WALDEK Napisano 8 Marca 2006 Share Napisano 8 Marca 2006 Popytam znajomych o te logo, ale będzie ciężko. A co do zestawu w tym zestawieniu wyglądałoby nieźle naczepa jest starszego typu z nowszym ciągnikiem raczej by wyglądało trochę nieteges. Pozdrawiam Waldek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Marca 2006 Autor Share Napisano 8 Marca 2006 (edytowane) A co do zestawu w tym zestawieniu wyglądałoby nieźle naczepa jest starszego typu z nowszym ciągnikiem raczej by wyglądało trochę nieteges. Pozdrawiam Waldek. Zastanawiam się nad kupnem Dafa 3300, więc mógłbym go podczepić pod tą naczepkę. Poza tym mam dość spory zapas nie sklejonych modeli, więc też można by coś z nich pokombinować: http://tornado.atspace.org/modele%20oczekujace%20na%20sklejenie.html Myślę nad zamianą niskiej kabiny w Volvo FH12 ( chłodnia) na FH16 Globetrotter XL. W ten sposób miałbym w miarę starszy ciągnik z niską kabiną. Edytowane 14 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WALDEK Napisano 8 Marca 2006 Share Napisano 8 Marca 2006 Masz fajnego Merca 1628 i Dafa 95. Powiem szczerze też miałem zawsze dylemat, co i do czego podczepić jak zaczynałem kombinować to zostawało mi więcej ciągników niż naczep i dylemat się pogłębił o następne zestawienia. Dlatego przestałem nad tym rozmyślać, co i do czego poniewasz z góry ustalam sobie, co i z czym i mam spokój. Problem zaczyna się z dobraniem malowania jest tego nieraz tyle aż się zakręci w głowie dobra to było z innej beczki. Pozdrawiam Waldek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2006 W oczekiwaniu na farbę do pomalowania kabiny AMERICAN LaFRANCE, wznowiłem prace przy naczepie TRAILOR. Prace zbliżają sie do końca, muszę jeszcze skrócić i pomalować tylną burtę, oraz powtórnie prysnąć boczne od strony wewnętrznej. Na fotkach naczepa jest poskładana na sucho do przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 5 Kwietnia 2006 Share Napisano 5 Kwietnia 2006 ŁaaaaaaaaŁ itd...... Niesamowicie to wygląda. Tym bardziej, że widać z jakim pietyzmem to budujesz i ile dłubaniny ponad programowej wkładasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 5 Kwietnia 2006 Share Napisano 5 Kwietnia 2006 Zapowiada się niezła naczepa pod F-kę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2006 Prace w naczepie idą równocześnie ze strażą pożarną. Burty są juz pomalowane, dorobiłem zawiasy i zamontowałem już je na stałe do naczepy. Tylna burta jest już skrócona, poszpachlowana i pomalowana podkładem, jutro malowanko. Pare dni temu pomalowałem kufer na narzędzia, dzisiaj już suchy przykleiłem na ramę w jej tylnej części. Nie mogłem wytrzymać i zrobiłem przymiarkę naczepy do Scani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2006 Naczepa praktycznie jest ukończona, zostało dorobić jeden tylny trójkąt odblaskowy ( odpadł i zaginął ). W naczepie dodatkowo wykonałem tabliczki znamionowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 No no piękny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2006 Dzięki fojer Zauważyłem dopiero teraz, że jedna opona jest nico zsunięta z obręczy więc odrazu wyjaśniam że jest to defekt tymczasowy. Opony są nie przyklejone i przy ustawianiu modelu do fotki poprostu się zsunęła. Już jest poprawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 piekne jak to sie prezentuje naczepa swietna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 Pimp My Trailer- Tak to mo żna w skrucie opisać. Odpicowana naczepa na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2006 Dzięki za opinie do naczepy potrzebny jest ciągnik, więc pora zabrać się za zbudowanie Volvo F-12. Tak przedstawia sie zawartość pudła: A tak przedstawia się oryginał chociaż wzasadzie zastanawiam się czy nie zostawić go w globie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 wg. mnie lepszy glob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2006 No cóż, nad kabiną jeszcze pomyślę. Elementy modelu są bardzo dobrze dopasowane, nie ma zbytnich nadlewek i praktycznie same się sklejają nawet szpachli nie trzeba było zbyt dużo używać. Oto co dzisiaj zrobiłem, rama z osprzętem: korpus silnika: obręcze kół: zbiornik paliwa, zbiorniki powietrza, chłodnica, i pare drobiazgów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 a strazaczek skończony??? he? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2006 a strazaczek skończony??? he? Jutro powinienem mieć biały PS-1, wtredy prace potoczą sie dalej, a międzyczasie jest F-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 13 Kwietnia 2006 Share Napisano 13 Kwietnia 2006 Panowie mam propozycje zabrać Tornado nożyk, podkładkę, farby, klej i dać mu dużo pracy, ale to też źle, bo znowu będzie miał za dużo kasy na modele i wykupi wszystko, co jest na Ebayu właściwie to już nie wiem, co zrobić, ale może jak dostanie rachunek od psychiatry za moje wizyty to trochę wystopuje i da nam coś porobić i się czymś pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 13 Kwietnia 2006 Share Napisano 13 Kwietnia 2006 heheheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2006 Panowie mam propozycje zabrać Tornado nożyk, podkładkę, farby, klej i dać mu dużo pracy, ale to też źle, bo znowu będzie miał za dużo kasy na modele i wykupi wszystko, co jest na Ebayu właściwie to już nie wiem, co zrobić, ale może jak dostanie rachunek od psychiatry za moje wizyty to trochę wystopuje i da nam coś porobić i się czymś pochwalić. Tymczasem załatwiłem do F-12 nowe felgi chromowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 13 Kwietnia 2006 Share Napisano 13 Kwietnia 2006 no ladne ladne.......juz nie moge sie doczekac calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2006 Rano zabrałem sie za szlifowanie szpachli na ramie i silniku, a nastepnie podzespoły te umyłem w wodzie z płynem do naczyń. Po tym zabiegu malłem je podkładem, a na koniec waściwym kolorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Kwietnia 2006 Share Napisano 13 Kwietnia 2006 A co on taki zielony ten silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2006 A co on taki zielony ten silnik? Bo w Volvach silnki są zielone, w niktórych można spotkać skrzynie biegów malowane na kolor srebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 14 Kwietnia 2006 Share Napisano 14 Kwietnia 2006 Aż się prosi o malutkie zapuszczenie akrylem taki błyszczący i sliczniutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi