tomekk Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 Dzień dobry Równolegle do MiGa-21F13 postanowiłem skleić nasza Iskrę. Myślę że model i producent doskonale znany. Wiele wskazuje, że będzie raczej ze swojej epoki w kolorze jedynie słusznym. Poniżej pudełko i początek prac. Tomek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 Na Iskrę zawsze z przyjemnością popatrzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 Również popatrzę, zważywszy że takie samo pudełeczko leżakuje i u mnie czekając na swoją kolej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Listopada 2023 Share Napisano 29 Listopada 2023 W dniu 28.11.2023 o 22:13, Slawek_26869 napisał: że takie samo pudełeczko leżakuje i u mnie u mnie lezakuje 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 5 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2023 Wnętrze zrobione. Zastanawiam się jeszcze nad manetkami po lewej ręce załogi na konsoli - w zestawie nie ma. Kolory jakieś przekłamane mi wyszły. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Grudnia 2023 Share Napisano 5 Grudnia 2023 Godzinę temu, tomekk napisał: Zastanawiam się jeszcze nad manetkami po lewej ręce załogi na konsoli - w zestawie nie ma Coś tam zawsze można dłubnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 5 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2023 Te właśnie zdjęcia oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 A może chcesz przenieść warsztat do projektu grupowego TS-11? https://modelwork.pl/forum/180-pzl-ts-11-iskra-warsztat/ (Admin może przenieść warsztat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 14 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2023 26 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: A może chcesz przenieść warsztat do projektu grupowego TS-11? https://modelwork.pl/forum/180-pzl-ts-11-iskra-warsztat/ (Admin może przenieść warsztat) Jeśli tak będzie lepiej dla ogółu i pomoże to w czymś to nie widzę przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Dalsze prace. Przepustnice dodane, kadłub sklejony, przeszlifowany. W skrzydłach zrobiłem wnęki na hamulce czy przerywacze (jakby co to proszę o poprawienie mnie). Fotele pomalowane. Ogólnie produkt bardzo mi się podoba i można śmiało go polecić do wykonania. Przez myśl przeszło zrobić go jako towarzysza dla mojego Jaka-23. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Tomku, wywal te rogi z foteli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego A szlifowałeś skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Godzinę temu, martinello napisał: A szlifowałeś skrzydła? Przed sklejaniem - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Łejdaminyt! Bo najważniejszego nie napisałeś - jakie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego 34 minuty temu, Grzes napisał: Łejdaminyt! Bo najważniejszego nie napisałeś - jakie malowanie? Srebro, ale z panelami, skuchy nie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego 5 minut temu, tomekk napisał: Srebro A jakiś konkretny egzemplarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Chciałem coś z lat wcześniejszych, ale nie zgłębiałem szczegółów jeśli chodzi o szczegóły płatowca. Chodzi raczej o lata przed 80 rokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego Prace powoli idą do przodu. Teraz jest pytanie - wątpliwość. Poniżej jest zdjęcie przedstawiające Iskrę, która nie ma zasobnika z prawej strony, patrząc do przodu, który widoczny jest na zdjęciach z lat późniejszych (czerwona ramka na drugim obrazku). Zdjęcie pierwsze przedstawia przykładowy egzemplarz, który chciałbym wykonać. Czym jeszcze różniły się "tamte" Iskry od tych "nowszych" ? Oczywiście co do konkretnego egzemplarza z konkretnym numerem to jest to dowolne, chodzi o "tamten" okres w lotnictwie. Może ktoś ma jakieś ładne zdjęcia. Jest jeszcze pytanie o firanki w kabinie - czy zawsze były w wersji dwumiejscowej ? Zdjęcia pochodzą z internetu i są zamieszczone poglądowo do celów dyskusji. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 45 minut temu, tomekk napisał: nie ma zasobnika z prawej strony, patrząc do przodu, który widoczny jest na zdjęciach z lat późniejszych To osłona aparatu fotograficznego AFA-39. 51 minut temu, tomekk napisał: Czym jeszcze różniły się "tamte" Iskry od tych "nowszych" ? Powyższe to nie tyle różnica między starymi, a nowymi samolotami, a charakterystyczny element wersji Iskra bis DF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego 24 minuty temu, Grzes napisał: To osłona aparatu fotograficznego AFA-39. Powyższe to nie tyle różnica między starymi, a nowymi samolotami, a charakterystyczny element wersji Iskra bis DF. To na tym pierwszym zdjęciu wersja dużo się różni od bis DF ? Tak z grubsza na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 0512 to wersja bis B. Z tego co paczam, to z istotniejszych różnic, te wersje nie miały tych przetłoczeń na nosku: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego Z tymi kropelkami jest ciekawie. Najpierw pojawiły się na prototypowych 0530 (200Art, przed 1972 r.) i 0823 (200BR, 1972 r.), a później od 11. serii (od 1974), ale seria 15 . (indyjskie), niektóre z 16. i 17. ich nie miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca Srebrny położony, pozostaje cieniowanie i panele. Tomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca Ostateczne kolory położone, na to lakier błyszczący, teraz kalkomanie. Tomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca Ciąg dalszy, kalkomanie położone, oraz lakier. Tomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi