzę co mam w farbach. Napewno mam większy modelarski bagaż doświadczeń , co też napisałem, więc inaczej podchodzę do kolejnego Antonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 (edytowane) powodzenia w budowie - będę zaglądał 9 godzin temu, Grzes napisał: @zenek_65 @eldiabllo a gdzie Wy złoża tych Antków odkryliście? hehe szkoda że się nie zgadaliśmy wcześniej bo ja swojego puściłem w świat (razem z blachami od Brenguna) kiedy robiłem wielki remanent na magazynie.... ale to było jakoś AD 2012-14 Edytowane 1 Grudnia 2023 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 3 godziny temu, eldiabllo napisał: model Antka pewnie niejeden modelarz w szafie w magazynie ma Godzinę temu, M.A.V. napisał: hehe szkoda że się nie zgadaliśmy wcześniej Zapytałem z ciekawości, bo jak na porządnego zbieracza przystało, jest i u mnie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi