eldiabllo Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 Godzinę temu, Grzes napisał: Zapytałem z ciekawości, bo jak na porządnego zbieracza przystało, jest i u mnie... Jeszcze ta wersja wczesna której wszyscy szukają, bo i jeszcze kalki z tego co pamiętam były do naszego PL. Zaraz ktoś zapyta za ile chcesz sprzedać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 5 minut temu, eldiabllo napisał: Jeszcze ta wersja wczesna której wszyscy szukają, bo i jeszcze kalki z tego co pamiętam były do naszego PL Tak, są kalki ze smokiem. A model leżakuje od... 2004 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 Nie chcesz się go pozbyć? Sorry za off top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 5 godzin temu, eldiabllo napisał: Zaraz ktoś zapyta No i wykrakałeś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 4 godziny temu, Grzes napisał: wykrakałeś Może i ja bym zlepił 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 29 minut temu, abtb napisał: Może i ja bym zlepił Tak ze 20 sztuk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2024 Trochę minęło, ale działam małymi kroczkami , narazie sklejone połówki, no i już się szykuje wiadro szpachli i rolka papieru ściernego , będziesz pan zadowolony . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Stycznia 2024 Share Napisano 28 Stycznia 2024 Od kilku dni się zastanawiałem jak idą u Ciebie pracę przy tym modelu. Dodałeś coś w ładowni czy zostawiłeś to co dał a-model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2024 (edytowane) 11 minut temu, zenek_65 napisał: Od kilku dni się zastanawiałem jak idą u Ciebie pracę przy tym modelu. Dodałeś coś w ładowni czy zostawiłeś to co dał a-model? To co z pudła, jak poprzedni, z tym że tego robię z zamkniętą ładowanią. Dołożę jeszcze jakieś pasy ja fotele i apteczkę za pilotem. Ogólnie rzeźba w terenie, dużo pracy pilnik, nożyk. Teraz po złączeniu, będzie głaskanie, na łączeniach. W między czasie skończyłem inny model, dlatego tak trochę niebylo czasu do tego. Ja ogólnie należę do niedzielnych sklejaczy, hobbystycznie, nie robię też żadnych dokładnych z każdą częścią relacji i dokumentacji. Poprawi skleić , pomalować no i żeby cieszyło . Edytowane 28 Stycznia 2024 przez eldiabllo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Stycznia 2024 Share Napisano 28 Stycznia 2024 (edytowane) Ja swojego (prawie swojego, bo robiony na zamowienie) skończyłem w grudniu. Dodałem tylko kilka detali - te co bedzie widać. Z budowy drugiego modelu będzie warsztat, dlatego podpytuję. Wciąż kompletuję dokumentację. Brakuje mi jeszcze kilku szczegółów. U mnie wygląda to tak: p.s. Ja też jestem raczej weekendowym modelarzem Edytowane 28 Stycznia 2024 przez zenek_65 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Stycznia 2024 Share Napisano 28 Stycznia 2024 ech, zeby to nie byl A-Model.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2024 Godzinę temu, zenek_65 napisał: Ja swojego (prawie swojego, bo robiony na zamowienie) skończyłem w grudniu. Dodałem tylko kilka detali - te co bedzie widać. Z budowy drugiego modelu będzie warsztat, dlatego podpytuję. Wciąż kompletuję dokumentację. Brakuje mi jeszcze kilku szczegółów. U mnie wygląda to tak: p.s. Ja też jestem raczej weekendowym modelarzem Szacunek , super wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Stycznia 2024 Share Napisano 28 Stycznia 2024 (edytowane) Godzinę temu, zenek_65 napisał: jestem raczej weekendowym modelarzem Tacy są najlepsi Ogół elegancki, trawa tylko trochę wykładzinowa Edytowane 28 Stycznia 2024 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Stycznia 2024 Share Napisano 28 Stycznia 2024 (edytowane) 39 minut temu, Grzes napisał: Tacy są najlepsi Ogół elegancki, trawa tylko trochę wykładzinowa Trawa jest od HEKI, taka dla makieciarzy. Niewczuwalem się za bardzo, bo to nie na konkurs modelarski. Podstawka z modelem wyląduje za ok 2tyg na biurku pewnego pana lotnika - po przekazaniu modelu i jak dostanę zgodę to przekażę więcej szczegółów. Zamówiony był model, od siebie dołożyłem podstawkę i gablotkę. Ale to nieważne, nie zaśmiecajmy koledze warsztatu. Edytowane 28 Stycznia 2024 przez zenek_65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Stycznia 2024 Share Napisano 29 Stycznia 2024 14 godzin temu, zenek_65 napisał: nie zaśmiecajmy koledze warsztatu. to nie jest zasmiecanie, tylko motywacja jeszcze troche i beda takie dwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 13 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2024 Wiem że cisza, z braku czasu , no i trochę utknołem . Narazie rzeźbienie.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Sierpnia 2024 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2024 (edytowane) Walczymy , kilka kroczków do przodu Edytowane 28 Sierpnia 2024 przez eldiabllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 1 Września 2024 Autor Share Napisano 1 Września 2024 Taki mały uptade, przewody , na nosie poprawki dokładka amelinium na kadłubie , wycięte i wsadzona siatka w wloty powietrza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Września 2024 Share Napisano 1 Września 2024 Podziwiam walkę z materią, jest dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Września 2024 Share Napisano 1 Września 2024 co to za maski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Września 2024 Share Napisano 1 Września 2024 Teraz, BRAVO112 napisał: co to za maski? Obstawiam KV Models Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 1 Września 2024 Autor Share Napisano 1 Września 2024 28 minut temu, BRAVO112 napisał: co to za maski? 27 minut temu, abtb napisał: Obstawiam KV Models Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Września 2024 Share Napisano 2 Września 2024 To już bliżej końca niż początku. Nieźle sobie poradziłeś jeśli chodzi o połączenie skrzydeł z kadłubem - to jeden z gorszych elementów tego zestawu. Usuń te siatki z wlotów powietrza do chłodnic oleju, nie było tam nic takiego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 2 Września 2024 Autor Share Napisano 2 Września 2024 20 minut temu, zenek_65 napisał: To już bliżej końca niż początku. Nieźle sobie poradziłeś jeśli chodzi o połączenie skrzydeł z kadłubem - to jeden z gorszych elementów tego zestawu. Usuń te siatki z wlotów powietrza do chłodnic oleju, nie było tam nic takiego. Dzięki. No element skrzydeł temat rzeka . Siatki zdejmę , niewiem co mi się z tymi siatkami umyślało, ale pewnie to prze nocne siedzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Września 2024 Autor Share Napisano 20 Września 2024 Witam, temat jest , chociaż ciężko ale bliżej niż dalej, nierówna walka ja kontra plastik trwa . Wymysliłem sobie ten pas wzmacniający na kadłubie z foli aluminiowej, jeszcze go wymalowalem żeby było gładko. A tak to już po pierwszym podkładzie , i małe poprawki . Zamówiłem żywiczne śmigła i kołpaki , ale przez głupia politykę , bo wysyłka z Rosji nie da rady do PL, zamówienie musiałem zrobić na Słowację , bo tam mam najbliżej podjechać do znajomego i odebrać. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi